Dansk seier i Norway Open

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 4. Nov 2018


DANSK SEIER: Styreleder i Hedmarken Curlingklubb, Kjell Bjørseth (t.h.), gratulerer Morten Berger og Mona Jensen med seieren i Norway Open MD 2018.


Det ble svært spennende til siste stein i alle gruppespillkampene under helgas Norway Open, men kun fire lag skulle videre til semifinalene. Her møtte Jevnakers Anniken Pettersen og Tom Borgersen de regjerende mesterne Malin Wendel og Fabian Wingfors. I den andre semifinalen ble det et oppgjør mellom danske Mona Jensen/Morten Berger og Sissel Trøan/Gjermund Trøan fra Hedmarken. Det endte med at de utenlandske gjestene gikk til finalen.

Det ble en spennende finale, som danskene til slutt vant. De tvang Wendel til å slå en sirkusstein som kampenes siste stein. Hun var svært nære ved å lykkes, og var bare millimeter fra et perfekt treff trippel raise take. Det var svært spennende og god underholdning.

Flere bilder fra turneringen kommer senere. Resultatene finner man på https://www.curlingresultater.no/nb/tournaments/norway-open-2018-md og på http://www.curlingzone.com/event.php?eventid=5617&eventtypeid=92&view=Main#1

1. Jensen/Berger, Hvidovre CC, Danmark
2. Wendel/Wingfors, Göteborgs CK, Sverige
3. Pettersen/Borgersen, Jevnaker CK, Norge
4. Trøan/Trøan, Hedmarken CK, Norge
5. Sletli/Steen Hansen, Hedmarken CK, Norge
6. Wolla/Bekken, Hedmarken CK, Norge
7. Drewsen/Hjort, Hvidovre CC, Danmark
8. Helgevold/Skogvold, Hedmarken CK, Norge


1. PLASS: Morten Berge og Mona Jensen


2. PLASS: Fabian Wingfors og Malin Wendel


3. PLASS: Anniken Pettersen og Tom BorgersenNorway Open 2018 er i gang

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 2. Nov 2018


TJUVSTART: Oppgjøret mellom Wolla/Bekken og Helgevold/Skogvold "tjuvstartet" Norway Open MD 2018 fredag kveld. Her koster Anders Bekken mens motstander Henriette Løkken Helgevold tenker på neste trekk.


Norway Open MD 2018 har "tjuvstartet" med lokaloppgjøret mellom Helgevold/Skogvold og Wolla/Bekken fredag kveld. Henriette Løkken Helgevold, Terje Skogvold, Katrine Wolla og Anders Bekken er fire av åtte spillere som representerer Hedmarken Curlingklubb i den tredje versjonen av mixed doubles-turneringen. Resten av lagene starter i lørdag klokken 10.00.

Følg turneringen LIVE på Curlingresultater.no!

Også i år er tilreisende lag fra Sverige og Danmark med. Svenskene Malin Wendel og Fabian Wingfors er regjerende mestere. Danske Mona Jensen/Morten Berger og Mie Marissa Drewsen/Jacob Hjort stiller også med mål om å ta med pokalen hjem

Nytt av året er at det skal deles ut World Tour-poeng i Norway Open, i likhet med resten av turneringene i den nyetablerte Nordic Mixed Doubles Tour. Turneringen på Stange er første arrangement ut i dette nordiske seriespillet. De andre turneringene i toruen skal foregå i Gøteborg, Stockholm, København og på Åland.Team Skogvold fortsatt eneste som har vunnet Hedmarken Open

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 21. Okt 2018


VANT: Markus Skogvold er fortsatt den eneste skippen som har vunnet Hedmarken Open.


Nok en gang var det Team Skogvold som gikk helt til topps i Hedmarken Open. Motstander i finalen var Skattefoten. Tredjeplassen gikk til Team Krøven fra Lillehammer, etter seier i brosnefinalen mot Jevnaker 1.

Skattefoten og Skogvold møttes også i innledende gruppespill, og da var sistnevnte nær ved å ta et utrolig åtter-bo. Skip Skogvold dro tre-fire centimeter for langt - til jubel fra motstander-skip Stian Christensen. For på det tidspunktet var sju poeng imot like bra som en seier for en gjeng oppgitte gutter i røde vester.

Team Amkara og Team Trøan gjorde opp om femteplassen, med to blad Aspeli som leiesoldater - for hvert sitt lag! Etter er spennende avslutning var det sønn (Lars Jørgen) som ener for Team Amkara som stakk av med seieren mot far (Marius) som var treer for Team Trøan.

Arrangørklubbens nyetablerte damelag slo pensjonistlaget Optimistene i kampen om 7. plassen, etter en svært spennende ekstraomgang. Jevnaker 2 ble nummer ni og FilFri nummer 10.

Se bilder fra turneringen herTidligere finalister sviktet i Hedmarken Open - Jon Terje legger seg langflat

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 21. Okt 2018


LEGGER SEG LANGFLAT: Jon Terje Myklebust legger seg langflat etter sisteplass i Hedmarken Open.


Det ble altfor tøft for både Team Trøan og FilFri i den tredje versjonen av Hedmarken Open i Stange Curlinghall. Begge har vært med alle tre årene. I den første utgaven ble det en solid fjerdeplass på FilFri etter tap i bronsefinalen, mens Trøan tok sølvet. I 2017 ble Trøan nummer tre og FilFri nest sist. I helgas turnering ble det nedoverbakke for begge lagene. Trøan tok sjetteplass av 10 lag, og FilFri endte helt sist.

Som vi ser av bildet legger FilFris eminente treer, Jon Terje Myklebust, seg langflat etter 2018-utgaven.. Selv om han her legger seg selv på is, så betyr ikke det at han tar en pause. Det ble fort kaldt, så han reiste seg ganske fort. Nå blir det trolig fullt fokus frem mot neste års festhelg i Stange Curlinghall. Det blir hardtrening for Jon Terje og lagkameratene. For å finne formen kan det igjen bli aktuelt med treningstid på lørdagsmorgener.

Så pass opp Skogvold, Krøven og resten av Hedmarken Opens faste inventar. FilFri will be back!H2H-matter endelig på plass!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 9. Sep 2018


Hack-2-Hack dukene er endelig kommet fra Canada og lagt i curlinghallen på Stange. Takk til gode dugnadsarbeidere som har lagt dukene og lagt is. Nå er curlinghallen klar for sesongen 2018/2019.Forbundets hederstegn til Terje og Kjell

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 24. Jun 2018

Terje Skogvold (t.v.) og Kjell Bjørseth.Takk for innsatsen sesongen 2017 - 2018

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 17. Jun 2018

Sesongen ble avsluttet med utdrikningslag for 10 spreke damer. De gjorde som mange andre har gjort denne sesongen, kost seg på isen. Vi takker Sparebank 1 Østlandet, Stange Energi, Norsk tipping grasrotandel, Stange og Romedal brannkasse, Hedmark og Oppland bedriftsidrettskrets og øvrige sponsorer, for støtten. Uten dere på laget, er det vanskelig å få gjort noe. Vi takker også alle som har bidratt frivillig som kioskvakter og kveldsvakter gjennom sesongen. Vi satser på å åpne hallen for spill i midten av september. 

Hilsen Kjell Bjørseth, styreleder.Trøan klubbmester i individuell curling

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Mai 2018

FØRSTEPLASS: Gjermund ble klubbmester.


11 mann deltok i Hedmarken Curlingklubbs første klubbmesterskap i individuell curling. Vinneren ble Gjermund Trøan med 39 poeng. Jakob Bekken ble nummer to med 37 poeng og Jonas Wolla tok tredjeplassen med 35 poeng. Bekken fikk også premien for beste U16-spiller.


ANDREPLASS: Jakob ble nummer to og beste U16-spiller.


I individuell curling gjennomfører alle deltakere sju forskjellige øvelser, med fire steiner hver per øvelse. Hver stein gir mellom null og tre poeng. Med maks uttelling kan man med andre ord få 84 poeng, men da skal alt sitte helt perfekt.


TREDJEPLASS: Jonas ble nummer tre.


Takk til alle deltakerne for en fin konkurranse! God sommer!


Resultatliste:

1. Gjermund, 39

2. Jakob, 37

3. Jonas, 35

4. Jørgen B, 34

5. Mikael, 31

6. Hans K, 29

7. Helge, 28

8. Terje S, 27

9. Einar, 23

10. Trond, 22

11. Kjell B, 19


1 Kommentar

Veteranbronse til HCK

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 18. Feb 2018

BRONSELAGET: Lag Guldahl sendte mange gode steiner, og tok til slutt bronsen i veteran-NM. Fra venstre: Steinar Trøan, Einar Myhre, Anders Andersen og Kjell Guldahl (med ryggen til). Foto: Gjermund Trøan


Lag Guldahl tapte semifinalen mot rutinerte Lag Hald fra Bygdøy, som har en rekke gullmedaljer bak seg - noe 90 år gamle Leif Hald forsvarte også denne gangen. Dermed ble det bronsefinale på Kjell Guldahl og lagkameratene Einar Myhre, Anders Andersen og Steinar Trøan. Etter en jevn kamp mot Damman fra Stabekk, var det til slutt det nysammensatte laget fra Hedmarken som sikret medalje etter ekstraomganger.

Gratulerer!

HCKs andre bidrag i veteran-NM på Snarøya var Lag Aarebrot, som besto av Bjørn Nordal, Terje Skogvold, Hans Kroglund og Yngvar Aarebrot. De nådde ikke sluttspillet, og endte på en delt femteplass i turneringen.Nesten for Aarebrot, men Guldahl spiller om NM-medalje

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 17. Feb 2018

NESTEN FOR AAREBROT: Lag Aarebrot med Yngvar Aarebrot (t.v.), Terje Skogvold, Bjørn Nordal og Hans Kroglund var veldig nære sluttspill i veteran-NM på Snarøya. Foto: Privat


Kjell Guldahl har skippet laget sitt til semifinale i NM for veteraner. Denne helga er det både NM for seniorer (50+) og veteraner (62+) på Snarøya, Guldahl fra Hedmarken Curlingklubb imponerer!

Lag Guldahl startet med seier over Damman fra Stabekk og Doresius fra Bygdøy, før det første tapet kom mot Holst fra Stabekk. Men da Holst tapte mot Damman og Guldahl gruset Olander fra Jar hele 12-1, ble gruppeseieren sikret.

Søndag blir det semifinale mot regjerende norgesmester Lag Hald fra Bygdøy, som skippes av 90 år (!) gamle Leif Hald. For Lag Guldahl spiller Steinar Trøan, Einar Myhre, Anders Andersen og Kjell Guldahl.

Følg kampene live på www.curlingresultater.no

Hedmarken Curlingklubbs andre bidrag i veteran-NM, Lag Aarebrot, var også svært nære sluttspill. De endte med seire over Sverdrup fra Jar og Berents fra Stabekk, og tap mot Hald fra Bygdøy og Derfvelin fra Stabekk. Yngvar Aarebrot, Hans Kroglund, Terje Skogvold og Bjørn Nordal ble nummer tre i sin gruppe.Lillehammer-duell i finalen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Feb 2018

To lag fra Lillehammer Curlingklubb gikk til finalen og kjempet om seier

. Til slutt var det Team Høstmælingen som vant 5-3 over Team Buraas i en spennende og god finale under Hedmarken Curlingklubb sin turnering Yngre Junior Cup 10. og 11. februar. Tredjeplassen gikk til juniorene i Hedmarken Curlingklubb. Til sammen var det med sju lag fra Oppdal, Lillehammer og Hedmarken, og de viste spilleglede og mye god curling gjennom helga.

Her skaptes det vennskap på tvers av lagene og det ble mange tette dueller på isen. Publikum fikk med seg mye god curling, og talentene fikk virkelig vist fram sine ferdigheter på isen.Gullgjengen fra Lillehammer

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 14. Jan 2018

GULLVINNERNE: Disse to lagene stakk av med gullet i junior-NM på Stange.


Stange Curlinghall har blitt en slags lykkearena for Lillehammer Curlingklubb. De har nemlig alltid lag på pallen når de spiller på Hedmarken. Denne gangen gikk de helt til topps i både jente- og gutteklassen. Høstmælingen slo Wolan (Trondheim CK) i guttefinalen, mens Maia Ramsfjell vant jentefinalen mot Mjøen (Oppdal CK). I bronsefinalen gikk også Lillehammer seirende ut av oppgjøret. Brænden slo Magnus Ramsfjell (Oppdal CK) etter en spennende kamp, som etter fem runder fortsatt sto 0-0. Bronsen i jenteklassen gikk til Mesloe (Oppdal CK).

Hjemmehåpene Stange Energi/Kringlebotn og Wolla ble henholdsvis nummer fem og åtte.

Se flere bilder fra junior-NM på StangeNordigarden-limerick om Stange Curlinghall

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Jan 2018

IMPONERT: Per "Nordigarden" Sørensen lot seg imponere av curlinganlegget på Stange.


Selveste Nordigarden gjestet Stange Curlinghall lørdag for å få med seg kvartfinalen i junior-NM. Det passet bra under en helg med skikonkurranser på Gåsbu. Den kjente limerickmesteren lot seg imponere av anlegget på Ljøstadfeltet, og satte seg bestemt ned med notatblokka.

En og annen er helt sikkert spent
på hva så der vil skje - bare vent
Når Ulsrud en dag
legger opp - har vi et lag
juniorer med masse talent!

Her på Hedmarken ser vi at mange
nyter godt av en flott hall på Stange
Trass i vegvesen-nei
til et skilt mener jeg
at et vei-skilt det kan man forlange

Det tok ikke mange minuttene før ordene om begivenheten og idrettsanlegget var skrevet ned. Ikke rart, for Per "Nordigarden" Sørensen har drevet med limerickskrivingen siden 1993-94 - OL-tiden på Lillehammer.

Nordigarden dukket opp i Stange Curlinghall etter å ha oppdaget begiventheten på Facebook. Det fristet, for curling kan han mye om. Han har tidligere bodd i Canada, hvor han etter hvert ble svært ivrig på curlingsporten.

- Vi laget et norsk lag på Newfoundland. Jeg husker at vi nådde en milepel da vi for første gang slo et canadisk lag, forteller den danske ordkunstneren som har sendt utallige limericker inn til NRKs sportsendinger gjennom årene.

Men her i Norge har det blitt lite curling på Nordigarden - kun én deltakelse i NM single, etter han flyttet hit igjen.

- Jeg må si at dere har fått til en kjempefin hall her, sier Per "Nordigarden" Sørensen og smiler.Avgjørende prestisjeoppgjør

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Jan 2018

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Olav Kringlebotn (t.h.) og Mathias Brænden er tidligere lagkamerater. Nå møtes de til en kamp som er helt avgjørende for veien til semifinalen i junior-NM.


Helt avgjørende for veien til semifinalen og lokaloppgjør mellom tidligere lagkamerater! Kampen mellom Brænden fra Lillehammer og Stange Energi/Kringlebotn er alltid et prestisjeoppgjør. Tre av Lillehammer-gutta startet sin curlingkarriere i Vikingskipet sammen med tre av Hedmarken-gutta.

Ådne Birketveit, Mathias Brænden og Jens Grasbakken Løkken kommer alle fra Moelv, så veien til curlingspill var omtrent like lang - sørover eller nordover. Da Lillehammer fikk egen curlinghall tok de tre modølene et valg. Olav Kringlebotn, Even Galåsen og Mikael Brønmo Hansen valgte å bli værende på Hamar. I dag har også de sin egen hjemmebane på Stange.

I tredje runde i gruppespillet under junior-NM på Stange møtes de to lagene. De har riktignok møttes mange ganger tidligere, men denne kampen betyr ekstra mye. Vinneren går nemlig rett til semifinale, mens taperen må ut i omspill.

Begge lagene har et mål om NM-medalje - gjerne gull, selv om Toyota Bilia/Ramsfjell fra Oppdal er storfavoritter. Taperen av prestisjekampen risikerer å møte nettopp Ramsfjell i en semifinale, og det vil de gjerne unngå.Motstandere i junior-NM: Dobbelt så gammel og dobbelt så høy!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Jan 2018

Lars Jørgen Aspeli og Magnus Ramsfjell møttes i et oppgjør som på flere måter kan kalles "rått parti" i første gruppespillkamp i junior-NM. Magnus er skip for Oppdalslaget Toyota Bilia, mens Lars Jørgen spiller ener for Team Wolla fra Hedmarken. Wolla-laget er egentlig for unge til å spille junior-NM, men har fått sjansen fordi de har hjemmebane.

Kampen endte hele 11-2 til Ramsfjell, men mer oppsiktsvekkende var forskjellen i alder og høyde. Magnus (20) er nesten dobbelt så gammel som Lars Jørgen (12), og det må nesten to ganger Lars Jørgen til for å være like høy som Magnus. Lars Jørgen har curlet i omtrent ett års tid, mens Magnus muligens var på isen allerede før navlestrengen ble kuttet.Junior-NM er i gang

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Jan 2018

SEIER I FØRSTE: Team Stange Energi vant sin første kamp i junior-NM.


Junior-NM er i gang i Stange Curlinghall, og guttenes grupper har gjort unna sine første kamper. Favorittene fra Oppdal, Lag Ramsfjell, vant klart mot de yngre juniorene fra Hedmarken. Den kampen endte 11-2. Aldersforskjellen og høydeforskjellen (se egen sak) var stor mellom disse lagene. Brænden fra Lillehammer kontrollerte seg til solid seier mot Mellbye fra Jar.

Det ble jevnere mellom Stange Energi/Kringlebotn fra Hedmarken og Bjørnstad fra Oppdal. Det sto 4-3 til hjemmelaget før siste runde. Stange Energi sikret seieren etter solid spill i siste runden. Høstmælingen fra Lillehammer slo Wolan fra Trondheim med ett poeng etter åtte runder.

Neste ut er de fire jentelagenes første kamper og andre runde i gruppe A for gutta. I morgen starter kampene klokka 09.00.

Kampene kan følges LIVE her: www.curlingresultater.no eller (selvfølgelig!) ved oppmøte i Stange Curlinghall :-)