Kjell utnevnt til æresmedlem

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 21. Feb 2024

Etter årsmøtet i tirsdag var Kjell Bjørseth for aller første gang siden klubben ble stiftet i 2007 helt ute av styret. Han har vært styreleder hele tiden, med unntak av ett og et halvt år, da Kjetil Fløtre hadde rollen. I den perioden var Kjell imidlertid ordinært fortsatt styremedlem.

Kjell reiste seg for å si "farvel". Talen ble etterfulgt av noen gode ord fra avtroppende nestleder Gijs Scholten, som takket Kjell for innsatsen. Han overrakk samtidig et diplom i ramme som bevis på at Kjell får tittelen som æresmedlem. Før Bjørseth er det kun Terje Skogvold som har ærestittelen i Hedmarken Curlingklubb. Han fikk utmerkelsen i 2016.

En enorm innsats

I klubbens levetid, spesielt etter Stange curlinghall ble bygget, har Kjell hatt mange jern i ilden. I tillegg til sine politiske verv for KrF lokalt og for Norges Curlingforbund, har han vært innom en rekke oppgaver for klubben. Innsatsen han har lagt ned i en årrekke er rett og slett enorm!

– Uten Kjell er det ikke sikkert vi hadde hatt noen klubb eller hall lenger, spesielt etter de siste årenes tøffe tider, sa Scholten i sin tale til den avtroppende styrelederen.

Kjell skal fortsette med noen av oppgavene, selv om han nå går ut av styret. Blant annet som icemaker og på eventbooking. Det ser han frem til, for han vil jo ikke slippe babyen sin helt. Samtidig lover Kjell at han ikke skal henge i hornet på veggen.

Det som derimot skal henge på veggen, er beviset på at Kjell Bjørseth er æresmedlem av Hedmarken Curlingklubb. Nå har nemlig avtroppende styre rammet inn alle æresmedlems- og hedersbevis, som skal pryde veggene et sted i klubbhuset. Det ble gitt til det nye styret som deres første oppgave. I tillegg til de to æresmedlemmene har klubben tidligere, i 2019, også delt ut hederstegn til Jarle Røe, Einar Myhre, Kjell Guldahl og Bjørn Ola Myhre.

Nytt styre

I tillegg til Kjell Bjørseth gikk også Gijs Scholten og Henriette Løkken Helgevold ut av klubbstyret. De blir erstattet av Markus Skogvold, Louise Harkinn og Siv Therese Nyrud Bekkevold. Nærmere presentasjon av det nye styret kommer senere.1 Kommentar

Tre lag til NM etter regionmesterskap på Stange

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 18. Feb 2024

TEAM LUNDBERG: Team Lundberg fra Lillehammer/Oppdal/Haugesund vant Regionmesterskapet Midt-Norge. Fra venstre: Emil Kolstø, Sondre Svorkmo-Lundberg, Torstein Høiholt-Vågsnes, Oscar Nydahl og Sigurd Svorkmo-Lundberg.

Det nærmer seg NM i curling på Snarøya. Mange lag har allerede kvalifisert seg gjennom godt spill i Norgescup, mens de siste plassene deles ut gjennom de ulike regionmesterskapene. Denne helga ble Regionmesterskapet Midt-Norge arrangert i Stange curlinghall, med NM-billett til de tre beste.

Hedmarken Curlingklubb stilte med ett lag - Team Standerholen. Dan Cato Røe, Marius Aspeli, Trond Erik Standerholen og Gjermund Trøan startet med tap mot Team Lundberg fra Lillehammer, etter en veldig jevn kamp. De neste tre kampene - mot Krøven, Team Vintervold og Team Aspeli - endte med seier til HCK-laget. Disse tre lagene representerer også Lillehammer CK. Sistnevnte skippes imidlertid av HCKs Tim Nichoali Aspeli.

Lundberg vant alle sine kamper, og kan dermed kalle seg regionmestere. De sikret seg med andre ord også NM-plass. Det gjorde også Standerholen med en god andreplass. Den tredje plassen ble kapret av Krøvens Curleforening, etter et utrolig spennende oppgjør mot Vintervold i mesterskapets siste kamp.

En livlig helg med ungdommen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Feb 2024

Det ble en artig og livlig turneringshelg i Stange curlinghall, under årets Kraftriket Cup. Kids og yngre junior var delt inn i to turneringer, og konkurrerte i henhold til barneidrettsbestemmelsene. Det vil si at kidsa spilte uten resultatføring, mens juniorene spilte normal cup.

HCK stilte med ett lag i kids-klassen også, mens både Lillehammer CK og Oppdal CK stilte med to lag hver.

Med besøk fra ett Halden-lag og to lag fra Lillehammer, samt et lag fra arrangørklubben, ble det en liten turnering med bare fire lag for yngre junior. Alle møtte hverandre innledende, og alle spilte semifinale. Halden stakk til slutt av med pokalen, foran de to Lillehammer-lagene.

Se alle resultater her

Nytt NM-gull til Optimistene

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Feb 2024

HCK stilte med tre lag i veteran-NM på Bygdøy og Snarøya. De regjerende mesterne, som kaller seg Optimistene, forsvarte tittelen sin. I finalen møtte Gijs Scholten, Bjørn Nordal, Hans Kroglund og Yngvar Aarebrot laget til 96 år gamle Leif Hald fra Bygdøy CC. Hjemmelaget ledet 3-0 etter to av seks runder, men så snudde kampen. Optimistene vant til slutt 5-3, og tok med det sitt fjerde NM-gull i veteranklassen.

Vi var også representert i bronsefinalen. Husby ledet 4-1 før siste runde mot Doresius fra Bygdøy CC, men med 4 poeng mot i siste ble det fjerdeplass. Lag Røe ble nummer fem av 12 lag, men var bare millimetere fra semifinaleplass. For Røe spilte Einar Myhre, Kjell Guldahl, Terje Skogvold og Jarle Røe. På Husby spilte Arve Simensen, Roy Gustavsen, Roar Skjønsbyhagen, Synnøve Nordstad og Jorulf Husby.

Se alle resultater her