Får 76.000 kroner i gave

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Des 2017


Hedmarken Curlingklubb er blitt tildelt 76.000 kroner fra Gjensidigestiftelsen. Daglig leder i stange Curlinghall, Terje Skogvold, ble i dag overrasket med overrekkelse av en gavesjekk.

Midlene er øremerket innkjøp av hack-to-hack-solution, som enkelt forklart er ferdigmerkede baner som rulles ut før isen legges. Det betyr at man ikke lenger trenger å male boene. Hack-to-hack vil gjøre ting enklere på flere måter. Malingssøl ved fjerning av isen før sommeren vil ikke lenger være et tema, banemålene vil garantert være like og dugnadsarbeidet vil bli redusert ved islegging.

76.000 kroner kommer godt med, men det dekker bare halvparten av innkjøpet. Derfor vil klubben søke etter resten fra andre stiftelser og fond. Forhåpentligvis vil alt være i boks i tide for bestilling, slik at det står klart på Stange for installering i august 2018.

Tusen takk til Gjensidigestiftelsen!3 Kommentarer

Svenskene vant Norway Open

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Okt 2017


Svenske Fabian Wingfors og Malin Wendel vant Norway Open. Foto: Gjermund Trøan


Det var til slutt svenske Malin Wendel og Fabian Wingfors som vant det aller første Norway Open i mixed doubles. De tok en ganske klar seier, 9-1, i finalen mot Lillehammers Ronja og Niclas Nordhagen. Gratulerer så mye!

Bronsefinalen var det danske Mona Jensen og Morten Berger som vant mot Martine Rønning og Grunde Buraas fra Lillehammer.

1. Malin Wendel / Fabian Wingfors, Göteborg CK (Sverige)
2. Ronja Nordhagen / Niclas Nordhagen, Lillehammer CK
3. Mona Jensen / Morten Berger, Hvidovre (Danmark)
4. Martine Rønning / Grunde Buraas, Lillehammer CK
5. Mille Nordby / Mathias Brænden, Lillehammer CK
6. Kristin Brænden / Erik Brænden, Lillehammer CK
7. Sissel Trøan / Gjermund Trøan, Hedmarken CK
8. Ingunn Hantveit / Kjell Bjørseth, Hedmarken CK
9. Linda Tyriberget / Terje Skogvold, Hedmarken CK
Norway Open er i gang

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 14. Okt 2017

BESØK FRA SVERIGE: Fabian Wingfors og Malin Wendel er det svenske innslaget i Norway Open. Foto: Gjermund Trøan


Aller første Norway Open er i gang i Stange Curlinghall. Turneringen ble til etter at de to spillestilene i Hedmarken Open ble splittet til to forskjellige helger. Norway Open er mixed doubles-versjonen, mens Hedmarken Open fortsetter som "vanlig" curling. Sistnevnte arrangeres den første helga i november, mens Norway Open er denne helga.

De første kampene er i gang med innslag fra både Sverige og Danmark.

Kampoppsett og live-oppdatering finner du her: https://www.curlingresultater....
Ormseter-ungdom fikk prøve seg på curlingisen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 28. Sep 2017

Tirsdag kom det en rekke unge flyktninger, som bor på Ormseter, prøve seg på curlingisen. Takket være støtte fra NIF Flyktningefond, kunne Hedmarken Curlingklubb invitere ungdommen til hallen i Stange. Etter å ha blitt busset fram til curlinghallen, ble det spennende timer på curlingisen. Etter en grundig opplæring og en liten te-pause, ble det kamp.

Her ble det vist mye idrettsglede og deltakerne var stolt over å mestre spillet. En personlig seier og ikke minst var det gøy å spille på lag med andre. Kampen endte uavgjort, så alle reiste fornøyd hjem!

Mest gøyalt var det at det var langt flere jenter som deltok på curlingisen. Og etter at de hadde takket for kampen, var det mange brede smil å se. Dagens beste kommentar var: "Jeg er god!"
Storhamar slo HamKam

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 11. Sep 2017

Se flere bilder her:

Storhamars elitespillere slo HamKam - jentene slo gutta - håndball er bedre enn fotball i curling.

Hedmarken Curlingklubb takker både HamKam og Storhamar for oppmøtet og en veldig morsom dag. Lørdag 9. september var de med på en liten show-turnering i forbindelse med et åpen dag-arrangement. Til sammen 18 fotball- og håndballspillere stilte, og dannet fire lag.

Det var til slutt Storhamar 1 med Moa Fredriksson som skip, som vant turneringen, etter en knapp seier mot HamKam "old boys", som stilte i stilriktige Kiwi-bukser for anledningen.

Storhamar 1: Moa Fredriksson, Tonje Enkerud, Inga Presker, Hilde Egset og Andrea Næss.

Storhamar 2: Martine Hovd­en, Mia Svele, Malene Aambakk, Elise Skinnehaugen og Kristin Høybakken.

HamKam Kiwi: John Anders Rise, Ole Erik Midtskogen, Ivar Sollie Rønning og Jacob Egeris.

HamKam Ung: Sander Eng Strand, Ådne Midt­skogen, ilsenggutten Marius Bratberg Lund og Simen Bolkan Nordli.
Disse skal spille Norgescup for HCK

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 23. Jul 2017


GLEDER SEG: Dan Cato Røe (t.v.), Tor Egil Strømeng, Bardia Jansepar, Gjermund Trøan, Jan Erik Sivle (ikke på bildet) og trener Rune Steen Hansen (ikke på bildet) ser frem til sin første hele sesong i Norgescup.


En ny curlingsesong står på trappene, og nå er det Team Trøan som får æren av å representere Hedmarken Curlingklubb i Norgescup. Laget har tygget på tanken i noen sesonger, men til nå valgt å spille diverse åpne turneringer rundt om i landet i stedet. I disse har det stort sett endt med pallplass - noen ganger helt på toppen.

I februar i år, i tredje runde av forrige sesongs Norgescup, testet Team Trøan nivået for første gang. Det endte med to seire på fem kamper. Det ga mersmak for gutta, som nå gleder seg til sesongstart.

Trenger sponsorhjelp

For å få til denne satsingen økonomisk, må laget skaffe seg noen gode samarbeidspartnere. De trenger enten flere små eller noen store sponsorer. Disse kan få logo på draktene, eller lagnavnet (Team Sponsor). Hvis noen skulle finne dette interessant, så er det bare å ta kontakt med Gjermund Trøan på 414 02 399 eller gjermund(a)hedmarkencurling.no.

Denne sesongen vil Team Trøan bestå av Dan Cato Røe (ener), Jan Erik Sivle (toer), Tor Egil Strømeng (viseskip), Gjermund Trøan (skip), Bardia Jansepar (reserve) og Rune Steen Hansen (trener).

Her er Team Trøans terminliste for sesongen 2017/2018:
22.-24. september, Norgescup 1 på Jar
03.-05. november, Hedmarken Open på Stange
10.-12. november, Norgescup 2 på Oppdal
09.-11. februar, Norgescup 3 i Halden
23.-25. februar, evt regional NM-kvalifisering på Lillehammer eller Stange
22.-25. mars, evt NM på Lillehammer
13.-15. april, evt Norgescupfinale på Snarøya
Ukjent dato i mars/april, evt sluttspill i Viking Cup på Stange
I tillegg skal laget spille lokalt seriespill fra oktober til mars.

HCKs juniorlag, Team Stange Energi, skal trolig også delta i noen norgescuper denne sesongen.
Langveisfarende "vikinger" på curlingisen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 3. Jun 2017


I SHORTS: I Kragerø er man kanskje ikke så vant til temperaturen i ishaller, eller dette rett og slett en gjeng tøffe vikinger. Foto: Gjermund Trøan


Fredag 26. mai, siste åpningsdag før kjøleanlegget ble skrudd av for sommeren, ble Stange Curlinghall "invadert" av en gjeng langveisfarende vikinger. For man må vel være tøffe vikinger når man møter opp til en is-aktivitet i shorts? Gutta er uten tvil også blant årets mest ivrige på Stange-isen, som i tillegg kom helt fra Kragerø for å spille. Riktignok var de i området med et annet hovedformål, men vi velger å tro at curling ble høydepunktet ved oppholdet på Hedmarken.

Sett bort ifra Elverums-keeper Morten Nergaards utdrikningslag lørdag morgen (se bildet under) og styrets plasking (se video under), så ble Kragerø-gjengen sesongens siste på isen. Det ga mersmak, men noen curlinghall i nesten-sørlandsbyen blir det neppe.

Takk for en fin sesong - den aller første i eget hus.HÅNDBALLBESØK: Elverum-keeper Morten Nergaard (foran til høyre) måtte ut på curlingisen i sitt utdrikningslag, og var ikke vanskelig å be. Foto: Gjermund Trøan


PLASK: Terje SKogvold og Dan Cato Røe prøvde å "koste" bort vannet for at Kjell Bjørseths stein skulle skli lengst mulig. Det kan være gøy å fjerne isen før sommeren også. Foto: Gjermund Trøan
Team Stange Energi er kretsmestere!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 3. Apr 2017


FØRSTEPLASS: Bendik Myklebust (t.v.), Even Galåsen, Mikael Brønmo Hansen og Olav Kringlebotn (ikke på bildet) vant H/O-mesterskapet. Foto: Dan Cato Røe


Ti lag kjempet om kretsmestertittelen i H/O-mesterskapet i Stange Curlinghall i helga. Lag fra Jevnaker (JCK), Lillehammer (LCK) og Hedmarken (HCK) var representert, deriblant juniorlagene til de to sistnevnte klubbene. Begge disse ble blant de fire beste, og et av de gikk helt til topps. Team Stange Energi fra HCK, med Bendik Myklebust, Mikael Brønmo Hansen, Even Galåsen og Olav Kringlebotn, kunne til slutt løfte pokalen etter en spennende finale mot Team Knappen fra LCK.

Bildegalleri fra turneringen kommer litt senere.

En stor takk til våre sponsorer som bidro til premier: Sparebanken Hedmark, Elektor Innstallasjon, Ø.M.Fjeld, Komatsu Forest, Stangeavisa og Nortransport.
Stange Juniors ble norgesmestere

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 23. Mar 2017


GULLGUTTER: Even Galåsen, Mikael Brønmo Hansen, Jakob Bekken og Jonas Wolla.


I helga gikk Stange Juniors helt til topps i NM for yngre juniorer på Jar. Jakob Bekken, Jonas Wolla, Mikael Brønmo Hansen og Even Galåsen forsvarte dermed HCKs gull i samme klasse forrige sesong. Også da var de tre sistnevnte på laget. For Jakob var dette aller første medalje i et mesterskap.

Gutta kunne slippe jubelen løs etter en svært spennende finale mot Tiny Paws fra Lillehammer. Bjørnstad fra Oppdal tok bronsemedaljen, mens Jar Juniors ble nummer fire.

Neste sesong er både Even og Mikael for gamle til å spille i yngre junior-klassen, men en rekke sisteårs-kids vil ta skrittet opp til konkurransenivå.

Hele 14 HCK-kids spilte også på Jar denne helga, så klubben viste at det gror godt på Hedmarken.
Davanger sikret NM-gull og VM-plass

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Mar 2017


Rob Wood (t.h.), Morten Tveit og Flemming Davanger (med ryggen til), samt Espen De Lange og Dagfinn Loen, sikret NM-gullet i Stange Curlinghall. Foto: Gjermund Trøan


Jar Curlingklubbs Flemming Davanger, Morten Tveit, Dagfinn Loen, Rob Wood og Espen De Lange vant NM for seniorer (50+) i Stange Curlinghall, etter en spennende finale mot regjerende mester Lag Berg fra Risenga CK. Hedmarken CKs Lag Bekkelund fikk bronsen, foran Nilsen fra Oslo CK, Richardsen fra Christiansands CK, Talsnes fra Bygdøy CC og Bjørseth fra Hedmarken CK.

Dermed er det Lag Davanger som skal representere Norge i VM i Canada. Gratulerer så mye!

Se flere bilder fra turneringen her


Sølvmedaljevinnerne i Lag Berg. Foto: G.Trøan Lag Bekkelund tok bronse. Foto: G.Trøan

Gullgutta fra venstre: Morten Tveit, Espen De Lange, Flemming Davanger, Rob Wood og Dagfinn Loen. Foto: Ingunn Hantveit
Viste seg frem på torget

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 24. Feb 2017


PÅ TINGVOLD-ISEN: HCK Yngres og Pål Trulsen viste fram curling på Tingvold-isen under Vinterdagen i Stange sentrum.
Alle foto: Marita Karlsen


Mens proffene kjempet om norgescup-tittelen i Stange Curlinghall, fikk en rekke stangesokninger prøve curling for første gang på Tingvoldtorget i Stange sentrum.

HCKs yngres avdeling stilte opp med steiner og koster, og fikk med seg OL-mester Pål Trulsen. Curling ble veldig populært på torget, og ga forhåpentligvis mersmak for mange idrettsglade mennesker.Spennende finale i NC3

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Feb 2017

Det ble en spennende finale mellom Lag Berg og Team Høstmælingen i NC3 i Stange curlinghall. Lillehammerlaget Høstmælingen ledet 3-0 etter tre omganger, men så kom Berg tilbake med to poeng. Det var jevnt, men til slutt reiste Høstmælingen ifra og vant til slutt 6-3.

Hedmarken Curlingklubb gratulerer vinnerlaget så mye!

Hjemmelag vant aller første NC-kamp i Stange Curlinghall

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 10. Feb 2017


VANT ÅPNINGSKAMPEN: Team Trøan gikk seirende ut av første kamp i NC3. Fra venstre: Dan Cato Røe, Tor Egil Strømeng, Bardia Jansepar og Gjermund Trøan. Foto: Rune Steen Hansen

Norgescup 3, tidenes første NC-turnering i Stange Curlinghall, er i gang. Én kamp ble spilt torsdag kveld, før det endelig braker løs for fullt fredag ettermiddag. Kampen på torsdag var mellom hjemmelaget Team Trøan og Team Knappen fra Lillehammer. Trøan vant 8-4. Dermed fikk Hedmarken Curlingklubb en kjempegod start på turneringen.

Neste kamp ut er lokaloppgjøret mellom Team Stange Energi og Team OldBoys fredag klokka 14.30. Fra 17.00 i dag er det fulle baner ut hele helga. Totalt skal det spilles 42 kamper.

Vi krysser fingrene for våre lag Team Mjøen, Team OldBoys, Team Stange Energi, Team Trøan og Team Fjerdingstad.

Se kampoppsett og følg med på LIVE-oppdateringer på www.curlingresultater.no!
15 lag til norgescupen på Stange

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Jan 2017

BILDET: Markus Skogvold spiller for storfavoritt Team Mjøen under Norgescup 3 i Stange Curlinghall, 10. - 12. februar.


Påmeldingen til tredje runde av norgescupen i Stange Curlinghall ble lukket fredag, og hele 14 lag er påmeldt. Første stein sendes fredag 10. februar, mens finalen går søndag 12. februar. Oppsettet blir klart i løpet av de nærmeste dagene.

Av de som får delta er fem fra arrangørklubben, Hedmarken Curlingklubb. Blant dem er storfavoritt Lag Mjøen, som består av Markus Skogvold, Martin Sesaker, Sander Rølvåg og Eirik Mjøen. I tillegg stiller klubbens juniorlag, Team Stange Energi, med Bendik Myklebust, Even Galåsen, Mikael Brønmo Hansen og Olav Kringlebotn. De tre siste av HCK-kvintetten er Team Trøan (Dan Cato Røe, Bardia Jansepar, Tor Egil Strømeng og Gjermund Trøan), Lag Fjerdingstad (Benny Ble-Lefkih, Thor Eivind Kise, Eivind Sætrang og Trygve Fjerdingstad) og nykomponerte Team Oldboys (Hans Bekkelund, Helge Smeby, Rune Steen Hansen, Tom Sørlundsengen og Magnus Utgård).

Lag Mjøen, som er regnet som Norges tredje beste lag, er som nevnt favoritt foran turneringen, men det er flere som er sultne på topplasseringen. Blant dem er juniorlandslaget, Lag Ramsfjell, og Oppdalslagene Oppdalsbanken/Myran og Toyota Bilia/Foss. Lag Sørum fra Oslo CK og Lag Birkeland fra Sarpsborg CK vil trolig også kjempe om topplasseringene.

De to topprangerte lagene her til lands, Team Ulsrud og Minera Skifer/Walstad, uteblir dessverre denne gangen.

Hallen er selvfølgelig åpen for publikum hele helga.


Resultater fra turneringen publiseres på https://www.curlingresultater.no/nb/tournaments/no...

Følgende lag stiller i Norgescup 3:

Lag Berg, Risenga CK

Lag Birkeland, Sarpsborg CK

Lag Fjerdingstad, Hedmarken Curlingklubb

Lag Høstmæhlingen, Lillehammer CK

Lag Knappen, Lillehammer CK

Lag Mjøen, Hedmarken CK

Lag Ramsfjell, Jar CK

Lag Sørum, Oslo CK

Lag Våge, Sørmarka CK

Lag Wolan, Trondheim CK

Oppdalsbanken/Myran, Oppdal CK

Team Stange Energi/Kringlebotn, Hedmarken CK

Team Oldboys, Hedmarken CK

Team Trøan, Hedmarken CK

Toyota Bilia/Foss, Oppdal CK
Stange-isen legges i fortfilm

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Jan 2017

Se rør og is i Stange Curlinghall bli lagt i fortfilm.

Spennende juniorfinale!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Jan 2017

Det ble en jevn og tøff juniorfinale mellom et lag fra Oppdal og et fra Lillehammer. 3-3 etter fem runder og siste stein i siste runde avgjorde det hele. Lillehammer stjal runden og vant turneringa i Stange Curlinghall i turneringen som Hedmarken Curlingklubb arrangerte i helga.

Se bildene fra helgas turnering

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 30. Jan 2017

Her er bildene våre fotografer Dan Cato Røe og Gjermund Trøan knipset under helgas turnering.


Se bildene her: