Avgjørende prestisjeoppgjør

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Jan 2018

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Olav Kringlebotn (t.h.) og Mathias Brænden er tidligere lagkamerater. Nå møtes de til en kamp som er helt avgjørende for veien til semifinalen i junior-NM.


Helt avgjørende for veien til semifinalen og lokaloppgjør mellom tidligere lagkamerater! Kampen mellom Brænden fra Lillehammer og Stange Energi/Kringlebotn er alltid et prestisjeoppgjør. Tre av Lillehammer-gutta startet sin curlingkarriere i Vikingskipet sammen med tre av Hedmarken-gutta.

Ådne Birketveit, Mathias Brænden og Jens Grasbakken Løkken kommer alle fra Moelv, så veien til curlingspill var omtrent like lang - sørover eller nordover. Da Lillehammer fikk egen curlinghall tok de tre modølene et valg. Olav Kringlebotn, Even Galåsen og Mikael Brønmo Hansen valgte å bli værende på Hamar. I dag har også de sin egen hjemmebane på Stange.

I tredje runde i gruppespillet under junior-NM på Stange møtes de to lagene. De har riktignok møttes mange ganger tidligere, men denne kampen betyr ekstra mye. Vinneren går nemlig rett til semifinale, mens taperen må ut i omspill.

Begge lagene har et mål om NM-medalje - gjerne gull, selv om Toyota Bilia/Ramsfjell fra Oppdal er storfavoritter. Taperen av prestisjekampen risikerer å møte nettopp Ramsfjell i en semifinale, og det vil de gjerne unngå.


Kommentarer

— Guest