Vurderer flerbruk av curlinghallen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 1. Apr 2024

Det er trange tider økonomisk i idretts-Norge. Slik er det også for Hedmarken Curlingklubb. Det betyr at man må snu hver stein og se etter alternative muligheter for ekstra inntekter. Etter årsmøtet 20. februar har det ny klubbstyret lagt hodene i bløt for å finne andre aktiviteter som kan passe sammen med førsteprioriteten – nemlig curling.

Dette var selvfølgelig årets aprilspøk fra oss i Hedmarken Curlingklubb. Åh, så du skjønte det, ja? Du er skarp altså! ;-) Vi lar artikkelen stå slik at flere får glede av den. Husker du forresten fjorårets aprilspøk om nudistcurling? Den kan du lese her.

– Vi har fått inn nye styremedlemmer som er flinke til å se kreative løsninger. Det har kommet mange ideer. Noen gode og noen ikke fullt så gode, sier styreleder Kristofer Dæhlin.

Han forteller at styret har sett på aktiviteter som kan gå samtidig som curlingsesongen, men også på hvordan hallen kan brukes i sommerhalvåret.

– Vi kan for eksempel la være å pumpe ut vannet når vi lar isen smelte etter endte curlingsesong. Da kan vi la den lokale snorkleklubben få bruke bassenget her, sier Dæhlin.

Illustrasjonen er generert med kunstig intelligens.

I vinterhalvåret vil noen kanskje mene at man bør se til skøytesport for samarbeid, men det avviser Dæhlin blankt. Skøyteskjær er uønsket på curlingisen, fordi det vil påvirke steinenes oppførsel i for stor grad. Klubben har derimot vært i samtaler med andre lag og foreninger.

– Isbading er blant forslagene. Det blir jo ikke så dypt, men det vil passe perfekt for de isbaderne som ikke klarer å dyppe mer enn stortåa i det kalde vannet. Det jo fint å kunne gi dem en arena også, men vi ser jo at badehull fort kan være ødeleggende for curlingspillet, sier Dæhlin før han forteller om den for øyeblikket mest aktuelle samarbeidspartneren:

– Vi fikk høre fra et av medlemmene her at Mjøsa pilkeforening leter etter et alternativ til mjøsisen, forteller Dæhlin.

Det bekreftes av pilkeforeningens leder, Margot Eidemarken.

– Det viser seg at mesteparten av våre medlemmer ikke er så glad i kulde og sur vind. Derfor ønsker vi å trekke innendørs, sier hun.

Hun er glad for at curlingklubben har tatt kontakt, og virker ikke særlig bekymret for at det kan være litt lite fisk under isen i Stange curlinghall.

– Vi pleier ikke å få så mye fisk, så ingen vil merke forskjellen, sier M. Eidemarken.

Hun snakker også om å sette ut fisk i løpet av sommeren, og mener at mulighetene her er mange. Alt fra gullfisk til gjedde skal være aktuelt.

Illustrasjonen er generert med kunstig intelligens.Du som leser dette lurer nok på hvorfor pilkehull på curlingisen er akseptabelt for curlingklubben, når isbadehull og skøyteskjær er så ødeleggende. Styreleder Dæhlin har fått spørsmålet, og svarer at disse hullene ikke vil være like store som eventuelle isbadehull, og at de kanskje kan åpne for videreutvikling av curlingsporten.

– Vi ser jo at det stadig dukker opp nye idrettsgrener ved at man krysser to forskjellige aktiviteter, som eksempel fotballtennis og frisbeegolf. Her har vi mulighet til å begynne med curlinggolf ved å få steinene til å falle ned i pilkehullene. Høres ikke det kjempegøy ut, spør en entusiastisk Dæhlin.

Til slutt presiserer han at mye av dette fortsatt er på idéstadiet, og at styret vil komme med mer informasjon når eventuelle avtaler er signert.