En liten oppdatering rundt pandemien og arrangementer

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 8. Des 2021

DENNE SAKEN ER UTDATERT. NYE BESKJEDER KOMMER SNART.

Med de nye restriksjonene må det gjøres noen små justeringer i aktivitetskalenderen. I det daglige opplegget med bedriftsidrettskamper vil det kun tillates spill på to baner samtidig. Vi har gjort noen endringer for morgendagen, torsdag 9.12., i førsteomgang, men det må også flyttes litt på noen kamper for de neste ukene. Det vil gjøres i løpet av de neste dagene.

Vi har også besluttet å utsette helgas planlagte NM-kvalifisering. Forbundet har åpnet for utsettelse av arrangementet med tanke på smittesituasjonen. Vi har valgt å benytte den muligheten, og håper på et mer åpent arrangement med flere påmeldte lag. Ny helg for NM-kvalifisering blir trolig 14. - 16. januar.

Mer informasjon om smittevernstiltak og lignende kommer senere.

Mvh. Styret
Bli med på Nasjonskampen!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Nov 2021

I forbindelse med EM i curling på Lillehammer, som starter 20. november, inviterer de norske og svenske curlingforbundene til nasjonskamp i individuell curling. Alle norske og svenske curlingspillere, uansett nivå, oppfordres til å sette av en økt til bestemte individuelle øvelser. Øvelsene er ganske grunnleggende for sporten vår, så dette kan alle være med på.

Registreres i en app

Resultatene registreres i appen "Figurspel". Appen er gratis og man kan registrere flere deltakere om gangen. Man må velge konkurranseformen "Modern" og etter det forklares øvelsene steg for steg. For å sende inn resultatet må koden "Landskamp" oppgis. Det er anbefalt å føre med penn og papir for så å legge alt inn i appen.

- Dette handler først og fremst om heder og ære, det viktigste er at vi slår svenskene, skriver Petter Jevnehagen Moe, utviklingskoordinator i Norges Curlingforbund, i en epost til alle norske curlingklubber.

Alle poengene deltakerne sender inn vil bli akkumulert og den nasjonen med høyest total poengsum i løpet av søndag 21 november vil være vinner, så her handler det om å spille flest mulig serier. Hver deltaker kan spille så mange serier han eller hun ønsker. I tillegg til hovedkonkurransen føres det lister på flest spilte serier i klubb, flest spilte serier i land, beste damespiller (beste enkeltresultat), beste herrespiller, beste paracurler og beste junior.

Det er også opprettet ett arrangement: https://fb.me/e/1MnL1KIxT [3] Her vil det komme oppdateringer underveis, og mulighet til å stille spørsmål om gjennomføring.

Samleside for hele konkurransen er her: https://www.curling.se/tavla/NationskampenModernFigurvecka46 [2] i tillegg vil det opprettes en side på curling.no.

Har reservert baner

Øvelsene kan gjøres når det måtte passe den enkelt, for man kan føre resultatet selv. I Stange curlinghall er det satt av to baner til dette opplegget mandag klokken 19.00, tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 19.00. Mandag og tirsdag er det folk til stede for å hjelpe de som føler seg usikre på opplegget. Onsdag må de som møter opp trolig klare seg selv. Det brukes to baner fordi man spiller opp den ene og ned den andre, for å være mest mulig effektive.
Optimisme førte til NM-gull i Stange curlinghall

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 7. Nov 2021

Hedmarken Curlingklubbs ivrige pensjonistcurlere gjorde rent bord i forrige NM for veteraner (60+), og håper på gjentakelse. Bjørn Nordal, Hans Kroglund og Yngvar Aarebrot fikk bronse sist, men har alltid trua. Det er ikke uten grunn at de kaller seg Optimistene. Denne gangen lykkes de i gulljakten, slik de også gjorde i for to år siden. Likevel uttrykket Nordal noe skuffelse, spøkefullt vel å merke, for sølvet er det eneste gutta mangler i samlingen.

Optimistene gikk ubeseiret gjennom turneringen. Det gjorde nesten Lag Pettersen fra Sørmarka i Stavanger. Deres første tap kom i finalen. Bronsen ble Lag Røe sin etter en solid seier i bronsefinalen mot Winsnes fra Stabekk.

Lag Scholten, Hedmarkens tredje lag i turneringen, endte til slutt på en delt 7. plass av totalt ni lag.

Se alle resultater her.

Se bilder fra NM for veteraner her.

I NM for seniorer (50+) kjempet sju lag om medaljene. I denne klassen har Andreassen fra Risenga i Oslo og Davanger fra Jar nærmest byttet på gullsankingen, men nå ble det troneskifte! Det ble spilt round robin, uten finaler, og Kverkild fra Trondheim var klart sterkest. Denne gangen fant trønderne gull i Stange curlinghall. Davanger og Andreassen gjorde opp om andreplassen i siste runde. Denne gangen var det gutta fra Jar som var bedre. Altså gull til Kverkild, sølv til Davanger og bronse til Andreassen.

Hjemmehåpet, Lag Steen Hansen, endte på fjerdeplass

Se alle resultater her.

Se bilder fra NM for seniorer her.

Olympiatoppen og idrettskretsen inviterer til parakveld i curlinghallen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 28. Okt 2021

Olympiatoppen Innlandet og Innlandet idrettskrets inviterer til parakveld i Stange curlinghall. Håpet er at flest mulig personer med bevegelseshemming eller synshemming vil teste aktiviteten, og kanskje på den måten finne seg en ny hobby.

Den første av to parakvelder var innen en helt annen idrett, nemlig skyting i regi av Elverum Rifleklubb. Det var 27. oktober i Elverum.

Tirsdag 30. november er det Hedmarken Curlingklubb som åpner dørene for testing av curling i Stange curlinghall. Mellom klokken 18.00 og 20.00 gis kyndig veiledning av erfarne paratrenere.

Påmelding skjer på e-post til Hilde Haakenstad i NIF, på hilde.haakenstad@idrettsforbundet.no. Påmeldingsfrist er 28. november. Eventuelle spørsmål rettes til Hilde på samme e-post eller tlf 930 30 525. Eller til Mikko Kokslien på mikko.kokslien@olympiatoppen.no eller tlf 977 93 788.

Håper vi sees i Stange curlinghall!

PARACURLING: At bevegelseshemmede kan spille curling er fortsatt litt ukjent for mange. Nå inviterer Olympiatoppen Innlandet, Innlandet idrettskrets og Hedmarken Curlingklubb til parakveld i Stange curlinghall. På bildet viser Rune Lorentsen, flere ganger verdensmester i paracurling, hvordan det gjøres. Sist helg spilte han turnering i Stange curlinghall. Foto: Gjermund Trøan
Jubileum feiret med sekkepipe og kake

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 27. Okt 2021


Norway Open MD var Stange curlinghalls jubileumsturnering. Selv om kampene startet allerede torsdag kveld og fortsatte tidlig på ettermiddagen fredag, ble den først høytidelig åpnet klokken 17.00 fredag ettermiddag. Feiringen startet med live sekkepipemusikk fra Bill Fraser, som etter hvert er blitt vant med korte seremonier i ishallen på Ljøstadfeltet. Gjermund Trøan fikk si noen ord og takket for oppmøtet på vegne av Hedmarken Curlingklubb, før varaordfører Paal Ravnaas fikk si noen velvalgte ord.

Feiringen fortsatte lørdag ettermiddag. Det var kamper hele dagen, men i halv to-tiden kom jubileumskaken. Påskriften var litt feil - det var Stange curlinghall som var 5 år, ikke Hedmarken Curlingklubb, men kaken var god likevel. Klubben har for øvrig 15-årsjubileum neste år!KAKE: Berit Skogvold sto klar med kniven, som flere bare måtte fotografere før den ble "ødelagt". Her er det sveitsiske Lea Hüppi som fotograferer med mobiltelefonen sin. Foto: Dan Cato Røe

SEKKEPIPE: Bill Fraser spilte sekkepipe under seremonien fredag. Foto: Dan Cato RøeTALE: Varaordfører holdt tale i curlinghallen. Foto: Dan Cato RøeBLID: Det var en bli Kjell Bjørseth som deltok i jubileumsturneringen. Han var styreleder i HCK fra oppstarten i 2007 og frem til årsmøtet tidligere i år. Her spiller han mot blant andre Henriette Helgevold, som begynte med curling da Stange curlinghall åpnet for fem år siden. Foto: Dan Cato Røe

KAKE: God kake. Foto: Gjermund Trøan
Maia og Magnus Ramsfjell best i årets Norway Open

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 24. Okt 2021

VANT: Magnus og Maia Ramsfjell vant Norway Open MD 2021. Foto: Gjermund Trøan


Endelig kunne det bli litt internasjonalt preg på Norway Open mixed doubles igjen. Selv om pandemien ikke er over valgte tre lag å krysse landegrensene for å spille Norges eneste internasjonale seniorturnering i mixed doubles - den nye OL-grenen.

Det er fem år siden Stange curlinghall åpnet, og fem år siden denne turneringen ble arrangert for første gang - da som en en del av arrangementet Hedmarken Open. Året etter fikk MD-turneringen sitt eget navn og egen helg. Siden har den blitt arrangert hvert år i oktober måned.

14 lag deltok. De første kampene, lokaloppgjørene, ble spilt allerede torsdag kveld. Det ble et tett kampprogram for alle lagene og mye god curling!

Du finner bilder fra turneringen her / You'll find pictures from the tournament here

Det var til slutt Maia og Magnus Ramsfjell fra Trondheim CK som stakk av med seieren etter en spennende finale mot sveitsiske Lea Hüppi og Jonas Weiss fra CC Dübendorf. Bronsen gikk til Martine Vollan Rønning og Mathias Brænden fra Lillehammer CK, som slo danske Mona Jensen og Morten Berger fra Hvidovre CC.

Foruten Lillehammer-spiller Mathias Brænden, som bor i Stange, ble beste lokale deltakere Henriette Helgevold/Gaute Nepstad på en fin femteplass. Henriette representerer Hedmarken CK, mens Gaute fra Ottestad til vanlig spiller for Trondheim CK. De slo danske Vicki Berlin og Jacob Hjort fra Hvidovre CC i plasseringskampen. I kampen om 7. plass ble det et rent lokaloppgjør mellom Hedmarken-lagene Louise Harkinn/Trond Erik Standerholen og Sissel Trøan/Gjermund Trøan. Sistnevnte gikk seirende ut av kampen.

Se hele tabellen og resultater her.
Vant Viking Cup for tredje gang

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 4. Okt 2021


Det ble til slutt Stone Cold Curlers som vant Viking Cup. Laget har tidligere gått under navn som Team Stangeavisa, Game of Stones og Team Curlingsteen, og har vunnet den tradisjonelle turneringen to ganger tidligere, i 2014 og 2017.


1. PLASS: Sone Cold Curlers vant Viking Cup 2021. Fra venstre: Gjermund Trøan, Jakob Bekken, Tor Egil Strømeng, Dan Cato Røe og Jan Erik Sivle. Anders Fonn-Brenden og Carlos Abrante har også deltatt for laget, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Viking Cup er blitt spilt i løpet av de siste tre ukene, med innledende gruppespill på ukedager og sluttspill i helga, 1. til 3. oktober.

Stone Cold Curlers slo Håndlaget, RegNettAtletene og FilFri på vegen til sluttspillet. I mellomspillet ble det tap mot HCK damer og seier mot både StangeGutta og Pensjonistene. I semifinalen måtte Team Am-kara slås før det ble finale mot Ø.M.Fjeld. Sistnevnte har god erfaring fra Viking Cup, som de har vunnet hele fem ganger siden oppstarten i 2011.

Det ble en spennende sluttspillhelg, der det var tydelig at cup er cup.

I bronsefinalen vant Team Am-kara mot HCK damer. Team Greenhorn, som fikk en bonusplass i sluttspillet da FilFri trakk seg, endte som nummer fem. StangeGutta ble nummer seks, mens Pensjonistene og Optimistene vil gjøre opp om 7. og 8. plass ved en senere anledning.

2. PLASS: Ø.M.Fjeld ble nummer to. Fra venstre: Jørgen Bekkelund, Kjetil Dobloug, Hans Bekkelund og Helge Smeby.

3. PLASS: Team Am-kara ble nummer tre. Fra venstre: Trond Erik Standerholen, Vidar Hansen og Geir Hauge. Rune Steen Hansen var ikke tilstede da bildet ble tatt.


Her er resultatlista for Viking Cup 2021:

1. Stone Cold Curlers
2. Ø.M.Fjeld
3. Team Am-kara
4. HCK damer
5. Team Greenhorn curling
6. StangeGutta
7. Pensjonistene eller Optimistene
8. Pensjonistene eller Optimistene
9. FilFri
10. Håndlaget
11. DNB 1
12. Stokk og Stein
13. Eika
13. Headit
13. RegNettAtletene
13. NAV-kørlerne
Velkommen til åpne dager!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 21. Sep 2021

Både lørdag 25. september og søndag 26. september er det åpen dag i Stange curlinghall. Da kan du prøve curling helt gratis hos oss. Ta på deg treningstøy og kom innom, men husk at det er en ishall. Der er det bedre å kle på seg for mye, og heller kaste jakka om du blir litt ivrig.

Dørene åpner klokken 12.00 og vi holder på til klokken 15.00 - begge dager.

Velkommen!
Gratis curlingkurs for barn og ungdom i høstferien

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Sep 2021

I samarbeid med Stange kommune inviterer Hedmarken Curlingklubb til gratis curlingkurs for barn og ungdom i høstferien. Kurset er for skoleelever i Stange mellom 3. og 10. trinn. Det går over tre dager - mandag 11. oktober til onsdag 13. oktober, fra 09.00 til 15.00. Maks antall deltakere er 24.

Mathias Brænden er hovedinstruktør på nybegynnerkurset, og han får med seg tre flinke curlingungdommer.

Curlingkurset er ett av sju kurstilbud i i regi av Stange kommune i høstferien. Det er finansiert med midler fra Utdanningsdirektoratet - penger som i utgangspunktet skulle gi et utvidet sommerskoletilbud.  Men selv om det i sommer var 10 forskjellige kurs over en to ukers periode, var det fortsatt penger igjen. Dermed ble det også høstkurs.

Følge denne linken for å se tilbudene og for påmelding.
Isen er klar! Her er litt info om booking av treningstider

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 5. Sep 2021

Isen er endelig klar og curlingsesongen nærmer seg med stormskritt. Dame- og herrelagene starter med sine vanlige treningstider mandag 6. september, og seniorcurlerne er i gang fra onsdag 8. september. Fra 14. september er også Viking Cup i gang, og bedriftsserien starter rett over høstferien, i uke 42.

Dugnadsånden i klubben er stor, slik den alltid har vært, men for å skåne de frivillige mest mulig i starten av en lang sesong, ber klubben om at treningstider bookes i tidsrommet 17.00 til 23.00 på hverdager til og med høstferien.

Det faste opplegget på dagtid, som seniorcurling og skolecurling, går som normalt, samt eventuelle firmaeventer.

Minner også om smitteverntiltak. Vi fortsetter og sprite hender, sko, koster og steiner. Munnbind er ikke påkrevd, men for det er tilgjengelig ved inngangen for de som ønsker å bruke det. Hold avstand!

Vi gleder oss til det som forhåpentligvis blir en tilnærmet normal sesong.

Mvh. Styret
Norway Open blir jubileumsturnering

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 21. Aug 2021

Stange curlinghall er i år fem år - i oktober. Det må feires med turnering! Nå er det slik at vi i Hedmarken Curlingklubb som regel har én turnering i måneden, og i oktober er det som regel vårt internasjonale innslag, Norway Open.

Norway Open er for lag som spiller mixed doubles, altså en dame og en mann. Turneringen startet i det små for fem år siden, men har etter hvert vokst seg ganske stor. Den har også for vane å tiltrekke seg flere høyt rangerte lag fra mange land, men hobby curlere får også prøve seg. Derfor er også "open" en del av navnet.

Fjorårets vinnere var Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten, som er rangert helt i verdenstoppen.

Les mer om og meld deg på til Norway Open her.

Norway Open er også en del av Nordic Mixed Doubles Curling Tour.


SAME MESSAGE IN ENGLISH:

Stange curlinghall is five years old - in October. That has to be celebrated with a tournament. Because Norway Open is our October event it will be our anniversary tournament.

Norway Open is a mixed doubles tournament, one female and one male. It started out small five years ago, but has grown bigger. It attracts highly rated teams from different countries, but also amateur curlers. Hence the "open" part of the name.

Last years winners was Kristin Skaslien and Magnus Nedregotten, who are at the top of the international ranking lists.

Read more about and enter Norway Open here.

Norway Open is also part of Nordic Mixed Doubles Curling Tour.


Marianne Rørvik and Torger Nergård are among the regulars at Norway Open. Photo by HCK

HCK-medlemmer inviteres til EM-dugnad

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 20. Mai 2021

PÅ BILDET: Jostein Buraas (t.v.), Kai Ove Rønning, Bjørn Nordal, Jonas Wolla, Åge Monsen, Gjermund Trøan, Trond Erik Standerholen, Anders Bekken, Katrine Wolla, Dan Cato Røe, Jarle Røe, Einar Myhre og Kjell Bjørseth. Foto: Hans Kroglund


I november skal EM i curling arrangeres på Lillehammer. Det er et stort arrangement og Lillehammer Curlingklubb som arrangør sammen med Norges Curlingforbund er avhengige av hjelp utenfra. For lillehamringene er det naturlig å spørre naboen i sør om hjelp, hvor de vet at dugnadsånden er stor.

Nylig holdt LCKs Jostein Buraas og Kai Ove Rønning et informasjonsmøte for HCK-medlemmer i Stange curlinghall. Oppmøtet var bra, noe under maksnivå av det klubbhuset tåler i disse koronatider, og innstillingen blant de fremmøtte var utelukkende positiv. Det antas at flere enn de fremmøtte kan tenke seg å bidra, men av ulike årsaker ikke kunne komme. Disse kan kontakte HCKs dugnadskontakt for EM-arrangementet, Kjell Bjørseth, for mer informasjon.

Se her for mer informasjon om selve arrangementet

Det er mange oppgave som skal fylles. Se her for mer informasjon om frivillig innsats under EM.

Arrangørene i LCK sier at det venter en solid gulrot til HCK ved stor deltakelse.

Hedmarken Curlingklubbs dugnadsgjeng meldes opp samlet. Ta derfor kontakt med vår egen klubbs koordinator, Kjell Bjørseth, om dette er interessant. Kjell kan nåes på kjell(a)hedmarkencurling.no eller tlf 481 56 718.

Vi parkerer steinene og skrur av anlegget - curlingsesongen er over

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Apr 2021

TAR ISEN: Steinene parkeres på gangvegen og anlegget skrus av. Curlingsesongen er over.


En veldig annerledes curlingsesong er nå over, og isen fjernes i Stange curlinghall - også i år tidligere enn planlagt. Forrige sesong fikk en bråstans da koronaen kom til Norge. Denne sesongen har det vært veldig mye frem og tilbake rundt åpningstidene. Seriespillet fikk holde på en stund fra høsten, med strenge smitteverntiltak. Hallen besto med glans og har ikke hatt et eneste registrert smittetilfelle. Siden desember vi imidlertid vært nesten helt stengt grunnet nasjonale føringer. Kun de under 20 år og én elitespiller har fått lov til å trene. Det betyr at seriespillet dessverre avsluttes halvspilt.

Følgende ord er gått ut til lagene fra Bedriftsidretten og Hedmarken Curlingklubb:

"Håper alt er bra med dere! Dessverre så har vi i dag besluttet at curlingserien avlyses. Etter at plan for gjenåpning av Norge ble offentliggjort denne uka, så ser vi at det vil bli juni før vi kan komme i gang. Vi ser derfor ingen mulighet for at kampene i vinter/vår kan spilles.

 Følgende er besluttet:

  • Sesongen 2020/21 avlyses og alle kamper nulles ut, alle poeng fjernes.
  • Sesongen 2021/22 vil bli startet opp etter resultatene fra 2019/20 sesongen, det vil bli samme divisjonsoppsett

Dere har mottatt faktura for hele sesongen 2020/21. Dere kan velge å flytte betalingen til høstsesongen 2021, eller de av dere som ønsker det kan få halve beløpet refundert.  Gi meg i så fall informasjon om kontonummer og adresse for tilbakebetaling. 

Vi beklager dette, men dessverre så er vi maktesløse på avgjørelsene. Og uansett så er det viktigst at alle holder seg friske, og at man følger anbefalte regler. 

Vi sender ut innbydelse til 2021/22-sesongen senere i vår. Sannsynligheten er stor for at landet åpner opp igjen innen september 2021.

Ønsker dere en fin dag, og god helg!"
Orientering fra styreleder: - Krysser fingrene for at vi kommer i gang igjen snart

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 2. Mar 2021


Hei gode curlingvenner.

Dere er sikkert, om ikke mer, utålmodige enn meg for å få satt i gang med vårt kjære spill igjen. Vi hadde jo håp om å få starte opp igjen 1. mars, men som dere vet, så ble nedstengingen forlenget fra midten av februar og i fire uker til. Hva som skjer etter det, er vanskelig å vite.

Når det gjelder seriespillet, vil det bli tatt en vurdering når vi får neste runde fra myndighetene. Vi kan ikke gjøre annet enn å følge dem. Hvordan vi skal få avviklet denne sesongen er et spørsmål som blir stilt, og med rette. Vi hadde fint fått gjort det hvis vi hadde fått åpnet 1.3., men det må også bli en del av vurderingen.

Økonomisk så blør også klubben nå, så jeg som leder er jo spent på mange områder. Vi krysser fingrene for at vi får kommet i gang igjen og rekker å avslutte seriespill samt få mange eventer slik at økonomien berger seg.

Ha en fortsatt fin og smittefri hverdag.

Hilsen Kjell Bjørseth, leder av Hedmarken Curlingklubb
En herlig curlingdag på mjøsisen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Feb 2021

PÅ MJØSA: En historisk begivenhet for Hedmarken Curlingklubb. Aller første gang på mjøsisen.


Hamar kommune var snille å brøytet to korte baner for oss. Alt lå til rette for å risse inn ringer i isen og preppe for en historisk begivenhet for Hedmarken Curlingklubb - aller første gang på mjøsisen. Så fort banene var preppet strømmet folk til for å prøve. Svært mange prøvde å sende stein for aller første gang, men noen erfarne dukket også opp. I disse koronatider, med nedstengt idrett, er curlingabstinens blitt et nytt uttrykk.


De to banene skulle vise seg å bli et svært populær stoppested. Man merket at flere ble ganske så hekta, så vi øyner et håp om å se flere igjen i Stange curlinghall etter hvert. Blant disse var 13-åringene Anna og Joanna, som absolutt ikke ville gi seg. For curling var bare så utrolig gøy! De spilte helt til siste stein skulle bæres tilbake til bilen.


HEKTA: Anna (t.v.) og Joanna ble fort hekta på curling.


Vi takker for en strålende dag i sola, på en fantastisk rekrutteringsarena!


MAURTUE: Mjøsisen minner litt om ei maurtue for tiden.


MYE FOLK: Mange var innom curlingbanene like bortenfor stupetårnet på Hamar.


MORO: Alle smilte bredt, for dette var moro.

TAKK: Takk til vår generalsponsor, Sparebank1 Østlandet!
HCK er Norges største curlingklubb på Grasrotandelen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 22. Jan 2021

Av landets 20 grasrotandel-registrerte klubber og kretser innen alle former for curling, er Hedmarken Curlingklubb øverst på lista. Våre 72 givere bidro med til sammen 41.917 kroner i 2020. Tusen takk for støtten!

Lista er laget etter søk på ordet "curling" i Norsk Tippings register, så eventuelle fleridrettslag som har curling som aktivitet kan være utelatt.

Det er Norsk Tipping som deler ut pengene, som hentes fra innsatsen i pengespillene deres. Det koster altså deg som giver ingenting ekstra. Sju prosent av din innsats går til den klubben du har valgt som mottaker.

For å registrere deg som grasrotgiver og bidra til litt ekstra penger i HCK-kassa trykker du her.

Her er lista

1. Hedmarken Curlingklubb, 41.917 kroner
2. Lillehammer Curlingklubb, 40.835 kroner
3. Oppdal Curlingklubb, 25.604 kroner
4. Halden Curling Club, 23.802 kroner
5. Bygdøy Curling Club, 21.588 kroner
6. Trondheim Curlingklubb, 20.341 kroner
7. Haugesund Curlingklubb, 19.806 kroner
8. Moss og omegn boccia og teppecurling, 17.388 kroner
9. Furumo Curlingklubb, 10.933 kroner
10. Nedre Glomma bowls og curlingklubb, 10.111 kroner
11. Askøy boccia og teppecurlingklubb, 7.514 kroner
12. Boet Curlingklubb, 7.270 kroner
13. Snarøen Curling Club, 6.349 kroner
14. Stabekk Curlingklubb, 2.729 kroner
15. Sørmarka Curlingklubb, 1.735 kroner
16. Jevnaker Curlingklubb, 354 kroner
17. Oslo Curlingklubb, 339 kroner
18. Oslo og Akershus curlingkrets, 0 kroner
18. Valdres skøyte- og curlingklubb, 0 kroner
18. Øvre Holen curlingforening, 0 kroner
Referat styremøte i Hedmarken Curlingklubb 4. november 2020

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 4. Jan 2021

Styret i Hedmarken Curlingklubb hadde styremøte i curlinghallen 4. november fra klokken 18.00. Samtlige medlemmer var til stede minus Marte Mari Moen Bekken.

 

Sak 22/20 Eventuelt:

Gijs avventer oppstart med instruktørkurs med handikappcurling på grunn av korona-situasjonen. Alle eventinstruktører vil bli bedt med på kurs med landslagstreneren i vår hall. Slik at også rullestolbrukere kan delta på alle typer eventer i fremtiden.

Turneringene vi har arrangert den siste måneden har vært en stor suksess.

Eliteturnering, som var ønskelig i slutten av november, blir en gang etter jul. Sponsorer vil bli invitert til denne samlingen og få møte med landslagsspillere.

Anders Bekken har levert sin ønskeliste angående verktøy til vår sponsor Tools.

Skilt til Tools og Jako er i prosess.

Gang- og sykkelveg og egen innkjørsel til hallen fra hovedvegen er det halleier Magnar som må ta tak i. Vi har hatt flere møter med Magnar og lagt fram vårt syn om at vi ønsker egen innkjørsel.

Sak 23/20: Godkjenning av referat fra styremøte 1. oktober:

Referatet fra styremøtet ble vedtatt etter følgende ytringer:

Vi har ikke fått tak i noen som vil jobbe for sponsorer til Norges Curlingforbund.

 

Sak 24/20: Godkjenning av referat fra styremøte 29. oktober:

Styret gikk inn for å avvente åpning av hallen for å følge nasjonale og kommunale retningslinjer.

Korrigering i referatet som omhandler søknad om tapte inntekter: Her får vi 100.000 korner inn uten å søke fordi det regnes ut fra resultatet i fjor.

 

Sak 25/20: Økonomi:

Kjell hadde sendt ut budsjettforslag og styret satt og gikk gjennom de ulike postene.

For drift av dette året ser det ut som vi er på budsjett. Å lage et budsjett er krevende for her er det en rekke faste utgifter, og mer usikkert på inntekter.

Utgifter er: Leie, strøm, hotel/reise for lag, reperasjon/vedlikehold, honnorar, forsikring og lisenser.

Inntekter: Kiosksalg, sponsorer, egne arrangement

Denne sesongen har vi ikke fått inn så mange sponsorer som ønskelig, så her må det gjøres en jobb. Antall medlemmer som har betalt er også langt unna ønskelig par dags dato.

Men så langt, de ti første månedene i 2020, ligger vi 127.500 kroner i pluss.

 

Sak 26/20: Kompensasjon:

Kjell foreslo å belønne et par som har gjort en innsats langt ut over pålagte arbeidsoppgaver, til å få en kompensasjon. Styret gikk inn for å gi Gjermund 10.000 kroner for innsatsen med seriesystem og altmuligmann, Anders 10.000 kroner for innsatsen som icemaker og 10.000 kroner til Kjell for å jobbe med regnskapet. Å betale Kjell en slik sum er langt billigere enn å bruke et regnskapsbyrå til å gjøre samme oppgave. Både Kjell og Gjermund gikk ut av møtet mens resten av styremedlemmene tok for seg saka.

Styret mente at dette ikke skulle være en fast godtgjørelse, men en engangsutbetaling. Om det skal bli en fast utbetaling for å være styremedlem, så må det bli en årsmøtesak.

 

Sak 27/20: Priser:

Gjermund har utformet forslag til priser som gjelder fra 1.1.21 angående leie av baner. Ordinær pris blir 300 kroner inkludert skoleie for to timer og 350 kroner for tre timer for voksen. For barn blir prisen 180 kroner inkludert skoleie, og 50 korner i tillegg for en time til på isen. Firmaeventer blir etter avtale. Skoler betaler 150 kroner per person for to-tre timer. Idrettslag/barnebursdager: Under 16 år blir prisen 1.2000 kroner per bane for to timer. Over 16 år, blir det ordinær pris.

Gjermund lager en mal for instruktører hva som skal vises og læres bort til de som har eventer.

 

Sak 28/20: Sesongen – ut 2020:

Hedmarken Open blir første helga i desember – 4.-6. desember

Juleturnering: 27. desember

Individuelt mesterskap: 2. januar.

 

Sak 29/20: Hamstad og julemat:

A) Hamstad har nå kjørt test på anlegget slik at det styres etter luftfuktighet, ikke temperatur. Så får vi se hvordan det fungerer. Vi venter med flomming til vi ser det fungerer med anlegget. Dette har vi ikke betalt noe for.

Vi har fått en stor regning fra Hamstad og Kjell vil møte dem for å se hva som ligger i summen. I tillegg få til en serviceavtale med dem og skifte batteri i backupen på anlegget.

B) Ondsdag 16. desember vil pensjonistcurlerene få servert juletalerken fra Lindbo i hallen klokken 11.30. Dette for den strålende innsatsen de leverte i NM for veteraner.

 

 

Kjell Bjørseth  
Referat fra styremøte i Hedmarken Curlingklubb 29. oktober 2020

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 4. Jan 2021

Det ble innkalt til hastemøte på grunn av koronasituasjonen i vårt distrikt. Samtlige medlemmer i styret var på plass minus Tone. Møtet ble holdt i curlinghallen.

Sak 22/20: Koronasituasjonen: Trening og åpningstider:

Kjell har snakket med kommuneoverlegen. Hallen kan være åpen og det kan arrangeres seriespill, for spillere over 25 år. Men hva for signal vil dette gi? Styret gikk inn for å stenge hallen for seriespill i to uker.

Trene får de som er over 25 år og bor i Løten eller Stange, eller samtlige elitespillere i klubben uansett hva for kommune de kommer ifra. Man må forholde seg til de råd som kommer fra din egen kommune. 

Trening blir på faste dager – mandag og torsdag fra klokken 18.00 begge dager. Bane må bookes i god tid. Pensjonistene kan bruke hallen onsdager som vanlig.

Vi sender to lag til Norgescup.

Styret snakket om å flomme og skrape isen i hallen i denne ufrivillige koronapausen.  

Vi legger ut informasjon på hjemmesiden vår om utsettelse av seriespill og treningstider og hvem som kan trene.

 

23/20: Økonomi:

Det er mulighet til å søke kompensasjon for tapt inntekt fra 12. mars og ut året. HCK har fått støtte til og med juli, så Kjell søker om støtte fra 1. september og ut året. Nå er det mulighet å få i støtte 70 prosent av tapte inntekter. Kjell søker blant annet for tapt inntekt av færre lag i seriespillet enn budsjettert, samt på bakgrunn av resultatet i fjor. Vi kan også få penger på tap av skoutleie og kiosksalg.

Kjell sier at vi i oktober hadde en god måned inntektsmessig. Deriblant fordi vi har arrangert tre turneringer.

Ved årsmøtet i år hadde vi 700.000 kroner på bok, per i dag har vi 1. million kroner. 

Situasjonen er også at få medlemmer har betalt kontingent, og her må det gjøres en jobb.

 

 

Kjell Bjørseth
Referat styremøte i Hedmarken Curlingklubb 1. oktober 2020

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 4. Jan 2021

Styremøtet ble arrangert i curlinghallen fra klokken 17.00 og samtlige styremedlemmer var til stede.

13/20: Godkjenning av referat

Referatet fra forrige styremøte ble vedtatt etter følgende ytringer:

Kjell har skrevet feil sum på medlemskap for bedriftsidrettsutøvere. Det blir 200 kroner billigere enn forrige sesong, men vi håper at enda flere av bedriftscurlerne melder seg inn i klubben.

Kjøleanlegget fungerer igjen etter en trøblete oppstart. Det er stadig et problem på bane A og det er oppdaget en feil i ventilasjonsanlegget. Elektronikken fungerer ikke. Den drar inn luft, men stopper ikke selv om det er høy luftfuktighet ute. Kjell har vært i kontakt med Hamstad, og de ba om at kontakten ble tatt ut av ventilasjonsanlegget og så satt inn igjen noen minutter senere. Da gikk luftfuktigheten i hallen opp igjen, så anlegget ble slått av igjen. Hanstad skal ta kontakt med leverandør og fram til ting er i orden styres ventilasjonen manuelt.

Magnar har kjøpt inn to pulverapparat etter branninspeksjonen i hallen. Vi venter fremdeles på rapporten fra inspektøren.

Gijs og Marte har blitt enige om å vente med oppstart av tilbud om handikapp-curling til curlingsesongen har fått startet opp. De vil ha kontakt med forbundet og skape et opplegg med instruktørkurs og senere gi et tilbud til curlere med nedsatt handikapp.

Hedmarken Open blir utsatt til 15.-17. januar.

14/20: Planlegging kioskvakter

Gjermund lager vaktliste for hvem som har kioskvakter under Vikingcup.

Helga 9.-11. oktober er det mix double med 10 lag. Ingunn har ansvar for kiosken og icemakerteamet har hatt møte og kontroll over hvem som har ansvar for isen når.

NM vetaran-helga så jobber Dan Cato, Kjell, Gjermund og Tone. Vi spør Katrine og enda flere til både å være i kiosken og administrasjon.

Eliteturnering i slutten av november sier vi ja til å arrangere. Kjell tar kontakt og spør om dette er en realitet eller rykte. Gijs ville at vi skulle invitere vårs sponsorer til denne turneringen og kanskje et opplegg med Thomas Ulsrud.

15/20: Informasjon om seriestart:

12. oktober starter serien. Gjermund sender ut brev til alle lag om et informasjonsmøte 12. oktober klokken 19.00. Tema blir smittevern og regler ute på isen. Unger opp til 16 år spiller med vanlige regler.

 

16/20: Økonomi:

Kjell sier at økonomien ikke er hakkende gale. Så langt har vi brukt 50.000 kroner av egenkapitalen. Klubben har vært flinke til å søke støtte, og nylig fikk vi 88.000 kroner i driftsstøtte av Stange kommune. Dan Cato har søkt Sparebankstiftelsen om støtte til seriespillet, men enda ikke fått svar.

17/20: Sponsor:

Stavis har inngått ny avtale på 60.000 og leier curlinghallen fra desember til og med mars. 24. november ønsker de å ha en idrettsdag i hallen. Da må vi stille med kioskvakter. Avtale om pris på en slik dag er ikke avgjort. 

Tools har sakt ja til å sponse klubben med utstyr. Anders lager en liste over verktøy som han trenger. Vi henger opp et Tools-skilt over inngangen til verktøyrommet.

Elektor støtter damelaget vårt med flybilletter til NM i Haugesund.

18/20: Styreleder:

Kjell Bjørseth informerte på styremøtet at dette blir hans siste år som styreleder. Han er åpen for å si ja til et styreverv. Kjell vil ta kontakt med valgkomiteen, Rune, Torill og Yngvar, for å informere om sin beslutning.

19/20: Årsmøte:

Årsmøtet til Hedmarken Curlingklubb blir torsdag 18. februar. Tidspunkt og sted kommer vi tilbake til.

20/20: Gang- og sykkelveg:

Gjermund informerte litt om at det vil bli bygget gang- og sykkelveg forbi hallen vår. En gang- og sykkelveg som skal ferdigstilles våren 2021. Vi må koble på halleier Magnar, slik at han søker om at det blir laget en egen innkjørsel fra hovedvegen inn til hallens parkeringsplass. Kjell tar kontakt med Magnar.

21/20: Jobbe med sponsorer til forbundet:

Norges Curlingforbund ønsker seg folk som kan jobbe med å skaffe sponsorer til forbundet, og ønsker en representant fra Hedmarken Curlingforbund til dette arbeidet. Styret jobber med å få noen til å takke ja til et slikt arbeid.

 

 

Hilsen Kjell Bjørseth – leder i Hedmarken Curlingklubb 
Referat styremøte i Hedmarken Curlingklubb 17. august

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 4. Jan 2021

Hedmarken Curlingklubb arrangerte styremøte i curlinghallen mandag 17. august klokken 18.00. Samtlige styremedlemmer var til stede minus Gjermund Trøan og Trond Erik Standerholen.

07/20 – Godkjenning av referatet:

Referatet fra forrige styremøte ble lest høyt. Det kom en bemerkning om nummereringen av sakene på sakslista skulle fortsette ut fra siste saksnummer på forrige møte. Heretter blir første sak på første styremøte etter årsmøte 01, og så stiger det helt til neste årsmøte.

Siden forrige styremøte har Kjell Bjørseth søkt og fått 103.000 kroner fra Krisepakke 2. Om det blir curlingting på Gardermoen er ennå uvisst, og det kan hende det blir gjennomført på Teams 29. august dersom koronapandemien sprer seg ytterligere. Kjell trakk seg som delegat på Tinget, og Gijs takket ja til å overta plassen som representant for HCK. Lovforslag er sendt til Tinget, og Gjermund Trøan vil legge det fram på Tinget.

Gijs og Kjell jobber aktivt med å få inn sponsorer til hallen. Gjermund har laget presentasjonsmappe med ulike tilbud til kunder. Etter møte med halleier Magnar er tilbakemeldingen at nå får vi ikke mer i støtte enn vi allerede har fått når det gjelder leie. Dan Cato har nå hentet nøkler og telefon som Terje Skogsvold hadde.

Curling-EM på Lillehammer kan bli avlyst, men det er enda ikke avklart.

Nye draktsett fra ny leverandør har kommet. Det må avklares hva for sponsorer og hvor sponsormerkene, logo og navn skal plasseres på draktene. Det blir arrangert en prøvedag, der medlemmer kan prøve drakter og jakker og bestille det man ønsker.

Stange Energi-laget vant et draktsett, og nå har Gjermund tatt kontakt med leverandør og fått ordnet opp slik at laget får premien.

OBOS støtter curlingklubben med 24.000 kroner, og vi har sendt takkevideo tilbake til dem. Sparebanken har vi ikke fått svar om vi får støtte fra enda.

08/20 – Økonomi:

Til nå har klubben brukt 50.000 kroner av sparekontoen. Vi har fått bra med økonomisk støtte som gjør at ikke mer at tatt ut av sparekontoen. Kjell har også søkt driftsmidler fra Stange kommune etter å ha sendt inn halvårsregnskap, kostnad på husleie og strøm, samt plan over fremtidens turneringer. Vi har fra Stange kommune fått 1.500 kroner i kulturmidler og 3.500 kroner til handikappcurlingsatsning.

Stange Energi-laget har per dags dato 50.000 kroner på konto, mens yngre jr. og kids har 18.000 kroner på konto. På sparekonto har vi nå 460.000 kroner.

Kontingenten for medlemmer må snarlig sendes ut, og Dan Cato har den oppgaven. Styret vedtok et koronatillegg for medlemmene på 50 kroner.

09/20 – Islegging og åpning av hall:

En feil på kjøleanlegget førte til at det ble slått av raskt etter at det ble slått på søndag. Ny dato for oppstart er tirsdag 18. august. Icemaker Anders, sier at vi ligger i rute til å åpne hallen 1. september, som opprinnelig planlagt. Anders Bekken gjør en super innsats.

10/20 – Dato for å innkalle lag som skal være med i Vikingcup: 

Alle lag som skal delta på Vikingcup og de som har igjen seriekamper, blir invitert til et møte onsdag 26. august klokken 18.00. En fra hvert lag må ta turen for å få informasjon om smittevernsreglene og hvordan man skal oppføre seg i forhold til koronapandemien i curlinghallen. Det blir også et eget møte før serien starter. Dan Cato lager innkalling og sender til alle lag.

Reglementet fører nå til at alle garderober blir stengt og ingen får benytte seg av skapene. Man må komme ferdig skiftet til hallen. De som skal spille på bane C og D må gå gjennom døra gjennom oppvarmingsrommet og ut i hallen, mens de som skal spille på bane A og B går ut døra fra sosialt rom.

Alle skap må tømmes, og Gjermund må ta kontakt med alle skapeierne og få de til å hente sakene sine.

11/20 – Reglement for trening og kamper:

Nylig kom det reglement fra Norges Curlingforbund om hvordan trening, arrangering av turneringer og arrangering av arrangement (eventer og annet), skal gjennomføres. Når det gjelder turneringer og arrangement må klubben stille med en smittevernsansvarlig. Antibac må være på plass, og man må rengjøre steiner, sko og koster, i tillegg til håndtak til dører og vasker. Bord og andre flater vaskes med vann og såpe. Den ansvarlige må skrive inn navn og telefonnummer til alle som kommer inn. Hodebeskytterne må vaskes etter hver gang det brukes.

Kafeen kan drives som normalt.

Det er ønskelig at mange melder seg til å være i hallen og ha oppgaven med å passe på at smittevernsreglene holdes. Slik at denne oppgaven rulleres. Kjell lager instruks over arbeidsoppgaver og reglement. Det må kjøpes inn antibac og annet nødvendig utstyr for å holde smittevernsreglene. Skip vil være ansvarlig for at lagkameratene holder reglementet.

12/20 – Eventuelt:

A)  Brannsikkerhet: Torsdag 20. august vil brannvesenet komme på inspeksjon. Hallen vil få en erklæring på at alt er OK, om de ikke finner noe å bemerke. Vi trenger et pulverapparat i kjølerommet. Trond Erik og Kjell tar en inspeksjonsrunde før brannvesenet kommer.

B) Gijs jobber med å få i gang handikappcurlingen. HCK ønsker å få arrangert et instruktørkurs i handikappcurling i egen hall, slik at flere av medlemmene blir sertifisert som instruktører. HCK ønsker å satse på handikappcurling. Man snakker med Pål Trulsen under Tinget om det kan holdes et kurs i hallen vår.

C) Dato for Hedmaken Open blir 30. oktober og 1. november? Gjermund Trøan må være med å sette datoen, og Anders Bekken får også komme med sine tanker om når turneringen bør arrangeres i forhold til andre turneringer vi skal arrangere i høst.

D) Idrettsdag: Vi arrangerer vår egen Idrettsdag/åpen dag 12. september.

 

 

Kjell Bjørseth – leder Hedmarken Curlingklubb