Populær paradag

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 27. Apr 2019


FALT I SMAK: Paracurling falt i smak hos Lill Tove H. Witnæs. Hun og mange andre prøvde idretten under lørdagens Åpen Paradag i Stange curlinghall. Her får hun hjelp av paralandslagets Rune Lorentsen og Rikke Iversen. Foto: Gjermund Trøan


Mange tok turen til Stange curlinghall lørdag for å være med på Åpen Paradag. Blant dem var Lill Tove H. Witnæs fra Råholt, som sammen med Frøydis Olsen fra Nittedal fikk instruksjoner av paralandslagets Rune Lorentsen og Rikke Iversen - samt deres trener Peter Dahlman.

Hedmarken Curlingklubb har lenge hatt et mål om å danne et paracurlinglag på Stange, og denne dagen var forhåpentligvis starten på nettopp det. En rekke mennesker med nedsatt funksjonsevne fikk prøve curling lørdag, både på hjul og på to bein. Gleden var tydelig stor hos alle de som fikk prøve noe nytt og spennende. Paradagen ble arrangert av curlingklubben og Norges Idrettsforbund, i samarbeid med Extrastiftelsen.

Lill Tove og Frøydis startet begge med å curle sine første steiner inn på knappen. I følge tre ganger verdensmester og sølvmedaljevinner fra forrige Paralympics, Lorentsen, har han aldri sett lignende prestasjon av nybegynnere. For de to damene ga dette mersmak, og de er begge åpne for mer prøving og kanskje videre trening i Stange curlinghall.

Selv om paradagen er over, så stiller klubben gjerne opp hvis det er andre som har lyst til å teste ut paracurling. Interesserte oppfordres til å ta kontakt på telefon 41 61 10 10 eller post@hedmarkencurling.no.


Kommentarer

— Guest