Bronsemedalje og rekordmange kids

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 26. Mar 2023

Hedmarken Curlingklubb stilte mannsterkt til yngre junior og kids-turnering på Lillehammer i helga. Der fikk mange nye kidsspillere gode opplevelser , mens det for juniorene var litt mer alvor.


I løpet av sesongen er tre av klubbens faste yngre juniorer blitt for gamle for denne NM-klassen junior, så det var bare så vidt HCK fikk stilt lag. Heldigvis ville Magnus Ødegaard være med, en ganske fersk spiller som har trent mest med kameratene i kids-gruppa. Magnus er akkurat gammel nok for NM-spill, og kunne dermed bli med Melina Trøan og Tim Nicholai Aspeli.

Etter fire innledende kamper, der halvparten ble seier, var det nykomponerte laget klare for sluttspill. I semifinalen måtte ekstraomgang til mot Lillehammer 2 bestemme hvem som skulle møte Haugesund i finalen. Lillehammer vant hårfint.

Lillehammer-laget spilte solid i finalen og tok gullet. Solide var også Hedmarken i bronsefinalen mot Halden. Dermed ble det tredjeplass og bronse på de grønnkledde - tre spillere som alle tok sin første NM-medalje.

Kids-rekord

I kids-klassen ble det satt klubbrekord i antall deltakere. HCK stilte med 10 kids på en borteturnering, fordelt på tre lag. De møtte to lag fra Oppdal og to lag fra Lillehammer.

For Hedmarken 1 spilte Eirik, Leo, Johannes og Lily. Sistnevnte hører egentlig til Halden CC, men ble med oss i mangel på eget lag.


For Hedmarken 2 spilte Ulrik, Theodor og August.


For Hedmarken 3 spilte Martin, Ruben, Mia og Matheo.


Yngres avdeling i Hedmarken Curlingklubb takker arrangørene i Lillehammer Curlingklubb for en kjempebra turnering. Vi kommer gjerne tilbake!
Optimistene vant veteran-NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 26. Mar 2023

Optimistene gikk ubeseiret gjennom NM for veteraner på Snarøya i helga.

Totalt 12 lag deltok i curling-Norges eldste klasse, 65+, med spillere fra 65 til 95 år. Lagene var fordelt på seks grupper, der de to beste fra begge gikk til semifinaler, enere mot toere.

Optimistene vant sin gruppe suverent, og møtte lagkameratene i Lag Røe, kjent som Pensjonistene i den hjemlige serien, i semifinalen. Også her var Optimistene sterkest.

Finalemotstanderen var, som i fjor, Lag Doresius fra Bygdøy CC. Denne gangen fikk laget fra Hedmarken revansj, med seier 6-4.

For Optimistene spilte Yngvar Aarebrot, Hans Kroglund, Bjørn Nordal og Gijs Scholten. Sistnevnte fikk sitt første NM-gull. De tre andre ha vunnet to ganger tidligere.

For Lag Røe, som endte på en fjerdeplass, spilte Einar Myhre, Terje Skogvold, Kjell Guldahl og Jarle Røe.

På bildet, fra venstre: Hans Kroglund, Bjørn Nordal, Gijs Scholten og Yngvar Aarebrot.
Spennende avslutning og overraskelser i tradisjonsrike Viking Cup

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 19. Mar 2023

Viking Cup 2023 ble akkurat så spennende som forventet. 15 lag, tre grupper og 40 kamper! Det ble kjempet om pokaler og pallplasser – og noen overrasket! Vi kan se tilbake på en helg med mye god curling og god stemning i Stange curlinghall.                                                                    


STORSPILTE: Eika Curling, som til vanlig spiller bedriftscurling i 3. divisjon, storspilte i Viking Cup. De endte på en overraskende tredjeplass.

Forrige sesong ble Viking Cup av ulike årsaker avlyst. Det har bare skjedd to ganger siden oppstarten i 2011. Denne uka ble ballen, eller steinen, plukket opp igjen. På det meste har 32 lag deltatt i den tradisjonsrike turneringen.

Denne gangen var kun 15 lag med, men det har også sine årsaker. De siste årene har Viking Cup hatt gruppespill over tre uker, avsluttet med sluttspillhelg. Denne gangen ble alt gjort unna på én uke grunnet en planlagt tidligere sesongavslutning for Stange curlinghall. Tøft program medførte trolig at flere lag uteble.

15 lag, 40 kamper

Stone Cold Curlers stilte opp for å forsvare tittelen fra 2021. Laget, som tidligere har gått under navn som Team Stangeavisa og Game of Stones, vant også Viking Cup i 2014 og 2017. Med den rekka bak seg, var de naturlig nok en av forhåndsfavorittene, likestilt med blant andre Team Am-kara og Optimistene. Sistnevnte har også en Viking Cup-tittel, fra 2018. Disse tre lagene topper for øyeblikket den øverste divisjonen i seriespillet.

Viking Cup har gang på gang vist seg å være en turnering man ikke kan seile lett gjennom. Rocking Ladies, Norsk Tipping er alltid å regne med, og outsiderne kan nevnes i fleng. DNB 1 og Håndlaget er gode lag fra 2. divisjon, som selvfølgelig også ønsket å løfte den største pokalen. Nye og spennende lagsammensetninger som Frimix og Green Tim var ubeskrevne blad på forhånd, men man skjønte fort at de ville bite godt fra seg. NAV-kørlerne, Stokk og Stein, Team Greenhorn, StangeGutta, The Bambies og Eika visste også at "cup er cup", og ville kjempe for sluttspillplass.


NY KOMBO: Frimix var kombinert av lagene Frikirka og HCK mix.Overrasket

Sistenevnte fikk en brå start på gruppespillet, med seks poeng i sekken fra Stone Cold Curlers. Slike runder taper kamper, men derfra gikk det bare oppover for laget med de grønne buksene. Eika-skip Roger Larsen vartet opp med noen utrolig steiner (se video under). Etter hvert måtte motstanderne "advares" mot å gi Roger vanskelige oppgaver!


Eika slo DNB 1, Stokk og Stein og Frimix og sikret seg sluttspillplass. HCKs damelag, Rocking Ladies, lar seg normalt ikke pirke på nesa, men Eika-gutta hadde spilt seg i kjempeform. Det var ikke før i semifinalen mot en annen, men litt mindre, overraskelse, at seiersrekka stoppet. Håndlaget slo ut Team Am-kara i kvarten, og fortsatte storspillet i semien.

Det ble bronsefinale for laget med turneringens kuleste bukser – Eika-gutta Kolbjørn Ulvund, Amund Engeskaug, Stian Simonsen og Roger Larsen. Der ventet et sultent Green Tim, med tre blad Aspeli og en "adoptert" Trøan. Melina Trøan, Marius Aspeli, Lars Jørgen Aspeli og Tim Nicholai Aspeli, i grønn HCK-unform, kjempet, men måtte se seg slått gutta fra 3. divisjon. Denne gangen var grønne bukser rett og slett bedre enn grønne jakker.

Spennende finale

Det var altså bare godt Håndlag som kunne stoppe Eikas ferd mot toppen. Håndlagets skip, Fred Nordstad, var kjempefornøyd etter seieren mot Team Am-kara. Det var uten tvil en sterk seier. I finalen sto regjerende mester, Stone Cold Curlers, klare. Eller ikke helt klare, for SCC-skip Gjermund Trøan var som vanlig sistemann inn i hallen. Likevel startet kampen til rett tid. Og for en kampe det ble! Stone Cold Curlers hadde vunnet alt på vegen til finalen – noe overlegent og noe med knapp margin. Kvartfinalen mot Norsk Tipping, el classico, ble nemlig ikke avgjort før på siste stein.

Finalen bølget litt frem og tilbake, og ingen ville gi bort noe gratis. Før siste runde var stillingen 4-2 til SCC, men Håndlaget hadde sistestein. Dessverre for bedriftslaget til Norsk Teknisk Ortopedi, en ortopedisk bedrift som lager armrelaterte proteser og grepsforbedringer, ble nest siste stein liggende i ganske så åpent landskap. Det ble altså bare nesten for Christian Bækken Haraldseth, Jon Arve Pettersen, Erik Starsveen, Louise Harkinn og Fred Nordstad.


HÅNDLAGET: Håndlaget spilte seg helt til finale i Viking Cup.

 

Dermed klarte Stone Cold Curlers å forsvare gullet. Håndlaget var strålende fornøyde med sølvet.

Alle resultater finner du her.

Etter 11 versjoner av Viking Cup er det fortsatt kun fire forskjellige lag som har vunnet. Klubbens tidligere juniorlag, Team Stange Energi, har vunnet én gang. Det samme har Optimistene. Stone Cold Curlers har nå fire seire, mens Ø.M.Fjeld har fem. Én mann har forøvrig fem seire. Ø.M.Fjelds Hans Bekkelund spilte fire kamper for Stone Cold Curlers denne gangen, da hans eget lag ikke kunne stille.

Se historikken her!

Resten av SCC besto av Tor Egil Strømeng, Jan Erik Sivle, Espen Brenneng, Anders Fonn-Brenden og Gjermund Trøan.


Stødigere enn navnet tilsier

En premie som kanskje burde blitt delt ut i tillegg er en for "brattest læringskurve". The Bambies hadde nemlig aldri satt sine bein på curling-is før tirsdag denne uka. Første kamp var allerede dagen etter. Men "Bambi på is" – så absolutt ikke! Det ble riktignok flere stortap, men Kamilla Spangsberg Kristensen, Henriette Hallem, Elin Mellum og Mads Thrane spilte seg oppover – 4-21 mot Optimistene, 2-18 mot Rocking Ladies, 0-17 mot Håndlaget og 1-8 mot Team Greenhorn.

BAMBI-SKIP: Skip for The Bambies, Kamilla Spangsberg Kristensen, var så absolutt ikke "Bambi på isen".

 

Spillet og curlingforståelsen ble hevet veldig mange hakk på kort tid, med motstandere som tok instruktørrollen hele vegen. I tillegg var The Bambies turneringens eneste lag med egen heiagjeng.


HEIAGJENG: The Bambies hadde egen heiagjeng. Med to dansker på laget, måtte både norsk og dansk flagg være med.

 Se mange bilder fra Viking Cup 2023 herVINNERE: Stone Cold Curlers vant Viking Cup 2023.

 Viking Cup ble arrangert av Bedriftsidretten i Innlandet og Hedmarken Curlingklubb.136 Kommentarer

NVE med curlingdag på Stange

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 9. Mar 2023

NVE ansatte i Innlandet hadde sosial aktivitetsdag i Hedmarken curlinghall på Stange. De er så heldige å ha Marianne Rørvik som er ansatt på NVE sitt kontor i Oslo med seg denne dagen. Hun er ingen hvem som helst innen curling ettersom hun er skipp på damelandslaget.18 av de 20 fra NVE Innlandet

 

Hvordan skulle vi i seniorgruppa, Roy, Arve og Hans takle dette? Vi hadde fått et hint om at hun kom, men lot som innen ting da vi ønsket velkommen. Standard spørsmålet ble da, hvor mange har spilt curling før? En hånd i været fra Marianne pluss ei som hadde prøvd 3 ganger før.

Vi fikk selvsagt hjelp av Marianne, hun var lett så samarbeide med. De 20 spillerne ble delt inn helt tilfeldige lag 4 stk 3 mannslag og 2 stk 4 manns lag. Så to innledende runder deretter finalespill, så finalespill. Vi så kun blide og fornøyde deltagere som startet med lunch og avsluttet ved 15-tiden.

Med fialespill tok dette noe lenger tid  enn avtalt og NVE fikk et valg. Ingen ekstraregning hvis de stiller med et NVE Hamar lag i den lokale serien til neste år.

Vi tre seniorene måtte benytte anledningen og utfordret Marianne til en draging. Vi bet godt fra oss da Arve ble nr 1, Roy nr. 2, Marianne nr.3 og Hans nr. 4. Alle godt innenfor i boet. Og tilskuerne var imponert over gamlingene som alle begynte å spille som pensjonister. Dette kan de nok anbefale til flere firmaer å gjøre.


To svært fornøyde nybegynnere fra NVE 

 

 Dragning. Marianne må se seg slått

 Arve Simensen, Hans Kroglund, Marianne Rørvik og Roy Gustavsen