Stor tro på nytt prøveprosjekt: – Nudistcurling er garantert suksess!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 1. Apr 2023

Ble du lurt? Neppe! Du er nok ikke så lett å lure. Dette var altså vår aprilspøk. Beklager så mye til dere som nå begynte å glede seg til nudistcurling. Det blir altså ikke et av klubbens tilbud.

I går, fredag, trykket Hedmarken Curlingklubb på av-knappen, to måneder tidligere enn vanlig, for å spare penger etter en hard strømvinter. For å komme slike kriser i forkjøpet må man finne flere nye løsninger for å tjene penger.

Isen smelter og varmen vil nå gradvis overta i hallen. Samtidig starter planleggingen mot neste curlingsesong. Klubblagene, turneringer og bedriftsidrettsserien skal fortsatt være hovedprioritet i Stange curlinghall, men HCK er også en klubb med mange ideer. Nå avslører, eller avkler, styrelederen et ny-klekket påfunn som klubben har stor tro på.

– Vi er helt sikre på at vi nå treffer godt med satsingen. Det handler om å nå nye typer mennesker. Vi tror et tilbud om nudistcurling vil skape god trafikk gjennom hele sesongen. Dette er en gruppe personer som i stor grad bare har tilbud om sommeren, på nudiststrendene. Hos oss vil de ha et sted å gå til fra september til mai også, på et fast tidspunkt annenhver uke, sier styrelederen.

(Illustrasjonsfoto)


Lukkede dører

Curling er som kjent en bra publikumsidrett, men nudistcurlingen vil av naturlige årsaker foregå bak lukkede dører. Rullegardinene vil også bli dratt helt ned for ikke å forstyrre forbipasserende. Helt nakne blir man uansett ikke. Curlingskoene må på for ikke å ødelegge isen. Pannebånd som hodebeskyttelse er som vanlig anbefalt for nybegynnere.

– Tilbudet blir på kveldstid, enten fredag eller lørdag, og kiosken i klubbhuset blir bar. Vi synes vi har funnet en passende og morsom tittel på opplegget; nemlig "Rumpa bar", forteller styrelederen ivrig.

Utleie av utstyr tilpasset opplegget

I baren blir det servering og salg av litt godt for de småsultne.

– En leverandør av søtsaker har gitt oss et godt tilbud på poser med blandet smågodt, som for eksempel sure føtter. Vi kommer også til å ha et par typer nøtter tilgjengelig, forteller styrelederen.

I tillegg til curlingutstyr, blir det utlån av utstyr som er spesialtilpasset opplegget. For eksempel; for de nye i miljøet, som kanskje er litt sjenerte, tilbys lønneblad i forskjellige størrelser.

Det antas at det for enkelte menn vil være fare for frostskader etter mye sliding på isen. For å forebygge dette vil det i kiosken være utlån av hyssing med løkke i hver ende, for oppheng mot for eksempel det ene øret. 

For eldre damer kan en slik løsning med hyssing brukes for å beskytte frontpartiet, som kanskje henger litt mer med årene. Her lages to større løkker, og oppheng over nakken er anbefalt.

Blir godt mottatt

På spørsmål om styrelederen selv skal være med, er han litt nølende før han svarer:

– I så fall må jeg starte forsiktig, ved å kaste skjorta, så kanskje jeg kan våge meg til å låne et lønneblad etter hvert. Lenger enn det går jeg neppe. Det viktigste er at vi skaper forskjellige tilbud, for å nå så mange som mulig i hallen vår, sier han.

Initiativet applauderes av sentrale krefter i den lokale nudistforeningen. Aktivitetsansvarlig i foreningen, Balder Nudeland, lover å være førstemann på isen.

– Vi er en gruppe som er vant med å bli glemt i det idrettslige, så dette tilbudet mottar vi med takk. Jeg skal sørge for at dette blir varmt omtalt i neste utgave av nyhetsbrevet vårt.

Han forteller også at han trodde nudistcurling var en greie allerede for noen år tilbake.

– Jeg hørte om et curlinglag som het Team Blanke Messingen, så jeg tok kontakt for å vise interesse. Det viste seg å være en misforståelse fra min side, for laget besto korpsentusiaster, forteller Nudeland og humrer litt.