Team Nedregotten er regionmester - tre lag er klare for NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 30. Jan 2022


Team Nedregotten var suverene gjennom hele Regionmesterskapet. Det ble også delt ut tre plasser til årets NM i Trondheim basert på helgas resultater. I tillegg til Nedregotten fikk et Hedmarken-lag og et annet Lillehammer-lag NM-billett.


1. PLASS: Team Nedregotten med Nicolai Sommervold, Alexander Lindström og Mathias Brænden.


Denne helga ble Regionmesterskapet for Innlandet arrangert i Stange curlinghall. Team Nedregotten, uten Magnus Nedregotten på laget, gikk ubeseiret gjennom turneringen. Lillehammer-laget var en av forhåndsfavorittene, og gikk først videre som gruppevinner før de slo klubbkameratene i Team Sparebank1/Vintervold i semifinalen. I finalen ventet Team Steen Hansen fra Hedmarken Curlingklubb, som også vant sin gruppe i innledende spill. Lillehamringene var helt suverene også i finalen. Hjemmelaget så tidlig at slaget var tapt og takket for kampen etter bare fire runder.

For Team Nedregotten spilte Nicolai Sommervold, Mathias Brænden og Alexander Lindström. Skip Magnus Nedregotten er som mange vet på plass i Kina, klar for mixed doubles-turneringen i OL.

Hjemmelaget overrasket

Hedmarkens Team Steen Hansen, med skip Rune Steen Hansen, vant sin gruppe etter en svært sterk seier mot Team Mosetertoppen Skiline fra Lillehammer. På forhånd var juniorene fra Lillehammer favoritter sammen med nevnte Nedregotten.  Etter en svært spennende semifinale mot Lillehammers Team Knappen klarte hjemmelaget å "stjele" til seg en finaleplass.


2. PLASS: Team Steen Hansen med Trond Erik Standerholen, Gjermund Trøan, Rune Steen Hansen og Jakob Bekken.


Tre NM-plasser

Regionmester er riktignok en gjev tittel, men for lagene er det likevel noe annet som er viktigere med denne turneringen. Her spilles det nemlig også om tre plasser i NM i Trondheim i mars. Team Mosetertoppen Skiline er trolig kvalifisert til NM allerede gjennom godt spill i Norgescup denne sesongen, så med de utslått ville i utgangspunktet kun tre av semifinalistene sikre NM-plass. Med andre ord ville den til vanlig ganske sure fjerdeplassen bli ekstra sur denne gangen. Dermed fikk bronsefinalen mye mer betydning enn finalen denne gangen.

Team Sparebank1/Vintervold og Team Knappen spilte en svært spennende kamp, som ikke ble avgjort før siste stein i åttende og siste runde. Team Knappen har spilt godt helga og trakk det lengste strået denne gangen. Dermed gikk NM-plassene til Team Nedregotten, Team Steen Hansen og Team Knappen. Team Sparebank1/Vintervold har imidlertid fortsatt en liten mulighet, men det avhenger av både deres og andres resultater i Norgescup 3 på Oppdal om to uker. Da kan kanskje en wild card-plass kan åpne seg.

Se alle resultater her!


3. PLASS: Team Knappen med Thomas Myrhaug, Jan Sveen og Tom Ian Halsør. Erik Brænden var ikke tilstede da bildet ble tatt.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.