Curlingsesongen avsluttes og isen fjernes

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Mar 2020

STENGT: Stange Curlinghall stenges ned for sesongen, to og halv måned før planen. Hallen er pålagt aktivitetsstans i minst 14 dager for å dempe smittefaren av koronaviruset. Dermed forsvinner hele inntektsgrunnlaget, og klubben må gjøre nødvendige tiltak for å redusere det økonomiske tapet.


I går, torsdag 12. mars, ble alle idrettslag anbefalt full stans i all aktivitet i minst 14 dager. I Stange Curlinghall var allerede tiltak satt til verks for å dempe smittefaren av koronaviruset i form av økt renhold og strengere kjøreregler for brukerne. Det innebar også en begrensning til bruk av kun to baner samtidig. Vi rakk bare så vidt å sette noen av tiltakene til verks før beskjeden fra myndighetene og Norges Curlingforbund om aktivitetsstopp kom.

Avslutter sesongen

Styret i Hedmarken Curlingklubb hadde torsdag kveld et hastemøte for å diskutere situasjonen, samt eventuelle strakstiltak med tanke på de økonomiske utfordringene aktivitetsstopp medfører. Vi vet av erfaring at pågangen til hallen går en del ned etter påske, og vi regner ikke med bedring i en periode hvor landet "står stille". Stange Curlinghall lever først og fremst av firmaeventer og andre former for baneleie. Vi har allerede merket nedgang i antall bookinger den siste tiden, og det har vært avbestillinger fordi kundene frykter smitte.

Av disse grunnene finner styret det økonomisk uforsvarlig å la isen ligge i påvente av at smittefaren forsvinner. Flere eksperter mener at hverdagen blir svært annerledes en god stund fremover, og ingen vet hvor lenge dette vil vare. Vi anser derfor sesongen som avsluttet.

Seriekamper og Viking Cup

Noen av kampene i seriespillet, som klubben arrangerer sammen med Bedriftsidretten i Innlandet, er fortsatt ikke blitt spilt. I tillegg skulle vår tradisjonelle turnering, Viking Cup, starte opp uka som kommer. Her var det planlagt innledende gruppespill for 24 lag over de neste tre ukene. 16 av disse ville spille mellomspill og sluttspill helga 17. til 19. april. Både seriekampene og cupkampene blir nå naturlignok skrinlagt.

Vi ønsker imidlertid at de resterende seriekampene fortsatt skal spilles, og at Viking Cup skal spilles også i 2020. Vi håper derfor at vi kan få til en tidligere oppstart på neste sesong, slik at alt kan gjennomføres likevel. Her vil vi komme tilbake med detaljer så fort vi vet mer. Forhåpentligvis er Norge tilbake til normalen når det nærmer seg en ny curlingsesong.

Økonomisk uforsvarlig

Vi ber om forståelse for at vi nå tar dette drastiske valget om sesongstopp to og en halv måned før planen. Vi har flere store utgifter, og er nødt til å redusere så mye vi kan av disse når vi nå får en lang periode helt uten inntekter. Strøm er en av de største utgiftene, og her er det kjøleanlegg og ventilasjon som bruker mest. Da er det naturlig å gjøre tiltak der for å redusere det økonomiske tapet - som nå dessverre er umulig å unngå.

Mvh. styret i Hedmarken Curlingklubb


Kommentarer

— Guest