Fin NM-debut for Am-kara

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 8. Mar 2020

Team Am-kara fikk med seg en seier fra NM-debuten på Snarøya. Her er det Trond Erik Standerholen og Geir Hauge som følger steinen.


Team Am-kara kvalifiserte seg til NM på Snarøya gjennom godt spill i Regionmesterskapet i desember. Femteplassen der holdt til NM-plass da flere av lagene på første- til fjerdeplass også kvalifiserte seg på annet vis.

Til NM-helga på Snarøya dro HCK med hele fire lag - nevnte Team Am-kara, Team Steen Hansen, Team Stange Energi, samt klubbens damelag til NM for damer i samme hall.

Det ble en brå start på møtet med eliten i norsk curling for Am-kara. Ramsfjell ventet som første hinder på veien mot kongepokalen. Det gikk som forventet - tap mot laget som til slutt ble kronet som norgesmestere. 

Men så kom seieren gutta ønsket seg - for målet på forhånd var å unngå sisteplass. Richardsen fra Christiansands CC ble slått på en solid måte. I tredje gruppespillkamp ble Brænden fra Lillehammer CK for sterke, og Am-kara endte som nummer tre i sin gruppe.

I kampen om 11. plassen fikk NM-debutantene en motstander de kjenner godt. Team Steen Hansen ble motstander i det som skulle bli en kjempespennende kamp helt til siste stein i runde åtte. Det ble et knepent tap. Dermed ble Steen Hansen nummer 11, Team Am-kara nummer 12, mens Stange Energi endte på 14. plass. Sistnevnte slo forresten Mellemseter i gruppespillet, etter en imponerende stjeling av seks poeng!

HCK damer spilte sitt andre NM, og endte som nummer 10 av 10.

Se alle kamper og resultater her.


Kommentarer

— Guest