Godt samarbeid på tvers av idretter

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 25. Mai 2019


EN CURLERS GOLFSVING: Ulrik storkoste seg på Atlungstad Drive Range. Han fikk prøve golfkølla takket være et godt samarbeid mellom Atlungstad Golf og Hedmarken Curlingklubb. Juniorgolferne har også fått prøve seg på curlingisen. Foto: Gjermund Trøan


Vi i Hedmarken Curlingklubb er åpne for samarbeid på tvers av klubber - innen curling, men også andre idretter. Derfor har alle idrettslag et svært rimelig tilbud i Stange curlinghall for de under 16 år. Dette har en rekke fotball- og håndballag benyttet seg av, og forhåpentligvis kommer enda flere innom etter hvert.

To aktiviteter

Men samarbeid kan også gå begge veier. Det er Hedmarken Curlingklubbs vennskap med Atlungstad Golf et godt bevis på. Golfklubbens unge og lovende har i vår fått prøve curlingkostene på isen vår, og våre kids og juniorer har testet golfkøller på Atlungstad. Ungene fikk selv være instruktører på sin arena. Dette ga idrettsglede for både "elever" og "lærere", og var veldig sosialt. Og ikke minst en fin måte å få nye venner på.

Takk til Atlungstad Golf for et godt samarbeid så langt.

Det er ikke slik at vi skal være redde for å miste medlemmer til andre klubber eller andre idretter. Det viktigste er at alle, ung og voksen, finner den aktiviteten som passer en best. Kanskje kan man også være med på flere aktiviteter. Her er kombinasjonen golf og curling et godt eksempel, da sesongene har svært liten overlapp. Det samme gjelder selvfølgelig fotball og curling, som jo er vår vanligste kombinasjon.

For de fleste er ikke vår aktivitet en førsteidrett. I curlingklubben har vi innsett dette for lenge siden, og vet at vi må tilpasse oss etter det. Derfor er curling på Hedmarken blant de aller billigste aktivitetene! (Se her for detaljer rundt medlemskap).

Forhindre frafall

For oss handler det først og fremst om å skape aktivitet for barn og unge, og ikke la de bli altfor oppslukt av nettbrettene eller andre stillesittende "feller". I Hedmarken Curlingklubb brenner vi for nettopp dette. Svært mange barn faller fra idretten altfor tidlig - av ulike årsaker. Vi ønsker å være alternativet som plukker opp disse ungene.

Vi mener at samarbeid mellom naboklubber bør ha nettopp dette som utgangspunkt. Hjelp hverandre - besøk hverandre, slik at barna kjenner alternativene. Ikke for å "stjele" av hverandre, men slik at veien er kortere for å fortsette med noe annet når de ikke vil fortsette der de er. Det viktigste er at barna forblir aktive - uansett hvilken arena det måtte være.

Mvh. Gjermund Trøan, nestleder i HCK og kids-trener


NYE VENNER: Curlere og golfere kan leke bra sammen. Samarbeidet mellom Atlungstad Golf og Hedmarken Curlingklubb er forhåpentligvis starten på flere nye vennskap. Foto: Gjermund Trøan


Kommentarer

— Guest