Overleverte over 600.000 boksringer

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 22. Apr 2019


GLAD: Carl Johan Holm ble glad da Hedmarken Curlingklubb stakk innom med over 600.000 boksringer. Her bruker han en magnet til å fjerne ringene som ikke kan brukes. De riktige boksringene er nemlig ikke magnetiske. Foto: Gjermund Trøan


Carl Johan Holm i Fredrikstad er siste stopp i Norge, før alle innsamlede boksringer fraktes til Danmark for nedsmelting. På ettermiddagen skjærtorsdag kom det første lasset som er blitt samlet inn i Stange curlinghall. Holm anslår at sekkene fra Hedmarken inneholdt et sted mellom 600.000 og 700.000 boksringer.

En rekke foreninger og privatpersoner har i en årrekke engasjert seg i innsamlingen av brusboks- og ølboksjekker, som et veldedig prosjekt for produksjon av proteser til fattige barn i Thailand. Tidligere ble ringene sendt med fly til Thailand, men det var verken lønnsomt eller miljøvennlig. Derfor har man de siste årene i stedet solgt ringene til nedsmelting i Danmark, og heller sendt pengene til formålet i Thailand. I Norge fraktes ringene av folk som skal samme vei likevel, og man sparer dermed både kroner og miljø.

Hedmarken Curlingklubb er et av de nyeste mottakene i Hamarregionen. Klubben startet sin innsamling i høst, og mange har allerede oppdaget tilbudet.

600.000 boksringer høres kanskje mye ut. Ja, det er skrot etter svært mye brus og øl, men alle disse jekkene tilsvarer ikke mer enn vekten av en curlingstein - cirka 20 kilo. Og lasset fra Stange utgjør bare en liten brøkdel av alle ringene Holm har lagret i kjelleren sin. Da curlingklubben var innom i påsken hadde han omtrent 1700 kilo boksringer på lager.

Carl Johan Holm har holdt på med denne innsamlingen siden 2006, og har fått mye oppmerksomhet for innsatsen sin. Den 24. april vil NRK radio sende et program om Holm og innsamlingen.

- Programmet har fått navnet "Ringenes herre", sier Holm og ler.

En journalist har fulgt hele prosessen - hele veien til Danmark.


600.000: Melina Trøan overleverte over 600.000 boksringer til Carl Johan Holm. Foto: Gjermund Trøan


Kommentarer

— Guest