Team Skogvold nummer sju i NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 9. Feb 2019


TEAM SKOGVOLD: Fra venstre: Sebastian Wik Varmdal, Jon Aunøien, Markus Skogvold og Peder Siksjø. Foto: Kjell Bjørseth

Etter å ha fått en tøff start i Haugesund med tap mot Høstmælingen og Brænden, så klarte Team Skogvold å hente seg inn igjen til siste gruppespillkamp. Der ble det seier mot normalt svært solide Mellemseter. Siden tre av fire lag ble stående med én seier hver etter gruppespillet ble lagdragninger avgjørende. Der var Skogvold bedre enn både Høstmælingen og Mellemseter, og ble dermed nummer to i gruppe D.

1/8-finalen mot Nepstad ble et spennende oppgjør på flere måter. Barndomskameratene Markus Skogvold og Gaute Nepstad møttes her i den første utslagsrunden. I tillegg spiller på Peder Siksjø og Sebastian Wik Varmdal på Skogvold-laget. De fire dannet for en del år tilbake et svært lovende juniorlag på Hedmarken. Kampen ble svært jevn, der en fantastisk sistestein fra Nepstad måtte til for at kampen skulle gå til ekstraomgang. Og slik måtte det selvfølgelig bli, som jo er litt typisk denne typen oppgjør. Ekstraomgangen ble Team Skogvold sin.

Klare for kvartfinale ventet et tøft møte for Skogvold. Juniorlandslaget, som er et av de aller beste curlinglagene i Norge, var motstander. Kvartfinalen mot Toyota Bilia/Ramsfjell ble som å møte en vegg for Markus og co, som gav seg etter fire poeng mot i sjette runde. Totalt 10-1.

Dermed ble det egentlig plasseringskamp på Hedmarken Curlingklubbs eneste lag i herre-NM. Skogvold skulle her møte landslaget, Minera Skifer/Walstad, men verdensklassemotstanderen valgte å ikke stille til kampstart. Dermed ble det sjuendeplass til Hedmarken! Davanger slo Andreassen i kampen om femteplassen. Norheim Naturstein/Wolan ble nummer fire og Brænden tok bronsen. Finalen gikk mellom svært rutinerte Ulsrud og juniorlandslaget Toyota Bilia/Ramsfjell. De unge og lovende vant til slutt og sikret seg VM-plass.

PS: Gaute Nepstad, som er "fostret opp" i vår klubb, ble nummer 10 i årets NM som representant for Trondheim Curlingklubb.

Alle resultater fra NM i Haugesund finner du her.


Kommentarer

— Guest