Hans har fått høythengende hederspris

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 18. Jun 2024

Hedmarken Curlingklubbs ivrige veterancurler, Hans Kroglund, mottok i helga den høythengende hedersprisen "Mesterborger av Hammer by". Det er en pris som i juni hvert år, under Middelalderfestivalen på Hamar, deles ut til en lokal ildsjel.

Hans får prisen for sitt mangeårige arbeid rundt Ilsengstiene, som er et nettverk av turstier på Ilseng i Stange. Det er mange ildsjeler rundt dette nettveket av stier, men det er Hans som regnes for å være "Ilsengstienes far".

Dette skriver Hans Kroglund på Facebook etter å ha mottatt prisen:

- I år var det veldig overraskende min tur. Jeg må bare takke den eller de som foreslo at jeg kunne være en kandidat. Takk til juryen som gjorde meg til 1 av 5 finalister og alle som har stemt på meg. Jeg har forsøkt å se alle dere som hjalp meg frem. Det har vært mange delinger på Facebook, er det noen jeg har oversett, så var ikke det meningen og nok en gang takk til dere alle.

- Det var svært hyggelig å komme i et så flott selskap av tidligere mesterborgere Å ha den nærmeste familien på plass å dele dette med var stort.

Gratulerer så mye til Hans med utmerkelsen! Vi i curlingklubben vet at dette henger høyt for deg - kanskje til og med høyere enn alle NM-medaljene dine fra curlingisen sammen med laget ditt, Optimistene.

(Bildet er lånt fra hovedpersonen selv på Facebook)Resultater fra individuelt klubbmesterskap i 2022

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 14. Mai 2024

Resultatene fra Hedmarken Curlingklubbs individuell klubbmesterskap for 2022 ble som følger:

1. Mathias Brænden, 62 poeng
2. Trond Erik Standerholen, 51 poeng
3. Gjermund Trøan, 43 poeng
4. Fred Kristian Nordstad, 40 poeng
5. Eivind Sætrang, 36 poeng
6. Rune Steen Hansen, 35 poeng
7. Louise Harkinn, 34 poeng
8. Trond Theodorsen, 31 poeng
9. Erik ?, 21 poeng
10. Terje Skogvold, 19 poeng
11. Kjell Bjørseth, DNFTrond Erik ble klubbmester

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 14. Mai 2024

Gratulerer til Trond Erik Standerholen som klubbmester i individuell curling, og som med det satte punktum for en innholdsrik sesong for klubben. Vi gjennomførte årets sjukamp med "de gode gamle" sjukamp-øvelsene.

Resultater:

1. Trond Erik S, 48 poeng
2. Gjermund T, 45 poeng
3. Knut Ronny F, 32 poeng
4. Øyvind B, 29 poneg
4. Hans K, 29 poeng
4. Trond T, 29 poeng
7. Fred Kristian N, 22 poeng
7. Helge K, 22 poeng
9. Kristofer D, 20 poeng
10. Terje S, 7 poengVurderer flerbruk av curlinghallen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 1. Apr 2024

Det er trange tider økonomisk i idretts-Norge. Slik er det også for Hedmarken Curlingklubb. Det betyr at man må snu hver stein og se etter alternative muligheter for ekstra inntekter. Etter årsmøtet 20. februar har det ny klubbstyret lagt hodene i bløt for å finne andre aktiviteter som kan passe sammen med førsteprioriteten – nemlig curling.

Dette var selvfølgelig årets aprilspøk fra oss i Hedmarken Curlingklubb. Åh, så du skjønte det, ja? Du er skarp altså! ;-) Vi lar artikkelen stå slik at flere får glede av den. Husker du forresten fjorårets aprilspøk om nudistcurling? Den kan du lese her.

– Vi har fått inn nye styremedlemmer som er flinke til å se kreative løsninger. Det har kommet mange ideer. Noen gode og noen ikke fullt så gode, sier styreleder Kristofer Dæhlin.

Han forteller at styret har sett på aktiviteter som kan gå samtidig som curlingsesongen, men også på hvordan hallen kan brukes i sommerhalvåret.

– Vi kan for eksempel la være å pumpe ut vannet når vi lar isen smelte etter endte curlingsesong. Da kan vi la den lokale snorkleklubben få bruke bassenget her, sier Dæhlin.

Illustrasjonen er generert med kunstig intelligens.

I vinterhalvåret vil noen kanskje mene at man bør se til skøytesport for samarbeid, men det avviser Dæhlin blankt. Skøyteskjær er uønsket på curlingisen, fordi det vil påvirke steinenes oppførsel i for stor grad. Klubben har derimot vært i samtaler med andre lag og foreninger.

– Isbading er blant forslagene. Det blir jo ikke så dypt, men det vil passe perfekt for de isbaderne som ikke klarer å dyppe mer enn stortåa i det kalde vannet. Det jo fint å kunne gi dem en arena også, men vi ser jo at badehull fort kan være ødeleggende for curlingspillet, sier Dæhlin før han forteller om den for øyeblikket mest aktuelle samarbeidspartneren:

– Vi fikk høre fra et av medlemmene her at Mjøsa pilkeforening leter etter et alternativ til mjøsisen, forteller Dæhlin.

Det bekreftes av pilkeforeningens leder, Margot Eidemarken.

– Det viser seg at mesteparten av våre medlemmer ikke er så glad i kulde og sur vind. Derfor ønsker vi å trekke innendørs, sier hun.

Hun er glad for at curlingklubben har tatt kontakt, og virker ikke særlig bekymret for at det kan være litt lite fisk under isen i Stange curlinghall.

– Vi pleier ikke å få så mye fisk, så ingen vil merke forskjellen, sier M. Eidemarken.

Hun snakker også om å sette ut fisk i løpet av sommeren, og mener at mulighetene her er mange. Alt fra gullfisk til gjedde skal være aktuelt.

Illustrasjonen er generert med kunstig intelligens.Du som leser dette lurer nok på hvorfor pilkehull på curlingisen er akseptabelt for curlingklubben, når isbadehull og skøyteskjær er så ødeleggende. Styreleder Dæhlin har fått spørsmålet, og svarer at disse hullene ikke vil være like store som eventuelle isbadehull, og at de kanskje kan åpne for videreutvikling av curlingsporten.

– Vi ser jo at det stadig dukker opp nye idrettsgrener ved at man krysser to forskjellige aktiviteter, som eksempel fotballtennis og frisbeegolf. Her har vi mulighet til å begynne med curlinggolf ved å få steinene til å falle ned i pilkehullene. Høres ikke det kjempegøy ut, spør en entusiastisk Dæhlin.

Til slutt presiserer han at mye av dette fortsatt er på idéstadiet, og at styret vil komme med mer informasjon når eventuelle avtaler er signert.Fjerdeplass til damene i NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 11. Mar 2024

Vårt damelag, Rocking Ladies, ble nummer fire i NM for damer på Snarøya i helga. På laget spilte Erica Neby, Sissel Trøan, Anniken Pettersen og Tone Aspeli.

Herrelaget, Lag Standerholen ble nummer 13 i NM for herrer på samme sted. Her spilte Tim Nicholai Aspeli, Dan Cato Røe, Vidar Hansen, Marius Aspeli, Gjermund Trøan og Trond Erik Standerholen.

Gaute Nepstad, som er fostret opp i vår klubb, tok bronse sammen med de andre gutta på Lag Ramsfjell.

Tre av våre ungdommer spilte på lag fra fra Lillehammer CK. Lars Jørgen Aspeli og Harald Dæhlin spilte for Lag Nasjos, mens Melina Trøan spilte for Lag Hausstätter.

På bildet (fra venstre): Sissel Trøan, Tone Aspeli, Erica Neby og Anniken Pettersen.