Du finner oss på Stangedagene

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 16. Aug 2023

Fredag 18. og lørdag 19. august stiller Hedmarken Curlingklubb mannsterkt opp på Stangedagene. Vi deler stand med vår trofaste sponsor Rørlegger Arvid Hanstad AS og HamKam.

Fredag mellom klokken 17.00 og 19.00 er det HamKam-spillerne som vil få mest fokus, men de blir med på noen runder street-curling i form av show-kamper mot publikum. De som kommer fra HamKam er Aleksander Melgalvis, Marcus Sandberg, Kobe Hernandez-Foster og William Kurtovic. Egentlig skulle Benjamin Faraas bli med, men han er i stedet reist til Belgia for å forhandle kontrakt med Club Brugge. I tillegg skal eliteserieklubben ha salgsbod med supportereffekter, både fredag og lørdag.

Les mer om opplegget her!

Lørdag blir det street-curling og utdeling av flyers fra klokken 10.00 til 15.00. Både kids og veteraner møter opp for å fremsnakke idretten vår. Denne dagen deler vi også stand med skihopp-talentet Iver Myhre. Han skal være dommer i Rørlegger Hanstads stolhopp-konkurranse.

Les mer om hoppkonkurransen her!

Vi kommer til å arrangere curlingkamper ved jevne mellomrom, for å skape litt liv og røre.

– Det er viktig å vise seg fram, og fint å kunne gjøre det sammen med HamKam og vår felles sponsor, sier Kjell Bjørseth, styreleder i HCK, til Stangeavisa.

– Det er fortsatt noen som ikke vet om oss og hva vi tilbyr. Vi driver med en aktivitet som passer alle, som man også kan starte med i voksen alder, sier Bjørseth.Stor tro på nytt prøveprosjekt: – Nudistcurling er garantert suksess!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 1. Apr 2023

Ble du lurt? Neppe! Du er nok ikke så lett å lure. Dette var altså vår aprilspøk. Beklager så mye til dere som nå begynte å glede seg til nudistcurling. Det blir altså ikke et av klubbens tilbud.

I går, fredag, trykket Hedmarken Curlingklubb på av-knappen, to måneder tidligere enn vanlig, for å spare penger etter en hard strømvinter. For å komme slike kriser i forkjøpet må man finne flere nye løsninger for å tjene penger.

Isen smelter og varmen vil nå gradvis overta i hallen. Samtidig starter planleggingen mot neste curlingsesong. Klubblagene, turneringer og bedriftsidrettsserien skal fortsatt være hovedprioritet i Stange curlinghall, men HCK er også en klubb med mange ideer. Nå avslører, eller avkler, styrelederen et ny-klekket påfunn som klubben har stor tro på.

– Vi er helt sikre på at vi nå treffer godt med satsingen. Det handler om å nå nye typer mennesker. Vi tror et tilbud om nudistcurling vil skape god trafikk gjennom hele sesongen. Dette er en gruppe personer som i stor grad bare har tilbud om sommeren, på nudiststrendene. Hos oss vil de ha et sted å gå til fra september til mai også, på et fast tidspunkt annenhver uke, sier styrelederen.

(Illustrasjonsfoto)


Lukkede dører

Curling er som kjent en bra publikumsidrett, men nudistcurlingen vil av naturlige årsaker foregå bak lukkede dører. Rullegardinene vil også bli dratt helt ned for ikke å forstyrre forbipasserende. Helt nakne blir man uansett ikke. Curlingskoene må på for ikke å ødelegge isen. Pannebånd som hodebeskyttelse er som vanlig anbefalt for nybegynnere.

– Tilbudet blir på kveldstid, enten fredag eller lørdag, og kiosken i klubbhuset blir bar. Vi synes vi har funnet en passende og morsom tittel på opplegget; nemlig "Rumpa bar", forteller styrelederen ivrig.

Utleie av utstyr tilpasset opplegget

I baren blir det servering og salg av litt godt for de småsultne.

– En leverandør av søtsaker har gitt oss et godt tilbud på poser med blandet smågodt, som for eksempel sure føtter. Vi kommer også til å ha et par typer nøtter tilgjengelig, forteller styrelederen.

I tillegg til curlingutstyr, blir det utlån av utstyr som er spesialtilpasset opplegget. For eksempel; for de nye i miljøet, som kanskje er litt sjenerte, tilbys lønneblad i forskjellige størrelser.

Det antas at det for enkelte menn vil være fare for frostskader etter mye sliding på isen. For å forebygge dette vil det i kiosken være utlån av hyssing med løkke i hver ende, for oppheng mot for eksempel det ene øret. 

For eldre damer kan en slik løsning med hyssing brukes for å beskytte frontpartiet, som kanskje henger litt mer med årene. Her lages to større løkker, og oppheng over nakken er anbefalt.

Blir godt mottatt

På spørsmål om styrelederen selv skal være med, er han litt nølende før han svarer:

– I så fall må jeg starte forsiktig, ved å kaste skjorta, så kanskje jeg kan våge meg til å låne et lønneblad etter hvert. Lenger enn det går jeg neppe. Det viktigste er at vi skaper forskjellige tilbud, for å nå så mange som mulig i hallen vår, sier han.

Initiativet applauderes av sentrale krefter i den lokale nudistforeningen. Aktivitetsansvarlig i foreningen, Balder Nudeland, lover å være førstemann på isen.

– Vi er en gruppe som er vant med å bli glemt i det idrettslige, så dette tilbudet mottar vi med takk. Jeg skal sørge for at dette blir varmt omtalt i neste utgave av nyhetsbrevet vårt.

Han forteller også at han trodde nudistcurling var en greie allerede for noen år tilbake.

– Jeg hørte om et curlinglag som het Team Blanke Messingen, så jeg tok kontakt for å vise interesse. Det viste seg å være en misforståelse fra min side, for laget besto korpsentusiaster, forteller Nudeland og humrer litt.Bronsemedalje og rekordmange kids

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 26. Mar 2023

Hedmarken Curlingklubb stilte mannsterkt til yngre junior og kids-turnering på Lillehammer i helga. Der fikk mange nye kidsspillere gode opplevelser , mens det for juniorene var litt mer alvor.


I løpet av sesongen er tre av klubbens faste yngre juniorer blitt for gamle for denne NM-klassen junior, så det var bare så vidt HCK fikk stilt lag. Heldigvis ville Magnus Ødegaard være med, en ganske fersk spiller som har trent mest med kameratene i kids-gruppa. Magnus er akkurat gammel nok for NM-spill, og kunne dermed bli med Melina Trøan og Tim Nicholai Aspeli.

Etter fire innledende kamper, der halvparten ble seier, var det nykomponerte laget klare for sluttspill. I semifinalen måtte ekstraomgang til mot Lillehammer 2 bestemme hvem som skulle møte Haugesund i finalen. Lillehammer vant hårfint.

Lillehammer-laget spilte solid i finalen og tok gullet. Solide var også Hedmarken i bronsefinalen mot Halden. Dermed ble det tredjeplass og bronse på de grønnkledde - tre spillere som alle tok sin første NM-medalje.

Kids-rekord

I kids-klassen ble det satt klubbrekord i antall deltakere. HCK stilte med 10 kids på en borteturnering, fordelt på tre lag. De møtte to lag fra Oppdal og to lag fra Lillehammer.

For Hedmarken 1 spilte Eirik, Leo, Johannes og Lily. Sistnevnte hører egentlig til Halden CC, men ble med oss i mangel på eget lag.


For Hedmarken 2 spilte Ulrik, Theodor og August.


For Hedmarken 3 spilte Martin, Ruben, Mia og Matheo.


Yngres avdeling i Hedmarken Curlingklubb takker arrangørene i Lillehammer Curlingklubb for en kjempebra turnering. Vi kommer gjerne tilbake!Optimistene vant veteran-NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 26. Mar 2023

Optimistene gikk ubeseiret gjennom NM for veteraner på Snarøya i helga.

Totalt 12 lag deltok i curling-Norges eldste klasse, 65+, med spillere fra 65 til 95 år. Lagene var fordelt på seks grupper, der de to beste fra begge gikk til semifinaler, enere mot toere.

Optimistene vant sin gruppe suverent, og møtte lagkameratene i Lag Røe, kjent som Pensjonistene i den hjemlige serien, i semifinalen. Også her var Optimistene sterkest.

Finalemotstanderen var, som i fjor, Lag Doresius fra Bygdøy CC. Denne gangen fikk laget fra Hedmarken revansj, med seier 6-4.

For Optimistene spilte Yngvar Aarebrot, Hans Kroglund, Bjørn Nordal og Gijs Scholten. Sistnevnte fikk sitt første NM-gull. De tre andre ha vunnet to ganger tidligere.

For Lag Røe, som endte på en fjerdeplass, spilte Einar Myhre, Terje Skogvold, Kjell Guldahl og Jarle Røe.

På bildet, fra venstre: Hans Kroglund, Bjørn Nordal, Gijs Scholten og Yngvar Aarebrot.Spennende avslutning og overraskelser i tradisjonsrike Viking Cup

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 19. Mar 2023

Viking Cup 2023 ble akkurat så spennende som forventet. 15 lag, tre grupper og 40 kamper! Det ble kjempet om pokaler og pallplasser – og noen overrasket! Vi kan se tilbake på en helg med mye god curling og god stemning i Stange curlinghall.                                                                    


STORSPILTE: Eika Curling, som til vanlig spiller bedriftscurling i 3. divisjon, storspilte i Viking Cup. De endte på en overraskende tredjeplass.

Forrige sesong ble Viking Cup av ulike årsaker avlyst. Det har bare skjedd to ganger siden oppstarten i 2011. Denne uka ble ballen, eller steinen, plukket opp igjen. På det meste har 32 lag deltatt i den tradisjonsrike turneringen.

Denne gangen var kun 15 lag med, men det har også sine årsaker. De siste årene har Viking Cup hatt gruppespill over tre uker, avsluttet med sluttspillhelg. Denne gangen ble alt gjort unna på én uke grunnet en planlagt tidligere sesongavslutning for Stange curlinghall. Tøft program medførte trolig at flere lag uteble.

15 lag, 40 kamper

Stone Cold Curlers stilte opp for å forsvare tittelen fra 2021. Laget, som tidligere har gått under navn som Team Stangeavisa og Game of Stones, vant også Viking Cup i 2014 og 2017. Med den rekka bak seg, var de naturlig nok en av forhåndsfavorittene, likestilt med blant andre Team Am-kara og Optimistene. Sistnevnte har også en Viking Cup-tittel, fra 2018. Disse tre lagene topper for øyeblikket den øverste divisjonen i seriespillet.

Viking Cup har gang på gang vist seg å være en turnering man ikke kan seile lett gjennom. Rocking Ladies, Norsk Tipping er alltid å regne med, og outsiderne kan nevnes i fleng. DNB 1 og Håndlaget er gode lag fra 2. divisjon, som selvfølgelig også ønsket å løfte den største pokalen. Nye og spennende lagsammensetninger som Frimix og Green Tim var ubeskrevne blad på forhånd, men man skjønte fort at de ville bite godt fra seg. NAV-kørlerne, Stokk og Stein, Team Greenhorn, StangeGutta, The Bambies og Eika visste også at "cup er cup", og ville kjempe for sluttspillplass.


NY KOMBO: Frimix var kombinert av lagene Frikirka og HCK mix.Overrasket

Sistenevnte fikk en brå start på gruppespillet, med seks poeng i sekken fra Stone Cold Curlers. Slike runder taper kamper, men derfra gikk det bare oppover for laget med de grønne buksene. Eika-skip Roger Larsen vartet opp med noen utrolig steiner (se video under). Etter hvert måtte motstanderne "advares" mot å gi Roger vanskelige oppgaver!


Eika slo DNB 1, Stokk og Stein og Frimix og sikret seg sluttspillplass. HCKs damelag, Rocking Ladies, lar seg normalt ikke pirke på nesa, men Eika-gutta hadde spilt seg i kjempeform. Det var ikke før i semifinalen mot en annen, men litt mindre, overraskelse, at seiersrekka stoppet. Håndlaget slo ut Team Am-kara i kvarten, og fortsatte storspillet i semien.

Det ble bronsefinale for laget med turneringens kuleste bukser – Eika-gutta Kolbjørn Ulvund, Amund Engeskaug, Stian Simonsen og Roger Larsen. Der ventet et sultent Green Tim, med tre blad Aspeli og en "adoptert" Trøan. Melina Trøan, Marius Aspeli, Lars Jørgen Aspeli og Tim Nicholai Aspeli, i grønn HCK-unform, kjempet, men måtte se seg slått gutta fra 3. divisjon. Denne gangen var grønne bukser rett og slett bedre enn grønne jakker.

Spennende finale

Det var altså bare godt Håndlag som kunne stoppe Eikas ferd mot toppen. Håndlagets skip, Fred Nordstad, var kjempefornøyd etter seieren mot Team Am-kara. Det var uten tvil en sterk seier. I finalen sto regjerende mester, Stone Cold Curlers, klare. Eller ikke helt klare, for SCC-skip Gjermund Trøan var som vanlig sistemann inn i hallen. Likevel startet kampen til rett tid. Og for en kampe det ble! Stone Cold Curlers hadde vunnet alt på vegen til finalen – noe overlegent og noe med knapp margin. Kvartfinalen mot Norsk Tipping, el classico, ble nemlig ikke avgjort før på siste stein.

Finalen bølget litt frem og tilbake, og ingen ville gi bort noe gratis. Før siste runde var stillingen 4-2 til SCC, men Håndlaget hadde sistestein. Dessverre for bedriftslaget til Norsk Teknisk Ortopedi, en ortopedisk bedrift som lager armrelaterte proteser og grepsforbedringer, ble nest siste stein liggende i ganske så åpent landskap. Det ble altså bare nesten for Christian Bækken Haraldseth, Jon Arve Pettersen, Erik Starsveen, Louise Harkinn og Fred Nordstad.


HÅNDLAGET: Håndlaget spilte seg helt til finale i Viking Cup.

 

Dermed klarte Stone Cold Curlers å forsvare gullet. Håndlaget var strålende fornøyde med sølvet.

Alle resultater finner du her.

Etter 11 versjoner av Viking Cup er det fortsatt kun fire forskjellige lag som har vunnet. Klubbens tidligere juniorlag, Team Stange Energi, har vunnet én gang. Det samme har Optimistene. Stone Cold Curlers har nå fire seire, mens Ø.M.Fjeld har fem. Én mann har forøvrig fem seire. Ø.M.Fjelds Hans Bekkelund spilte fire kamper for Stone Cold Curlers denne gangen, da hans eget lag ikke kunne stille.

Se historikken her!

Resten av SCC besto av Tor Egil Strømeng, Jan Erik Sivle, Espen Brenneng, Anders Fonn-Brenden og Gjermund Trøan.


Stødigere enn navnet tilsier

En premie som kanskje burde blitt delt ut i tillegg er en for "brattest læringskurve". The Bambies hadde nemlig aldri satt sine bein på curling-is før tirsdag denne uka. Første kamp var allerede dagen etter. Men "Bambi på is" – så absolutt ikke! Det ble riktignok flere stortap, men Kamilla Spangsberg Kristensen, Henriette Hallem, Elin Mellum og Mads Thrane spilte seg oppover – 4-21 mot Optimistene, 2-18 mot Rocking Ladies, 0-17 mot Håndlaget og 1-8 mot Team Greenhorn.

BAMBI-SKIP: Skip for The Bambies, Kamilla Spangsberg Kristensen, var så absolutt ikke "Bambi på isen".

 

Spillet og curlingforståelsen ble hevet veldig mange hakk på kort tid, med motstandere som tok instruktørrollen hele vegen. I tillegg var The Bambies turneringens eneste lag med egen heiagjeng.


HEIAGJENG: The Bambies hadde egen heiagjeng. Med to dansker på laget, måtte både norsk og dansk flagg være med.

 Se mange bilder fra Viking Cup 2023 herVINNERE: Stone Cold Curlers vant Viking Cup 2023.

 Viking Cup ble arrangert av Bedriftsidretten i Innlandet og Hedmarken Curlingklubb.


136 Kommentarer