Tronskifte i Vikingcup 2020

Postet av Hans Kroglund den 5. Okt 2020

Det kan tyde på at unggutta i Stange Energi tar over tronen etter ØM Fjeld som har vunnet Vikingcup fem av de åtte arrangerte turneringene. Det er en gledelig utvikling for Fjeld gutta hadde egentlig sin storhet på 70 og 80-tallet i Brumunddal Curlingklubb. Så det var på tide at andre tar over.

Denne turneringen skulle vært arrangert i mars, men da ble samfunnet stengt ned av koronaviruset og isen ble brått borte i curlinghallen.

Ny sesong og ny is var klar i midten av september, så treningsperioden har vært kort for alle sammen. Noen har ikke trent i det heletatt. 12 lag gikk videre til sluttspill i Vikingcup helgen 2 til 4.oktober. Alle synes det var godt å være i gang igjen. Ismakerne hadde gjort en flott jobb med isen og forholdene var gode under turneringen. Hallen har hatt sine utfordringer med ventilasjon for å få alle banene like gode. Men nå så det ut til å være under kontroll.

Det ble en soleklar seier til unggutta i Stange Energi. I femte omgang gikk ØM Fjell på en sjelden smell med 7 poeng til unggutta. Dermed var finalen brått over og unggutta Jakob Bekken, Jonas Wolla og Ådne Birketveit kunne konstatere at nå var de best.

Fra venstre: Jakob Bekken, Jonas Wolla og Ådne Birketveit 

ØM Fjeld laget består av brødrene Jørgen og Hans Bekkelund (64) og Helge Smeby (56). Disse har sin fortid i Brumunddal Curlingklubb som sammen med Snarøya og Oppdal en av de store klubbene på 60 og 70-tallet. Det ble spilt på utebane, hvis det er mye ispreparering i dag, så kan en tenke hvordan det var på en utendørsbane. Disse gutta har flere internasjonale plasseringer i Jr.VM, senior NM mesterskap med kongepokal osv. De kunne trene inntil 30 timer i uka. Så måtte de lage is i tillegg. Nå trener de ikke, de spiller bare serie og vinner bedrift 1,divisjon. Curlingen sitter fortsatt i ryggmarken, derfor har disse gutta vært vanskelig å slå.

Fra Venstre: Hans og Jørgen Bekkelund (64) og Helge Smeby (56) 

Jevnaker CK tapte mellomspillet for Optimistene, men fikk revansj i bronsefinalen og ble nr 3 og Optimistene med Yngvar Aarebrot, Anders Andersen, Bjørn Nordal og Hans Kroglund ble nr 4.

JCK. Fra Venstre: Tom Borgersen, Kennet Brorby, Tore Andreassen og Odd Persokrud

Am-kara klarte å kapre 5 plassen foran Curlingsteen

Alt i alt en flott turnering der alle koste seg på isen, selv om ikke alle var like fornøyd med sin innsats.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.