LHL gir hjertestarter til HCK

Postet av Gjermund Trøan den 3. Aug 2016

I dag, onsdag, fikk Hedmarken Curlingklubb en hyggelig telefon fra Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) avdeling Stange. Lokallaget har bestemt seg for å kjøpe en hjertestarter til den nye curlinghallen på Stange, samt betale for kurset som gis ved overlevering. De mener det er viktig med hjertestarter på idrettsarenaer, og at den sentrale beliggenheten i Stange industripark gjør den ekstra nyttig.

I Stange kommune finnes det i underkant av 30 hjertestartere, og denne blir plassert i et område hvor det ikke er noen offentlige kjente hjertestartere fra før.

Curlingklubben er svært takknemlige for gaven fra LHL Stange, og mener at den vil gi en trygghetsfølelse. Hvem som helst kan få hjertestans, når som helst og ofte i forbindelse med fysisk aktivitet. I gjennomsnitt får 15 personer hjertestans i Norge hver dag. Én av disse overlever! En hjertestarter øker sjansen for å overleve betraktelig.

I dag er curlinghallens nærmeste hjertestarter i Stangehallen, et par kilometer lenger inn i Ljøstadvegen. I samme område har også Stange videregående skole og Stange sportsklubb hver sin hjertestarter, men det er for langt unna hvis en alvorlig situasjon skulle oppstå. Stangehallen har hatt sin hjertestarter i snart 15 år, men har kun fått bruk for den to ganger. Begge gangene har det heldigvis endt godt.

Tusen takk til LHL Stange!


BILDET: LHL Stange gir hjertestarter og kursing i gave til Stange Curlinghall. Flere av klubbens medlemmer er kurset fra før, men nå får flere muligheten. Dette bildet ble tatt da nestleder Gjermund Trøan (t.v.) og sekretær Dan Cato Røe var på hjertestarterkurs i regi av sin arbeidsgiver. Foto: Karen Seierstad, Stangeavisa


Kommentarer

— Guest