Bendik først ut med curling som toppidrett i skolen

Postet av Gjermund Trøan den 13. Jun 2016

Som et resultat av Hedmarken Curlingklubbs (HCK) etablering av helårs curlinghall på Stange, melder også Stange videregående skole (Stavis) seg nå på. Stavis har en populær idrettslinje med flere av landets største talenter i flere idrettsgrener, deriblant friidrett og sykkel. Nå skal de satse spesielt på curling også, og Bendik Myklebust er førstemann ut. Det betyr at ottestadgutten, som til vanlig spiller HCKs Team Stange Energi, får trene curling målbevisst i tilpassede skoletimer gjennom hele skoleåret.

– Det er helt fantastisk at Stange får en curlinghall som dette. For Stange videregående skole er dette en gavepakke. Bendik er først ut med toppidrettssatsing som curlingspiller, sier leder ved idrettslinja, Kristian Fjeld til Stangeavisa.

Selv om Bendik er første ut, og sånn sett setter standarden, tar han det hele med knusende ro.

– Jeg har ikke noe bestemt mål for satsingen. Jeg syn­es bare det er kjempegøy å spille curling, så ser vi hva som skjer videre, sier Bendik.

Og mange flere elever ved Stavis vil få curling på timeplanen etter hvert.

– Culinghallen byr på mange muligheter for oss som skole. Bendiks satsing er bare starten på et spennende samarbeid mellom skolen og curlingklubben. Fra neste skoleår igjen kommer vi til å markedsføre og bruke curlingmulighetene i betydelig større grad, både ved idrettsfaglinja og mer bredt for alle elevene ved skolen i forbindelse med kroppsøving. Vi har blant annet hatt et prosjekt gående, der elever i større grad kan velge aktiviteter i gymtimene. Det er for eksempel mange elever hos oss som har hatt taekwondo og skyting med Stange Skytterlag som egne aktiviteter. Fra og med skoleåret 2017/2018 vil curling bli et tilsvarende tilbud. Det ligger jo fantastisk godt tilrette for dette, med den nye curlinghallen i gangavstand fra Stange videregående, sier rektor Alf Aschim til Stangeavisa.

I tillegg til samarbeidet med Stavis ønsker HCK å møte ungdomsskolene i hele regionen. Håpet er at curling kan komme inn på kroppsøvingsplanen, samt som en valgmulighet på skolenes aktivitetsdager.

(Bildet: Leder ved idrettslinja på Stavis, Kristian Fjeld (t.v.), Bendik Myklebust, rektor Alf Aschim og Terje Skogvold i HCK. Foto: Lars Kristian Seierstad, Stangeavisa)


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.