NM-gull til "Energilaget"

Postet av Gjermund Trøan den 22. Mar 2016


GULLGUTTER: Olav Kringlebotn (t.v.), Even Galåsen, Mikael Brønmo Hansen og Jonas Wolla. Foto: Rune Steen Hansen


Team Stange Energi tok et overraskende NM-gull da landets beste curlingspillere i klassen yngre junior møttes på Oppdal. Det er en bragd som henger svært høyt for skip Olav Kringlebotn.

Det haglet med gratulasjonsmeldinger på Facebook til de fire gutta som sikret seg det edleste metallet under NM for yngre juniorer på Oppdal. Landets beste unge curlingspillere møttes for å kjempe om den høythengende tittelen ”Norgesmester”, og når alle kampene var ferdigspilt sto Team Stange Energi igjen.

Gull gir mersmak

Gullaget består av Olav Kringlebotn (16), Mikael Brønmo Hansen (15), Even Galåsen (15) og normalt sett Bendik Myklebust (16). Sistnevnte fikk imidlertid ikke delta på grunn av aldersbestemmelser fra forbundet, så juniorene lånte med seg Jonas Wolla (13) fra et av klubbens lag i kids-klassen.

– Vi er veldig fornøyde med helga! Det var den viktigste turneringen i år, og vi har trent mye fram til den. Det føltes godt da medaljen hang rundt halsen, sier skip Kringlebotn, og legger til:

– Dette er det største som har skjedd i min curlingkarriere – hittil.

Med andre ord ga gullet mersmak, og frister til videre satsing.

Viktig for skippen

Selv om Team Stange Energi, som bærer navnet til sin hovedsponsor, avsluttet på topp, så startet turneringen med en nedtur. Det ble tap i første kamp, men gutta spilte bedre og bedre.

– Jeg så ganske mørkt på det etter lørdagen, for vi spilte ikke akkurat bra da. Men det tok seg ekstremt opp søndag. Da hadde alle bedre fart og traff godt, sier Olav.

I finalen ventet Team Moe fra Lillehammer. "Energilaget" tok ett poeng i hver av de fire første rundene. Etter det kunne de bare fjerne steinene lillehamringene la opp, og dermed sikre seieren på en trygg måte. Gutta vant finalen 4-1, og kunne juble for gull – noe som var ekstra viktig for skippen.

– Dette var min siste sjanse til å ta gull som yngre junior, så for meg var dette ganske viktig, sier Olav Kringlebotn.


Kommentarer

— Guest