Sølv og bronse til Hedmarken i veteran 60+

Postet av Hans Kroglund den 22. Mar 2022

Det ble sølv til Optimistene og bronse til lag Røe i Veteran 60+som Bydøy Curling Club arrangerte helgen 18-20.03.22. Bygdøy arrangerte et flott mesterskap der 10 veteranlag var med.

De har Norges eldste curlingbane som ble bygget på 70 tallet. Curlingbanen og lokalene er full av historie med bilder, gamle originale reklameplakater osv helt fra 70-tallet. Men alderen på banen gir også en utfordring som alle lagene måtte forholde seg til. Grunnforholdene gjør at bane B  heller til den ene siden i det en boet. Hvor mye steinene curler ble vanskelig å kontrollere, men likt for begge lag. Det satte på ingen måte demper på mesterskapet.

Lørdag kveld inviterte arrangøren på en felles middag i klubblokalene etter dagens spill, det ble veldig hyggelig og man kunne snakke om noe annet en curling også. Det resulterte i at 325 Bjørn Nordal oppdaget sin romkamerat 335 Winsnes fra militære for 50 år siden. Dagen etter tok Winsnes med seg fotoalbum der de kunne se på en felles fortid fra Garden.

Lag Røe med bronse

3 lag kjempet om andreplassen, de hadde 2 seire hver. Reglene var innbyrdes kamper og tilslutt scorende poeng i alle kamper. Røe fikk inn et poeng i siste omgang i 4 innledende kamp og gikk videre med 1 score mer enn de andre.

I bronsefinalen ledet de etter 1 omgang med 5 poeng, men det skulle vise seg at det ikke var så lett likevel. I siste omgang lå de under med et poeng, men berget uavgjort. I ekstraomgangen vant de klart. Dette var curling på sitt aller beste.

Optimistene vant sølv.

Optimistene vant 3 av 4 innledende kamper og ble nr 2 i sin pulje. Optimistene vant over Berents i semifinalen7-2.

I finalen ble det klart tap for Doresius som vant 10-0. Doresius var klart bedre i denne kampen så Optimistene var fornøyd selv etter det klaretapet. Noen ganger er det også stang ut slik det var i denne kampen.

Eldstemann Hald på 94 år holder fortsatt koken, det laget har hele 9 mesterskap og vant nå  2 kamper og tapte 2. Det var scoren som ikke var god nok denne gangen til å spille semifinale. Hald er en flott ambassadør for curlingen og viser at alder er ingen hindring.

1.rekke Lag Røe bronse. Einar Myhre, Terje Skogvold, Kjell Guldal, Roy Gustavsen, Jarle Røe.
2.rekke Optimistene Sølv. Yngvar Aarebrot, Bjørn Nordal, Hans Kroglund

 Doresius NM Veteran gull fra Bygdøy. Svein Ivarson, Erik Schrumpf, Christian Lange, Finn Doresius

 Leder Christian Lange ønsker velkommen. Klubblokalene full av historie
 Hald på 94 år er et stort forbilde for alle idrettsutøvere

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.