Dobbelt for Ferskingene i 4. divisjon

Postet av Gjermund Trøan den 7. Mar 2017


EN GLAD GJENG: Ferskingene 1 og 2 spilte finale i 4. divisjon. Bak fra venstre: Trond Erik Standerholen, Anders Edvardsen, Vidar Hansen, Yngve Pettersen og Ingunn Hantveit. Foran fra venstre: Arne Willy Hansen, Brian Pettersen, Roar Skjønsbyhagen og Sissel Trøan. Foto: Gjermund Trøan


I fjor høst startet HCK opp prosjektet "Ferskingene". Tanken var å skape et tilbud for enkeltpersoner som ville begynne med curling. Det ble raskt en fin gjeng og et godt miljø, og i januar dannet deler av gruppa to lag for spill i den nyoppstartede fjerdedivisjonen.

Ferskingene 1 og Ferskingene 2 ble plassert i hver sin avdeling á sju lag. Førstelaget satte standarden allerede i åpningskampen, og først i femte kamp kom første tapet for Arne Willy Hansen, Trond Erik Standerholen, Anders Edvardsen, Geir Hauge og Vidar Hansen.

Ferskingene 2 fikk derimot en dårlig start. Det ble tap i første kampen, men etter det var det full skjerpings for Sissel Trøan, Brian Pettersen, Yngve Pettersen, Ingunn Hantveit og Roar Skjønsbyhagen. Brian irriterte seg nok spesielt over det sure tapet, for ryktene sier at han har bedrevet noe "spionasje" for å kartlegge kommende motstandere gjennom sesongen.

Det er ikke umulig at Brians ekstraturer til Stange Curlinghall har hjulpet. For da avdelingene i 4. divisjon ble speilet for plasseringsoppgjør, da var det Ferskingene 2 som gikk seirende ut av oppgjøret. Som vi ser av vedlagt video (se under) klarte ikke Brian å holde følelsene tilbake etter finaleseieren mot Ferskingene 1.

Etter finalen ble det selvfølgelig kake og kaffe i hyggelig lag.

Nå er begge lagene også påmeldt i Viking Cup, og kommer til å gi alt for å nå sluttspillet. Så blir det spennende om de to lagene holder sammen til neste sesong, eller om det blir nye kombinasjoner. For at de har lyst til å fortsette med curling er det liten tvil om.

Se resultater og tabeller fra 4. divisjon 2017 herKommentarer

— Guest