Bli med på Nasjonskampen!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Nov 2021

I forbindelse med EM i curling på Lillehammer, som starter 20. november, inviterer de norske og svenske curlingforbundene til nasjonskamp i individuell curling. Alle norske og svenske curlingspillere, uansett nivå, oppfordres til å sette av en økt til bestemte individuelle øvelser. Øvelsene er ganske grunnleggende for sporten vår, så dette kan alle være med på.

Registreres i en app

Resultatene registreres i appen "Figurspel". Appen er gratis og man kan registrere flere deltakere om gangen. Man må velge konkurranseformen "Modern" og etter det forklares øvelsene steg for steg. For å sende inn resultatet må koden "Landskamp" oppgis. Det er anbefalt å føre med penn og papir for så å legge alt inn i appen.

- Dette handler først og fremst om heder og ære, det viktigste er at vi slår svenskene, skriver Petter Jevnehagen Moe, utviklingskoordinator i Norges Curlingforbund, i en epost til alle norske curlingklubber.

Alle poengene deltakerne sender inn vil bli akkumulert og den nasjonen med høyest total poengsum i løpet av søndag 21 november vil være vinner, så her handler det om å spille flest mulig serier. Hver deltaker kan spille så mange serier han eller hun ønsker. I tillegg til hovedkonkurransen føres det lister på flest spilte serier i klubb, flest spilte serier i land, beste damespiller (beste enkeltresultat), beste herrespiller, beste paracurler og beste junior.

Det er også opprettet ett arrangement: https://fb.me/e/1MnL1KIxT [3] Her vil det komme oppdateringer underveis, og mulighet til å stille spørsmål om gjennomføring.

Samleside for hele konkurransen er her: https://www.curling.se/tavla/NationskampenModernFigurvecka46 [2] i tillegg vil det opprettes en side på curling.no.

Har reservert baner

Øvelsene kan gjøres når det måtte passe den enkelt, for man kan føre resultatet selv. I Stange curlinghall er det satt av to baner til dette opplegget mandag klokken 19.00, tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 19.00. Mandag og tirsdag er det folk til stede for å hjelpe de som føler seg usikre på opplegget. Onsdag må de som møter opp trolig klare seg selv. Det brukes to baner fordi man spiller opp den ene og ned den andre, for å være mest mulig effektive.


0 Kommentar

Optimisme førte til NM-gull i Stange curlinghall

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 7. Nov 2021

Hedmarken Curlingklubbs ivrige pensjonistcurlere gjorde rent bord i forrige NM for veteraner (60+), og håper på gjentakelse. Bjørn Nordal, Hans Kroglund og Yngvar Aarebrot fikk bronse sist, men har alltid trua. Det er ikke uten grunn at de kaller seg Optimistene. Denne gangen lykkes de i gulljakten, slik de også gjorde i for to år siden. Likevel uttrykket Nordal noe skuffelse, spøkefullt vel å merke, for sølvet er det eneste gutta mangler i samlingen.

Optimistene gikk ubeseiret gjennom turneringen. Det gjorde nesten Lag Pettersen fra Sørmarka i Stavanger. Deres første tap kom i finalen. Bronsen ble Lag Røe sin etter en solid seier i bronsefinalen mot Winsnes fra Stabekk.

Lag Scholten, Hedmarkens tredje lag i turneringen, endte til slutt på en delt 7. plass av totalt ni lag.

Se alle resultater her.

Se bilder fra NM for veteraner her.

I NM for seniorer (50+) kjempet sju lag om medaljene. I denne klassen har Andreassen fra Risenga i Oslo og Davanger fra Jar nærmest byttet på gullsankingen, men nå ble det troneskifte! Det ble spilt round robin, uten finaler, og Kverkild fra Trondheim var klart sterkest. Denne gangen fant trønderne gull i Stange curlinghall. Davanger og Andreassen gjorde opp om andreplassen i siste runde. Denne gangen var det gutta fra Jar som var bedre. Altså gull til Kverkild, sølv til Davanger og bronse til Andreassen.

Hjemmehåpet, Lag Steen Hansen, endte på fjerdeplass

Se alle resultater her.

Se bilder fra NM for seniorer her.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline