Hjelp curlinghallen gjennom koronakrisen med støttemedlemskap på 200 kroner

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Mar 2020

Vi har bygget stein for stein for å få “kaste” stein
... men nå trenger vi hjelp til å bære byrden
... for og fortsatt kunne tilby aktivitet i Stange Curlinghall.

Bli støttemedlem for å hjelpe Hedmarken Curlingklubb gjennom koronakrisen.
Kun 200 kr pr sesong!

Følge denne linken: http://www.hedmarkencurling.no/p/20109/bli-medlem


Som så mange andre går også Hedmarken Curlingklubb nå gjennom en krisetid. Hallen måtte brått stenges ned på grunn av koronaviruset, og store inntekter gikk tapt. Vi jobber hardt med å sikre midler til videre drift av Stange Curlinghall i tiden som kommer, men det er ikke lett når næringslivet også sliter. Vi legger derfor ikke skjul på at vi nå står foran store utfordringer økonomisk - både gjennom korona-tiden og trolig også i tiden som kommer etter.

Kun 200 kroner!

Den enkleste måten å bidra på er å bli støttemedlem i klubben for bare 200 kroner - og på den måten ta del i at en hurtigvoksende og populær aktivitet på Hedmarken kan fortsette. Følg denne linken for å tegne støttemedlemskap: http://www.hedmarkencurling.no/p/20109/bli-medlem

Merk at det for støttemedlemmer ikke kreves innsats på dugnader eller lignende.
0 Kommentar

Team Stange Energi vinner NJCT sammenlagt

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Mar 2020

SAMMENLAGTVINNERE: Jakob Bekken (t.v.), Jonas Wolla, Nicolai Sommervold (med ryggen til), Tobias Linneberg (ikke i bildet) og Mikael Brønmo Hansen (ikke i bildet) har vunnet NJCT sammenlagt. Bildet ble tatt under NM for herrer på Snarøya forrige helg.


Grunnet faren for smitte av koronavirus er den siste turneringen i NJCT (Nordic Junior Curling Tour) avlyst. Det betyr at Hedmarken Curlingklubbs Team Stange Energi, som leder touren sammenlagt, nå blir utropt som sammenlagtvinnere.

Lagene som deltar får poeng for sluttplassering i hver turnering, etter en bestemt skala, samt ekstrapoeng for hver kamp de vinner. I tillegg får hvert lag 3 poeng for deltakelse. Etter tre av fire turneringer sto Team Stange Energi med 47 poeng. Nærmest var Team Mosetertoppen Skiline fra Lillehammer CK med 44,5 poeng og Landelius fra Mjölby CK i Sverige med 31,5 poeng.

Førstepremien for sammenlagtseieren er 800 Euro, og navnetrykk på tourens vandrepokal. Gutta er det fjerde laget som vinner denne touren. Som tilleggspremie stiller klesleverandøren FoxGlide med utstyr til gutta for sesongen 2020/2021. Pengepremien blir lagt i potten for videre satsing.

Nicolai Sommervold, Tobias Linneberg, Jakob Bekken, Jonas Wolla og Mikael Brønmo Hansen har denne sesongen prestert svært godt på et høyt internasjonalt juniornivå, og viser at de blir å regne med i fremtiden. De takker sin lagsponsor Stange Energi for økonomisk støtte. En hjelp som er svært viktig for satsingen.

Sammenlagtlisten finner du her.


0 Kommentar

Her er det nye klubbstyret

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Mar 2020

STYRET 2020: Øverst fra venstre: Kjell Bjørseth, Marte Mari Moen Bekken og Trond Erik Standerholen. Nede fra venstre: Dan Cato Røe, Gijs Scholten, Tone Cecilie Adolfsen Aspeli og Gjermund Trøan.


Hedmarken Curlingklubb hadde årsmøte onsdag 26. februar. Følgende klubbroller er nå satt:

Styret

Leder, Kjell Bjørseth, 1 år (gjenvalgt)
Nestleder, Gjermund Trøan, 2 år (gjenvalgt)
Sekretær, Dan Cato Røe, 2 år (gjenvalgt)
Styremedlem, Marte Mari Moen Bekken, 1 år (ikke på valg)
Styremedlem, Trond Erik Standerholen, 1 år (ikke på valg)
Styremedlem, Tone Cecilie Adolfsen Aspeli, 1 år (ikke på valg)
Styremedlem, Gijs Scholten, 2 år (ny)

Valgkomité

Rune Steen Hansen, 1 år (ikke på valg)
Yngvar Aarebrot, 2 år (ny)
Torill Agnethe Sletli, 2 år (ny)

Kontrollkomité

Kristofer Dæhlin, 2 år (ny)
Anders Skumsnes, 2 år (ny)

Én vararepresentant mangler til kontrollkomiteen. Den forrige valgkomiteen har fått ansvar for å sette en person inn i denne rollen.

Referat fra årsmøtet finner du her: årsmøtereferat 2019.docx


0 Kommentar

Curlingsesongen avsluttes og isen fjernes

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Mar 2020

STENGT: Stange Curlinghall stenges ned for sesongen, to og halv måned før planen. Hallen er pålagt aktivitetsstans i minst 14 dager for å dempe smittefaren av koronaviruset. Dermed forsvinner hele inntektsgrunnlaget, og klubben må gjøre nødvendige tiltak for å redusere det økonomiske tapet.


I går, torsdag 12. mars, ble alle idrettslag anbefalt full stans i all aktivitet i minst 14 dager. I Stange Curlinghall var allerede tiltak satt til verks for å dempe smittefaren av koronaviruset i form av økt renhold og strengere kjøreregler for brukerne. Det innebar også en begrensning til bruk av kun to baner samtidig. Vi rakk bare så vidt å sette noen av tiltakene til verks før beskjeden fra myndighetene og Norges Curlingforbund om aktivitetsstopp kom.

Avslutter sesongen

Styret i Hedmarken Curlingklubb hadde torsdag kveld et hastemøte for å diskutere situasjonen, samt eventuelle strakstiltak med tanke på de økonomiske utfordringene aktivitetsstopp medfører. Vi vet av erfaring at pågangen til hallen går en del ned etter påske, og vi regner ikke med bedring i en periode hvor landet "står stille". Stange Curlinghall lever først og fremst av firmaeventer og andre former for baneleie. Vi har allerede merket nedgang i antall bookinger den siste tiden, og det har vært avbestillinger fordi kundene frykter smitte.

Av disse grunnene finner styret det økonomisk uforsvarlig å la isen ligge i påvente av at smittefaren forsvinner. Flere eksperter mener at hverdagen blir svært annerledes en god stund fremover, og ingen vet hvor lenge dette vil vare. Vi anser derfor sesongen som avsluttet.

Seriekamper og Viking Cup

Noen av kampene i seriespillet, som klubben arrangerer sammen med Bedriftsidretten i Innlandet, er fortsatt ikke blitt spilt. I tillegg skulle vår tradisjonelle turnering, Viking Cup, starte opp uka som kommer. Her var det planlagt innledende gruppespill for 24 lag over de neste tre ukene. 16 av disse ville spille mellomspill og sluttspill helga 17. til 19. april. Både seriekampene og cupkampene blir nå naturlignok skrinlagt.

Vi ønsker imidlertid at de resterende seriekampene fortsatt skal spilles, og at Viking Cup skal spilles også i 2020. Vi håper derfor at vi kan få til en tidligere oppstart på neste sesong, slik at alt kan gjennomføres likevel. Her vil vi komme tilbake med detaljer så fort vi vet mer. Forhåpentligvis er Norge tilbake til normalen når det nærmer seg en ny curlingsesong.

Økonomisk uforsvarlig

Vi ber om forståelse for at vi nå tar dette drastiske valget om sesongstopp to og en halv måned før planen. Vi har flere store utgifter, og er nødt til å redusere så mye vi kan av disse når vi nå får en lang periode helt uten inntekter. Strøm er en av de største utgiftene, og her er det kjøleanlegg og ventilasjon som bruker mest. Da er det naturlig å gjøre tiltak der for å redusere det økonomiske tapet - som nå dessverre er umulig å unngå.

Mvh. styret i Hedmarken Curlingklubb


0 Kommentar

Stange curlinghall er korona-stengt

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Mar 2020

Hei alle curlere!

Vi i Hedmarken Curlingklubb følger de anbefalinger som er gitt av ekspertene, for å dempe smittepresset av korona-viruset. Stange curlinghall holdes derfor stengt inntil annen beskjed blir gitt. Vi har også fått krav om dette fra Norges Curlingforbund.

Det betyr at all aktivitet fra og med i dag, torsdag 12. mars, må stanses. Det betyr også at Viking Cup, som skulle startet i neste uke, må utsettes på ubestemt tid. Klubbstyret skal ha et hastemøte om dette, og kommer tilbake til dere med oppdateringer.

Mvh. Styret i Hedmarken Curlingklubb


0 Kommentar

Fin NM-debut for Am-kara

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 8. Mar 2020

Team Am-kara fikk med seg en seier fra NM-debuten på Snarøya. Her er det Trond Erik Standerholen og Geir Hauge som følger steinen.


Team Am-kara kvalifiserte seg til NM på Snarøya gjennom godt spill i Regionmesterskapet i desember. Femteplassen der holdt til NM-plass da flere av lagene på første- til fjerdeplass også kvalifiserte seg på annet vis.

Til NM-helga på Snarøya dro HCK med hele fire lag - nevnte Team Am-kara, Team Steen Hansen, Team Stange Energi, samt klubbens damelag til NM for damer i samme hall.

Det ble en brå start på møtet med eliten i norsk curling for Am-kara. Ramsfjell ventet som første hinder på veien mot kongepokalen. Det gikk som forventet - tap mot laget som til slutt ble kronet som norgesmestere. 

Men så kom seieren gutta ønsket seg - for målet på forhånd var å unngå sisteplass. Richardsen fra Christiansands CC ble slått på en solid måte. I tredje gruppespillkamp ble Brænden fra Lillehammer CK for sterke, og Am-kara endte som nummer tre i sin gruppe.

I kampen om 11. plassen fikk NM-debutantene en motstander de kjenner godt. Team Steen Hansen ble motstander i det som skulle bli en kjempespennende kamp helt til siste stein i runde åtte. Det ble et knepent tap. Dermed ble Steen Hansen nummer 11, Team Am-kara nummer 12, mens Stange Energi endte på 14. plass. Sistnevnte slo forresten Mellemseter i gruppespillet, etter en imponerende stjeling av seks poeng!

HCK damer spilte sitt andre NM, og endte som nummer 10 av 10.

Se alle kamper og resultater her.


0 Kommentar

Henriette og Nicolai sikret NM-sølv

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 1. Mar 2020

SØLV: Henriette Løkken Helgevold og Nicolai Sommervold ble nummer to i NM junior mixed doubles i Stange Curlinghall.


Hjemmelaget, Hedmarken CKs Henriette Løkken Helgevold og Nicolai Sommervold, var en såkalt outsider til junior-NM i mixed doubles. Men etter solid spill gjennom helga, kjempet arrangørklubbens eneste lag i turneringen seg helt til finalen. Der ventet forhåndsfavorittene fra Lillehammer - Martine Rønning og Mathias Brænden, som nylig ble nummer tre i Nordic Mixed doubles tour. Finalen var lenge jevn, men et firerbo i sjuende runde gjorde jobben svært vanskelig. Lillehamringene vant til slutt 8-6 etter en nervepirrende finale.

Henriette (17) og Nicolai (16) drømte om medalje på forhånd, men det var langt i fra noe de forventet. Sølvmedalje i tidenes første NM i mixed doubles for juniorer er de derfor godt fornøyde med.

Astri Forbregd og Andreas Hårstad fra Oppdal fikk bronsen, mens Eirin Mesloe og Håkon Lien Horvli ble nummer fire.

Se alle resultater her!

1. Martine Rønning / Mathias Brænden, Lillehammer CK
2. Henriette L. Helgevold / Nicolai Sommervold, Hedmarken CK
3. Astri Forbregd / Andreas Hårstad, Oppdal CK
4. Eirin Mesloe / Håkon Lien Horvli, Oppdal CK
5. Ronja Nordhagen / Niclas Nordhagen, Lillehammer CK
6. Ingeborg Forbregd / Lucas Høsmælingen, Oppdal CK / Lillehammer CK
7. Nora Østgård / Johan Herfjord, Trondheim CK
8. Mia Wolan / Hogne R. Lyngvold, Trondheim CK


GULL: Martine Rønning og Mathias Brænden.

BRONSE: Andreas Hårstad og Astri Forbregd.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline