Godt samarbeid på tvers av idretter

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 25. Mai 2019


EN CURLERS GOLFSVING: Ulrik storkoste seg på Atlungstad Drive Range. Han fikk prøve golfkølla takket være et godt samarbeid mellom Atlungstad Golf og Hedmarken Curlingklubb. Juniorgolferne har også fått prøve seg på curlingisen. Foto: Gjermund Trøan


Vi i Hedmarken Curlingklubb er åpne for samarbeid på tvers av klubber - innen curling, men også andre idretter. Derfor har alle idrettslag et svært rimelig tilbud i Stange curlinghall for de under 16 år. Dette har en rekke fotball- og håndballag benyttet seg av, og forhåpentligvis kommer enda flere innom etter hvert.

To aktiviteter

Men samarbeid kan også gå begge veier. Det er Hedmarken Curlingklubbs vennskap med Atlungstad Golf et godt bevis på. Golfklubbens unge og lovende har i vår fått prøve curlingkostene på isen vår, og våre kids og juniorer har testet golfkøller på Atlungstad. Ungene fikk selv være instruktører på sin arena. Dette ga idrettsglede for både "elever" og "lærere", og var veldig sosialt. Og ikke minst en fin måte å få nye venner på.

Takk til Atlungstad Golf for et godt samarbeid så langt.

Det er ikke slik at vi skal være redde for å miste medlemmer til andre klubber eller andre idretter. Det viktigste er at alle, ung og voksen, finner den aktiviteten som passer en best. Kanskje kan man også være med på flere aktiviteter. Her er kombinasjonen golf og curling et godt eksempel, da sesongene har svært liten overlapp. Det samme gjelder selvfølgelig fotball og curling, som jo er vår vanligste kombinasjon.

For de fleste er ikke vår aktivitet en førsteidrett. I curlingklubben har vi innsett dette for lenge siden, og vet at vi må tilpasse oss etter det. Derfor er curling på Hedmarken blant de aller billigste aktivitetene! (Se her for detaljer rundt medlemskap).

Forhindre frafall

For oss handler det først og fremst om å skape aktivitet for barn og unge, og ikke la de bli altfor oppslukt av nettbrettene eller andre stillesittende "feller". I Hedmarken Curlingklubb brenner vi for nettopp dette. Svært mange barn faller fra idretten altfor tidlig - av ulike årsaker. Vi ønsker å være alternativet som plukker opp disse ungene.

Vi mener at samarbeid mellom naboklubber bør ha nettopp dette som utgangspunkt. Hjelp hverandre - besøk hverandre, slik at barna kjenner alternativene. Ikke for å "stjele" av hverandre, men slik at veien er kortere for å fortsette med noe annet når de ikke vil fortsette der de er. Det viktigste er at barna forblir aktive - uansett hvilken arena det måtte være.

Mvh. Gjermund Trøan, nestleder i HCK og kids-trener


NYE VENNER: Curlere og golfere kan leke bra sammen. Samarbeidet mellom Atlungstad Golf og Hedmarken Curlingklubb er forhåpentligvis starten på flere nye vennskap. Foto: Gjermund Trøan


0 Kommentar

Hedmarken-sølv i NM individuelt

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 19. Mai 2019


PALLEN: Kjetil Bjørke (i midten) er norgesmester i individuell curling 2019. Gjermund Trøan (t.v.) ble nummer to og Odd Persokrud nummer tre. Foto: Katrine Wolla


STANGE: Kjetil Bjørke fra Bygdøy CC ble norgesmester i individuell curling. Gjermund Trøan fra Hedmarken CK tok sølvet og Odd Persokrud fra Jevnaker CK fikk bronsen.

Tirsdag ble Gjermund Trøan klubbmester i individuell curling med 43 poeng. I dag fikk han samme score i NM individuelt på hjemmebane. Det ble veldig jevnt i medaljekampen, og opptellingen halvveis viste at Trøan ledet med 23 poeng foran Kjetil Bjørke på 21 poeng. Tom Borgersen og Trond Erik Standerholen hadde begge 20 poeng halvveis.

Det skifter gjerne litt i slike konkurranser, og det gjorde det her også. Bjørke hadde et ekstra gir, og klarte å heve seg til 45 poeng. Det holdt til gull for Kjetil fra Bygdøy! Trøan havnet litt bakpå tidlig i andre halvdel, men hentet seg inn igjen til 43 poeng. Bronseplassen var det Odd Persokrud fra Jevnaker som snappet til seg. Han lå på en femteplass med 18 poeng halvveis, men spilte godt nok til å snike seg forbi konkurrentene til slutt. Han endte på 40 poeng.


Slik endte NM individuelt 2019:

 1. Kjetil Bjørke, Bygdøy CC, 45 poeng
 2. Gjermund Trøan, Hedmarken CK, 43 poeng
 3. Odd Persokrud, Jevnaker CK, 40 poeng
 4. Trond Erik Standerholen, Hedmarken CK, 39 poeng
 5. Johnny Sandåker, Christiansands CK, 38 poeng
 6. Terje Skogvold, Hedmarken CK, 37 poeng
 7. Rune Steen Hansen, Hedmarken CK, 36 poeng
 8. Tom Borgersen, Jevnaker CK, 33 poeng
 9. Nicolay Grove, Bygdøy CC, 31 poeng
 10. Nicolai Sommervold, Jar CK/Hedmarken CK, 30 poeng
 11. Tobias Linneberg, Jar CK/Hedmarken CK, 26 poeng
 12. Anders Andersen, Hedmarken CK, 25 poeng
 13. Jan Aabel, Christiansands CK, 21 poeng
 14. Torill Agnethe Sletli, Hedmarken CK, 21 poeng

0 Kommentar

Minnerik ungdomssamling

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Mai 2019


SAMLING: Nærmere 20 unge curlingspillere fra en rekke klubber var på ungdomssamling i Stange curlinghall. Foto: Ådne Birketveit

Det ble en minnerik samling for de nærmere 20 deltakerne på Ung Curling-samlingen i Stange curlinghall i helga. NCFs ungdomsutvalg sto for arrangementet, og skapte godt samhold på tvers av klubbene. Deltakerne fra Hedmarken CK, Jar CK, Lillehammer CK, Oppdal CK og Trondheim CK fikk prøve en rekke øvelser på isen - med fokus på lek og moro. I tillegg ble det felles tacomiddag, brettspillkveld og overnatting i klubbhuset. Da deltakerne dro hjem søndag, var det med mange fine inntrykk og flere nye venner.

Se flere bilder fra helga her


0 Kommentar

Forsvarte klubbmestertittelen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 14. Mai 2019


FØRSTEPLASS: Gjermund Trøan vant HCKs individuelle klubbmesterskap.

Gjermund Trøan klarte med et nødskrik å forsvare klubbmestertittelen i individuell curling. Han endte på 43 poeng i 7-kampen i Stange curlinghall. Vidar Hansen endte på 42 poeng og ble nummer to og Jakob Bekken nummer tre med 41 poeng. Like bak kom Trond Erik Standerholen på den litt sure fjerdeplassen. Han endte med 40 poeng. Det ble med andre ord veldig jevnt! Totalt 18 spillere deltok.


ANDREPLASS: Vidar Hansen ble nummer to.


TREDJEPLASS: Jakob Bekken tok tredjeplassen, og han ble beste U16-spiller.


Her er resultatlista for klubbmesterskapet 2019:

1. Gjermund Trøan, 43 poeng
2. Vidar Hansen, 42 poeng
3. Jakob Bekken, 41 poeng
4. Trond Erik Standerholen, 40 poeng
5. Rune Steen Hansen, 31 poeng
6. Anders Andersen, 29 poeng
7. Helge Karlsen, 24 poeng
7. Jimmy Marken, 24 poeng
7. Trond Theodorsen, 24. poeng
8. Kjell Midtsundstad, 22 poeng
8. Arve Simensen, 22 poeng
9. Fred Kristian Nordstad, 21 poeng
9. Terje Skogvold, 21 poeng
9. Torill Agnethe Sletli, 21 poeng
10. Henriette Løkken Helgevold, 19 poeng
11. Tobias Bekken, 13 poeng
12. Knut Ola Emilsen, 12 poeng
13. Dan Cato Røe, DNF

Se her for resultatene fra  klubbmesterskapet i 2018


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline