Populær paradag

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 27. Apr 2019


FALT I SMAK: Paracurling falt i smak hos Lill Tove H. Witnæs. Hun og mange andre prøvde idretten under lørdagens Åpen Paradag i Stange curlinghall. Her får hun hjelp av paralandslagets Rune Lorentsen og Rikke Iversen. Foto: Gjermund Trøan


Mange tok turen til Stange curlinghall lørdag for å være med på Åpen Paradag. Blant dem var Lill Tove H. Witnæs fra Råholt, som sammen med Frøydis Olsen fra Nittedal fikk instruksjoner av paralandslagets Rune Lorentsen og Rikke Iversen - samt deres trener Peter Dahlman.

Hedmarken Curlingklubb har lenge hatt et mål om å danne et paracurlinglag på Stange, og denne dagen var forhåpentligvis starten på nettopp det. En rekke mennesker med nedsatt funksjonsevne fikk prøve curling lørdag, både på hjul og på to bein. Gleden var tydelig stor hos alle de som fikk prøve noe nytt og spennende. Paradagen ble arrangert av curlingklubben og Norges Idrettsforbund, i samarbeid med Extrastiftelsen.

Lill Tove og Frøydis startet begge med å curle sine første steiner inn på knappen. I følge tre ganger verdensmester og sølvmedaljevinner fra forrige Paralympics, Lorentsen, har han aldri sett lignende prestasjon av nybegynnere. For de to damene ga dette mersmak, og de er begge åpne for mer prøving og kanskje videre trening i Stange curlinghall.

Selv om paradagen er over, så stiller klubben gjerne opp hvis det er andre som har lyst til å teste ut paracurling. Interesserte oppfordres til å ta kontakt på telefon 41 61 10 10 eller post@hedmarkencurling.no.


0 Kommentar

Overleverte over 600.000 boksringer

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 22. Apr 2019


GLAD: Carl Johan Holm ble glad da Hedmarken Curlingklubb stakk innom med over 600.000 boksringer. Her bruker han en magnet til å fjerne ringene som ikke kan brukes. De riktige boksringene er nemlig ikke magnetiske. Foto: Gjermund Trøan


Carl Johan Holm i Fredrikstad er siste stopp i Norge, før alle innsamlede boksringer fraktes til Danmark for nedsmelting. På ettermiddagen skjærtorsdag kom det første lasset som er blitt samlet inn i Stange curlinghall. Holm anslår at sekkene fra Hedmarken inneholdt et sted mellom 600.000 og 700.000 boksringer.

En rekke foreninger og privatpersoner har i en årrekke engasjert seg i innsamlingen av brusboks- og ølboksjekker, som et veldedig prosjekt for produksjon av proteser til fattige barn i Thailand. Tidligere ble ringene sendt med fly til Thailand, men det var verken lønnsomt eller miljøvennlig. Derfor har man de siste årene i stedet solgt ringene til nedsmelting i Danmark, og heller sendt pengene til formålet i Thailand. I Norge fraktes ringene av folk som skal samme vei likevel, og man sparer dermed både kroner og miljø.

Hedmarken Curlingklubb er et av de nyeste mottakene i Hamarregionen. Klubben startet sin innsamling i høst, og mange har allerede oppdaget tilbudet.

600.000 boksringer høres kanskje mye ut. Ja, det er skrot etter svært mye brus og øl, men alle disse jekkene tilsvarer ikke mer enn vekten av en curlingstein - cirka 20 kilo. Og lasset fra Stange utgjør bare en liten brøkdel av alle ringene Holm har lagret i kjelleren sin. Da curlingklubben var innom i påsken hadde han omtrent 1700 kilo boksringer på lager.

Carl Johan Holm har holdt på med denne innsamlingen siden 2006, og har fått mye oppmerksomhet for innsatsen sin. Den 24. april vil NRK radio sende et program om Holm og innsamlingen.

- Programmet har fått navnet "Ringenes herre", sier Holm og ler.

En journalist har fulgt hele prosessen - hele veien til Danmark.


600.000: Melina Trøan overleverte over 600.000 boksringer til Carl Johan Holm. Foto: Gjermund Trøan


0 Kommentar

Femteplass i damenes første NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 14. Apr 2019

FEMTEPLASS: HCKs damelag ble nummer fem i NM. Fra venstre: Tone Adolfsen Aspeli, Henriette Løkken Helgevold, Torill Agnethe Sletli, Katrine Nygård Wolla og Sissel Irene Trøan. Foto: Kjell Bjørseth


HCKs damelag nådde målet sitt for helgas dame-NM på Lillehammer. De overrasket med seier etter å ha ha snudd 2-7 til 8-7 i åpningskampen mot Østgård, og spilte en jevn og spennende kamp mot Bremnes i tredje kamp av innledende round-robin. Resten av kampene ble rett og slett for tøffe for det nyetablerte laget, som til slutt ble nummer fem. HCK-damene er fornøyde med å ha tatt minst ett poeng i samtlige kamper - og ikke minst med å ha fått med seg en seier fra deres aller første NM.

Neste stopp for fire av fem spillere blir NM mixed på hjemmebane i Stange curlinghall 3. til 5. mai, hvor de fordeler seg på tre forskjellige lag.

Se alle resultater her


0 Kommentar

ØMF-gutta tar sitt femte Viking Cup-gull

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 7. Apr 2019


GULL: Ø.M.Fjeld - Hans Bekkelund (t.v.), Helge Smeby og Jørgen Bekkelund vant Viking Cup 2019.


Nå er Ø.M.Fjelds bedriftslag i curling tilbake på Viking Cup-tronen igjen. I fjor måtte de ta til takke med en 15. plass i det som er blitt en tradisjonell begivenhet for curlingmiljøet på Hedmarken - og året før ble de nummer tre. Denne turneringen er nå blitt arrangert åtte ganger, og "gamlegutta" Jørgen Bekkelund, Hans Bekkelund og Helge Smeby har vunnet den hele fem ganger! I tillegg var Kjetil Dobloug med i det innledende gruppespillet. Faktisk er det kun tre lag som har vunnet den populære cupen. I tillegg til ØMF har Stangeavisa (nå Game of Stones/Team Trøan) vunnet to ganger og Team Aarebrot (nå Optimistene) har én triumf.

Det var Team Am-kara som ble slått i finalen. Arne Willy Hansen, Geir Hauge, Vidar Hansen og Trond Erik Standerholen begynte å spille curling da Stange curlinghall åpnet i oktober 2016. Dette er en svært ivrig gjeng, som har hatt en bratt læringskurve. Am-kara har deltatt i Viking Cup de tre siste sesongene, og har en sjette- og 19. plass bak seg.

Game of Stones (tidligere Stangeavisa) ble nummer tre for andre året på rad, og har vist at de alltid blir å regne med i både serie- og cupspillet på Hedmarken. For Game of Stones spilte Jan Erik Sivle, Dan Cato Røe, Rune Steen Hansen og Gjermund Trøan. I tillegg spilte Tor Egil Strømeng i det innledende gruppespillet.

Norsk Tipping ble nummer fire. Se full rankingliste her:
http://www.hedmarkencurling.no/p/20076/viking-cup


SØLV: Team Am-kara - Vidar Hansen (t.v.), Arne Willy Hansen, Geir Hauge og Trond Erik Standerholen ble nummer to i Viking Cup 2019.

BRONSE: Game of Stones - Dan Cato Røe (t.v.) og Gjermund Trøan var de eneste som var tilstede under premieutdelingen, men Melina og Matheo Trøan steppet med glede inn for de som manglet. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Rune Steen Hansen, Jan Erik Sivle og Tor Egil Strømeng.


0 Kommentar

Velkommen til Åpen paradag!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 5. Apr 2019


PARALANDSLAGET: Spillere fra det norske paralandslaget i curling kommer for å være isntruktører på åpen paradag i Stange curlinghall, lørdag 27. april. Fra vesntre: Ole Fredrik Syversen, Sissel Løchen, Peter Dahlman (trener), Rikke Iversen, Jostein Stordahl og Rune Lorentsen. Foto: Privat


Lørdag 27. april inviterer Hedmarken Curlingklubb, i samarbeid med Norges Idrettsforbund og Extrastiftelsen, til åpen dag i Stange curlinghall.

Denne dagen kan alle personer med nedsatt funksjonsevne prøve curling helt gratis, en idrett som kan tilpasses de aller fleste. Curling er for alle - uansett fysikk. Det er veldig sosialt, like gøy uansett nivå og akkurat så krevende som man gjør det til selv.

Paracurling er blitt en stor idrett på verdensbasis. Det norske landslaget i paracurling er blant de aller beste i verden, og noen av spillerne kommer til Stange for å være instruktører den 27. april.

Påmelding: paracurling@hedmarkencurling.no eller 41 61 10 10.

0 Kommentar

Fortsetter samarbeidet med SpareBank 1 Østlandet

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 2. Apr 2019Vi i Hedmarken Curlingklubb er svært glade for å ha SpareBank 1 Østlandet med på laget. Banken har vært med oss siden hallen vår ble åpnet i 2016. Nå er en ny avtale signert, slik at deres logo fortsatt skal pryde blant annet baksiden av våre klubbdrakter. Avtalen gjelder ut neste sesong.

I fotballen snakker man om supporterne på tribuna som den 12. mann. For oss i HCK er det sponsorene som er våre nærmeste støttespillere - vår 5. mann. Vi drifter en ishall på dugnad, og er helt avhengig av økonomisk støtte fra næringslivet.

Sjekk ut www.sparebank1.no/nb/ostlandet/ :-)


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline