Takk for et herlig NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Mar 2019

Vi i Hedmarken Curlingklubb ønsker å takke alle for et strålende mesterskap. En takk også til Bill Fraser, som stilte opp med sekkepipe. Her er en video (foto: Gjermund Trøan) og noen bilder (foto: Dan Cato Røe) fra inngangen til medaljeseremonien i Stange curlinghall.
0 Kommentar

Gull - Optimistene holdt det de lovte

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Mar 2019


GULL: Yngvar Aarebrot (t.v.), Hans Kroglund, Anders Andersen og Bjørn Nordal vant NM for veteraner. Foto: Gjermund Trøan


I forkant av NM for veteraner (60+) lovte Bjørn Nordal at gullet skulle gå til et av hjemmelagene, og da helst hans eget lag, Optimistene. Og gutta holdt det de lovte. Etter en spennende finale mot Doresius for Bygdøy CC, kunne Anders Andersen, Bjørn Nordal, Hans Kroglund og Yngvar Aarebrot juble for gull.

Riktig innebar Nordals spådom en seierspall tapetsert med lag fra arrangørklubben. Han traff på to av tre, for Stangegutta tok bronsen. De hadde god kontroll på Hald fra Bygdøy CC i bronsefinalen. Det laget besto av Per Rosenborg, Arve Simensen, Knut Arild Sveum, Terje Skogvold og Steinar Trøan.


BRONSE: Knut Arild Sveum, Arve Simensen (delvis skjult) og Per Rosenborg ble nummer tre. Her har Steinar Trøan (delvis skjult i bakgrunnen) sendt en av sine steiner. Foto: Gjermund Trøan


Sistnevnte og Anders Andersen var også på laget som tok Hedmarken-veteranenes aller første NM-medaljer i fjor. Da ble det bronse på de to, sammen med Einar Myhre og Kjell Guldahl.

Totalt deltok 10 lag i veteran-NM. Se resultater her.

1. Optimistene/Aarebrot, Hedmarken CK
2. Doresius, Bygdøy CC
3. Stangegutta/Trøan, Hedmarken CK
4. Hald, Bygdøy CC
5. Kirsebom, Stabekk CK
6. Høymer, Stabekk CK
7. Tobiasson, Jar CK
8. Olander, Jar CK
9. Pensjonistene/Røe, Hedmarken CK
10. Evensen, Bygdøy CC

Se flere bilder fra veteran-NM her.


0 Kommentar

Davanger fikk VM-billetten

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Mar 2019


GULL: Morten Tveit og Robert J. Wood koster alt de har på Flemming Davangers (bak) stein. Her i innledende kamp mot Stål Talsnes (i bakgrunnen). Foto: Gjermund Trøan


Jar CK og Lag Davanger gikk helt til topps i senior-NM i Stange curlinghall, slik de også gjorde på samme sted for to år siden. Den gangen ble de klare for VM i Canada, mens de nå sikret billetten til VM på hjemmebane - i Stavanger i slutten av april.

Ikke overraskende ble det Davanger mot Andreassen fra Risenga CK i finalen. Sistnevnte trakk det lengste strået i innledende spill. I følge Flemming Davanger var det de som da ville ha fordelen i finalen, for statistikken mellom de to lagene viser nemlig at taperen fra innledende kommer til å vinne til slutt. En spådom som viste seg å bli korrekt.

For Jar CK spilte Robert J. Wood, Morten Tveit, Bent Ramsfjell og Flemming Davanger. For Risenga CK spilte Joar Eimhjellen, Hallvard Kverne, Stig Arne Gunnestad, Kjell Berg og Tormod Andreassen.

Resultater fra mesterskapet finner man her

1. Lag Davanger, Jar CK
2. Lag Andreassen, Risenga CK
3. Lag Borgersen, Jevnaker CK
4. Lag Talsnes, Bygdøy CC
5. Lag Nilsen, Oslo CK
6. Lag Høiland, Christiansands CC
7. Team Lambertseter, Oslo CK

Se bilder fra NM for seniorer her


0 Kommentar

Bronse til juniorene i Trondheim

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 31. Mar 2019


BRONSEVINNERE: Juniorene fra Hedmarken ble nummer tre i junior-NM. Fra venstre: Jonas Wolla, Mikael Brønmo Hansen, Jakob Bekken og Nicolai Sommervold (med ryggen til). Tobias Linneberg var reserver da bildet ble tatt. Foto: Trondheim Curlingklubb


Mens veteranene jakter medaljer på hjemmebane, så imponerer HCKs juniorer under et annet NM fem timer lenger nord i landet. De ender på bronseplass under junior-NM i Trondheim.

Gutta fra Hedmarken har spilt godt gjennom helga, og var nummer tre etter innledende round-robin. Det var en plass de "snek" seg til på måling mot Mosetertoppen fra Lillehammer.

Semifinalen mot Brænden fra Lillehammer var av det spennende slaget ganske lenge, men lillehamringene var et lite hakk bedre. Dermed gikk Brænden videre til finale mot Wolan fra Trondheim

Gratulerer med bronse til Jakob Bekken, Jonas Wolla, Mikael Brønmo Hansen, Tobias Linneberg og Nicolai Sommervold.


SKIP: Nicolai Sommervold har skippet Hedmarken-juniorene til bronse i junior-NM. Foto: Trondheim Curlingklubb


0 Kommentar

Kjell Bertel (92): - En aldeles utmerket idrett

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 30. Mar 2019


Bygdøy Curling Clubs Kjell Bertel Nielsen er Norges eldste curlingspiller. 92-åringen stortrives på isen under NM for veteraner i Stange curlinghall, og fire kamper på to dager takler han helt fint. Men han synes det er litt "dårlig gjort" at han er eldstemann.

- Jeg skulle gjerne vært 10 år yngre, slik at jeg kunne satt flere perfekte steiner, sier Nielsen.

Men han gjør seg absolutt ikke bort. Tvert i mot, så setter den spreke pensjonisten mange svært gode dragninger. Han mener selv at det å være sprek er nøkkelen til at han kan spille curling, og trolig også til at han forholder seg sprek.

- Man må jo ha kroppsfunksjonene i orden - og være litt sprek. Det er jeg, sier 92-åringen og gliser.

Han anbefaler alle eldre til å oppsøke sin nærmeste curlingarena. Selv begynte han ikke før han var 88 år gammel, så han er en forholdsvis fersk curlingspiller.

- Jeg må jo ha noe å gjøre, og for meg er curling en aldeles utmerket idrett!

Det var en gammel venn som "lurte" Kjell Bertel ut på curlingisen den første gangen. Han var ikke vanskelig å få med.

- Min gode venn, Leif, spurte om jeg ville være med, og jeg svarte JA med en gang, forteller Nielsen.

Den gamle vennen han sikter til er selvfølgelig den levende legenden Leif Hald (91), som også deltar under helgas NM. Hald har utrolige 10 NM-gull bak seg, og har fortsatt muligheten til å ta sitt ellevte denne helga. Kjell Bertel Nielsen derimot, er utslått.

0 Kommentar

Fire fikk klubbens hederstegn

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 30. Mar 2019


"Pensjonistene", som laget kaller seg, gikk av isen etter et stygt tap. Sluttspillhåpet henger i en tynn tråd, men en teoretisk mulighet finnes fortsatt.

Gutta deppet nok litt, men humøret ble raskt løftet igjen. Styreleder Kjell Bjørseth klappet i hendene for å få alles oppmerksomhet. Årsaken var utdeling av heder og ære - til nettopp de fire gutta.

Einar Myhre, Jarle Røe, Bjørn Ola Myhre og Kjell Guldahl sier nesten aldri nei når dugnadsspørsmålet kommer. I Stange curlinghalls byggeperiode bidro alle fire med enormt mange frivilligtimer, og dugnadsånden har heller ikke endret seg siden.

Derfor ble disse fire lørdag tildelt Hedmarken Curlingklubbs hederstegn - de fire første av denne typen i klubbens historie. Eneste heder som er delt ut tidligere er et æresmedlemskapet til Terje Skogvold, som ble delt ut i forbindelse med åpningen av hallen i oktober 2016.

Slik ser hederstegnbevisene ut:
0 Kommentar

Curler inn i solnedgangen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 29. Mar 2019


Dag 1 av NM senior/veteran i Stange curlinghall nærmer seg slutten. 16 kamper er unnagjort. Her er det høyt nivå og mye spennende øyeblikk.

Vi curler inn i solnedgangen, og gleder oss til morgendagen. Da skal det spiller 19 kamper til. Hallen og kiosken er selvfølgelig åpen for publikum.

Se kampoppsettet på www.curlingresultater.no.


0 Kommentar

Leif (91) slått av ungdommen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 29. Mar 2019Alle våre lag fikk en kjempestart på NM for veteraner (60+), med en seier hver. Både Pensjonistene og Stangegutta gikk på knepne tap i andre kamp, mens Optimistene seiret med glans igjen.

I Optimistenes andre kamp var mot regjerende norgesmester, Leif Hald fra Bygdøy. 91-åringen har hele 10 NM-gull bak seg, men ser nå ut til å måtte vike plass for "ungdommen". Optimistenes yngstemann, Hans Kroglund, kunne vært barnebarnet til Hald - hvis man tar litt i riktignok.

Se resultater og live-oppdatering på www.curlingresultater.no.

PÅ BILDET FRA VENSTRE: Hans Kroglund, Yngvar Aarebrot og Bjørn Nordal.


0 Kommentar

Sangfugl-Anders åpnet NM

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 29. Mar 2019


Hedmarken Curlingklubb har en egen sangfugl. Anders Andersen tok av seg lua, som noen ganger kan forveksles med en lodden katt, og sang for full hals. Tradisjonen tro var det nasjonalsangen som åpnet ballet.


VELKOMMEN: Styreleder, turneringsleder og ismaker Kjell Bjørseth ønsket velkommen.

REGLER: Daglig leder i Stange Curlinghall, Terje Skogvold, gikk gjennom reglene.


0 Kommentar

Gaute og Rune tok gull i Student-OL

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 10. Mar 2019


GULLGUTTER: Magnus Ramsfjell (t.v.), Martin Sesaker, Rune Steen Hansen (trener), Bendik Ramsfjell og Gaute Nepstad.
Foto: Privat

Gaute Nepstad, som det meste av sin curlingkarriere har representert HCK, tok gull i Student-OL (Universiaden) i Krasnoyarsk, Sibir. Vår egen Rune Steen Hansen var med som landslagtrener. De andre på laget var Magnus Ramsfjell og Bendik Ramsfjell, begge fra Jar CK, og Martin Sesaker fra Oppdal CK.

Gratulerer så mye!

Se video av sistesteinen til Magnus her:0 Kommentar

Sølv til HCK i kretsmesterskapet

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 10. Mar 2019

Det var til slutt SIL BIL, eller Krøven's Cørleforening som de også kaller seg, som vant denne sesongens kretsmesterskap i Stange curlinghall. Det var deres andre napp i vandrepokalen på like mange sesonger.

Gratulerer så mye til Eivind Sve (til venstre på bildet under), Stein Erik Johansen og ars Ove Madshus, samt "leiesoldat" Ådne Birketveit.

Lillehamringene slo HCKs Team Trøan, eller Game of Stones som laget også heter. De grønnkledde fikk en litt rufsete start på kampen, som ble vanskelig å komme tilbake fra. På sølvlaget spilte Dan Cato Røe (til venstre på bildet under), Tor Egil Strømeng, Gjermund Trøan Bardia Jansepar. Jan Erik Sivle spilte også en kamp, men var ikke tilstede da bildet ble tatt.

Jevnaker CK sikret bronsen på sistestein i bronsefinalen mot Team Stange Energi fra HCK. De som representerte Jevnaker var Odd Persokrud (til venstre på bildet under), Anniken Pettersen, Beate Ruden og Tom Borgersen. De skulle gjerne tatt med seg pokalen tilbake til Jevnaker, men den var det en luring fra Lillehammer som stakk av med, som også snek seg med på bildet.

For Team Stange Energi spilte Jonas Wolla, Jakob Bekken, Nicolai Sommervold og Tobias Linneberg.

HCKs spreke veteraner, laget som kaller seg Pensjonistene, ble nummer fem. Her spilte Terje Skogvold, Bjørn Ola Myhre, Einar Myhre, Arve Simensen og Jarle Røe.

Alle foto: Anders Bekken


0 Kommentar

Fjerdeplass i NM for Team Hedmarken

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 7. Mar 2019

Våre unge og lovende spillere måtte ta til takke med den litt sure fjerdeplassen under NM for yngre juniorer i Halden. Gutta spilte en bra turnering, og er fornøyde selv om medaljen uteble. De som representerte HCK var Tobias Moen Bekken, Lars Jørgen Aspeli, Are Trøan Olstad, Harald Dæhlin, Jakob Moen Bekken og Nicolai Sommervold.

Vi stilte også med to lag (sju spillere) i kids-klassen.


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline