Gullgjengen fra Lillehammer

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 14. Jan 2018

GULLVINNERNE: Disse to lagene stakk av med gullet i junior-NM på Stange.


Stange Curlinghall har blitt en slags lykkearena for Lillehammer Curlingklubb. De har nemlig alltid lag på pallen når de spiller på Hedmarken. Denne gangen gikk de helt til topps i både jente- og gutteklassen. Høstmælingen slo Wolan (Trondheim CK) i guttefinalen, mens Maia Ramsfjell vant jentefinalen mot Mjøen (Oppdal CK). I bronsefinalen gikk også Lillehammer seirende ut av oppgjøret. Brænden slo Magnus Ramsfjell (Oppdal CK) etter en spennende kamp, som etter fem runder fortsatt sto 0-0. Bronsen i jenteklassen gikk til Mesloe (Oppdal CK).

Hjemmehåpene Stange Energi/Kringlebotn og Wolla ble henholdsvis nummer fem og åtte.

Se flere bilder fra junior-NM på Stange



Nordigarden-limerick om Stange Curlinghall

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Jan 2018

IMPONERT: Per "Nordigarden" Sørensen lot seg imponere av curlinganlegget på Stange.


Selveste Nordigarden gjestet Stange Curlinghall lørdag for å få med seg kvartfinalen i junior-NM. Det passet bra under en helg med skikonkurranser på Gåsbu. Den kjente limerickmesteren lot seg imponere av anlegget på Ljøstadfeltet, og satte seg bestemt ned med notatblokka.

En og annen er helt sikkert spent
på hva så der vil skje - bare vent
Når Ulsrud en dag
legger opp - har vi et lag
juniorer med masse talent!

Her på Hedmarken ser vi at mange
nyter godt av en flott hall på Stange
Trass i vegvesen-nei
til et skilt mener jeg
at et vei-skilt det kan man forlange

Det tok ikke mange minuttene før ordene om begivenheten og idrettsanlegget var skrevet ned. Ikke rart, for Per "Nordigarden" Sørensen har drevet med limerickskrivingen siden 1993-94 - OL-tiden på Lillehammer.

Nordigarden dukket opp i Stange Curlinghall etter å ha oppdaget begiventheten på Facebook. Det fristet, for curling kan han mye om. Han har tidligere bodd i Canada, hvor han etter hvert ble svært ivrig på curlingsporten.

- Vi laget et norsk lag på Newfoundland. Jeg husker at vi nådde en milepel da vi for første gang slo et canadisk lag, forteller den danske ordkunstneren som har sendt utallige limericker inn til NRKs sportsendinger gjennom årene.

Men her i Norge har det blitt lite curling på Nordigarden - kun én deltakelse i NM single, etter han flyttet hit igjen.

- Jeg må si at dere har fått til en kjempefin hall her, sier Per "Nordigarden" Sørensen og smiler.



Avgjørende prestisjeoppgjør

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 13. Jan 2018

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Olav Kringlebotn (t.h.) og Mathias Brænden er tidligere lagkamerater. Nå møtes de til en kamp som er helt avgjørende for veien til semifinalen i junior-NM.


Helt avgjørende for veien til semifinalen og lokaloppgjør mellom tidligere lagkamerater! Kampen mellom Brænden fra Lillehammer og Stange Energi/Kringlebotn er alltid et prestisjeoppgjør. Tre av Lillehammer-gutta startet sin curlingkarriere i Vikingskipet sammen med tre av Hedmarken-gutta.

Ådne Birketveit, Mathias Brænden og Jens Grasbakken Løkken kommer alle fra Moelv, så veien til curlingspill var omtrent like lang - sørover eller nordover. Da Lillehammer fikk egen curlinghall tok de tre modølene et valg. Olav Kringlebotn, Even Galåsen og Mikael Brønmo Hansen valgte å bli værende på Hamar. I dag har også de sin egen hjemmebane på Stange.

I tredje runde i gruppespillet under junior-NM på Stange møtes de to lagene. De har riktignok møttes mange ganger tidligere, men denne kampen betyr ekstra mye. Vinneren går nemlig rett til semifinale, mens taperen må ut i omspill.

Begge lagene har et mål om NM-medalje - gjerne gull, selv om Toyota Bilia/Ramsfjell fra Oppdal er storfavoritter. Taperen av prestisjekampen risikerer å møte nettopp Ramsfjell i en semifinale, og det vil de gjerne unngå.



Motstandere i junior-NM: Dobbelt så gammel og dobbelt så høy!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Jan 2018

Lars Jørgen Aspeli og Magnus Ramsfjell møttes i et oppgjør som på flere måter kan kalles "rått parti" i første gruppespillkamp i junior-NM. Magnus er skip for Oppdalslaget Toyota Bilia, mens Lars Jørgen spiller ener for Team Wolla fra Hedmarken. Wolla-laget er egentlig for unge til å spille junior-NM, men har fått sjansen fordi de har hjemmebane.

Kampen endte hele 11-2 til Ramsfjell, men mer oppsiktsvekkende var forskjellen i alder og høyde. Magnus (20) er nesten dobbelt så gammel som Lars Jørgen (12), og det må nesten to ganger Lars Jørgen til for å være like høy som Magnus. Lars Jørgen har curlet i omtrent ett års tid, mens Magnus muligens var på isen allerede før navlestrengen ble kuttet.



Junior-NM er i gang

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 12. Jan 2018

SEIER I FØRSTE: Team Stange Energi vant sin første kamp i junior-NM.


Junior-NM er i gang i Stange Curlinghall, og guttenes grupper har gjort unna sine første kamper. Favorittene fra Oppdal, Lag Ramsfjell, vant klart mot de yngre juniorene fra Hedmarken. Den kampen endte 11-2. Aldersforskjellen og høydeforskjellen (se egen sak) var stor mellom disse lagene. Brænden fra Lillehammer kontrollerte seg til solid seier mot Mellbye fra Jar.

Det ble jevnere mellom Stange Energi/Kringlebotn fra Hedmarken og Bjørnstad fra Oppdal. Det sto 4-3 til hjemmelaget før siste runde. Stange Energi sikret seieren etter solid spill i siste runden. Høstmælingen fra Lillehammer slo Wolan fra Trondheim med ett poeng etter åtte runder.

Neste ut er de fire jentelagenes første kamper og andre runde i gruppe A for gutta. I morgen starter kampene klokka 09.00.

Kampene kan følges LIVE her: www.curlingresultater.no eller (selvfølgelig!) ved oppmøte i Stange Curlinghall :-)