Curlinghallen er åpen igjen!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Jan 2022


Vi gleder oss over at Stange curlinghall nå er åpen igjen. Vi håper bookingtelefonen blir rødglødene fremover.

Det er imidlertid en del føringer fra både stat og forbund, men det skal gå veldig fint. Hos oss er det enkelt å holde avstand. Vi har har også noen ekstra tiltak, som spriting av koster og steiner etter hver økt. Man skal også bruke de samme steinene og samme utstyr gjennom hele økta. Skal det byttes, må det sprites i overgangen. Vi prøver å forklare dette punktvis under her.

Arrangementer, barn/unge under 20 år:

 • Det anbefales ikke store turneringer med spiller fra store deler av landet.  Turneringer på under 16 lag er OK.
 • Arrangementer for barn unge under 20 år som for eksempel eventer eller skoleklasser er det ikke begrensinger på antall deltagere.
 • Støttepersonell, instruktører og arrangører telles heller ikke, og det kan være 30 tilskuere.
 • Smittevernregler skal følges.

Turneringer for personer over 20 år:

 • Grupper på max 20 personer i hallen om gangen.
 • Kan være flere grupper med 2 meters avstand mellom gruppene.
 • Max 30 personer på ikke tilviste plasser (publikum).
 • Smittevernregler skal følges.

Arrangement/Event:

 • Max grupper på 20 personer. Kan være flere grupper men med 2 meters avstand mellom grupper.

Seriespill/klubbserier:

 • Kan gjennomføres, men ikke flere enn 20 personer i samme gruppe. Det vil si at man kan spille på 2 baner ved siden av hverandre med 4 spillere på hvert lag, eller på 3 baner med 3 spillere på hvert lag. I Stange curlinghall gjør vi sistnevnte for vårt seriespill for å få spilt flest mulig kamper. Dere kan rullere, men innbytterne må oppholde seg i klubbhuset og utstyr må sprites ved bytte. Det må være 2 meters avstand til neste kamp.
 • For å kunne følge forrige punkt vil noen kamper bli flyttet til mandager klokken 21.
 • Ankom hallen presist, ikke bruk garderober. Leide skap er lov for oppbevaring av utstyr, men ikke for skift. Ikke opphold deg i lokalene før og etter kamp, med mindre du har ærend i kiosken.
 • Følge smittevernregler! Holde avstand, bare 1 koster om gangen, bare spillende lag kan koste bak teeline, spriting av håndtak etter kamp og spill med munnbind (anbefalt).

Toppidrett:

 • Det er lettet på begrepet "toppidrett", slik at også nivå 2 og 3 nå kan spille turneringer. Det vil si at vi kan arrangere norgesmesterskap og Norgescup.
 • Smittevernregler: Holde avstand der det er mulig, minst mulig opphold i hall, spriting av håndtak og bruk munnbind (anbefalt). Alle skal ha tatt selvtest før turneringen.
 • Arrangør må informere kommuneoverlege før turnering.

0 Kommentar

En liten oppdatering rundt pandemien og arrangementer

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 8. Des 2021

DENNE SAKEN ER UTDATERT. NYE BESKJEDER KOMMER SNART.

Med de nye restriksjonene må det gjøres noen små justeringer i aktivitetskalenderen. I det daglige opplegget med bedriftsidrettskamper vil det kun tillates spill på to baner samtidig. Vi har gjort noen endringer for morgendagen, torsdag 9.12., i førsteomgang, men det må også flyttes litt på noen kamper for de neste ukene. Det vil gjøres i løpet av de neste dagene.

Vi har også besluttet å utsette helgas planlagte NM-kvalifisering. Forbundet har åpnet for utsettelse av arrangementet med tanke på smittesituasjonen. Vi har valgt å benytte den muligheten, og håper på et mer åpent arrangement med flere påmeldte lag. Ny helg for NM-kvalifisering blir trolig 14. - 16. januar.

Mer informasjon om smittevernstiltak og lignende kommer senere.

Mvh. Styret


0 Kommentar

Bli med på Nasjonskampen!

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 15. Nov 2021

I forbindelse med EM i curling på Lillehammer, som starter 20. november, inviterer de norske og svenske curlingforbundene til nasjonskamp i individuell curling. Alle norske og svenske curlingspillere, uansett nivå, oppfordres til å sette av en økt til bestemte individuelle øvelser. Øvelsene er ganske grunnleggende for sporten vår, så dette kan alle være med på.

Registreres i en app

Resultatene registreres i appen "Figurspel". Appen er gratis og man kan registrere flere deltakere om gangen. Man må velge konkurranseformen "Modern" og etter det forklares øvelsene steg for steg. For å sende inn resultatet må koden "Landskamp" oppgis. Det er anbefalt å føre med penn og papir for så å legge alt inn i appen.

- Dette handler først og fremst om heder og ære, det viktigste er at vi slår svenskene, skriver Petter Jevnehagen Moe, utviklingskoordinator i Norges Curlingforbund, i en epost til alle norske curlingklubber.

Alle poengene deltakerne sender inn vil bli akkumulert og den nasjonen med høyest total poengsum i løpet av søndag 21 november vil være vinner, så her handler det om å spille flest mulig serier. Hver deltaker kan spille så mange serier han eller hun ønsker. I tillegg til hovedkonkurransen føres det lister på flest spilte serier i klubb, flest spilte serier i land, beste damespiller (beste enkeltresultat), beste herrespiller, beste paracurler og beste junior.

Det er også opprettet ett arrangement: https://fb.me/e/1MnL1KIxT [3] Her vil det komme oppdateringer underveis, og mulighet til å stille spørsmål om gjennomføring.

Samleside for hele konkurransen er her: https://www.curling.se/tavla/NationskampenModernFigurvecka46 [2] i tillegg vil det opprettes en side på curling.no.

Har reservert baner

Øvelsene kan gjøres når det måtte passe den enkelt, for man kan føre resultatet selv. I Stange curlinghall er det satt av to baner til dette opplegget mandag klokken 19.00, tirsdag klokken 17.00 og onsdag klokken 19.00. Mandag og tirsdag er det folk til stede for å hjelpe de som føler seg usikre på opplegget. Onsdag må de som møter opp trolig klare seg selv. Det brukes to baner fordi man spiller opp den ene og ned den andre, for å være mest mulig effektive.


0 Kommentar

Optimisme førte til NM-gull i Stange curlinghall

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 7. Nov 2021

Hedmarken Curlingklubbs ivrige pensjonistcurlere gjorde rent bord i forrige NM for veteraner (60+), og håper på gjentakelse. Bjørn Nordal, Hans Kroglund og Yngvar Aarebrot fikk bronse sist, men har alltid trua. Det er ikke uten grunn at de kaller seg Optimistene. Denne gangen lykkes de i gulljakten, slik de også gjorde i for to år siden. Likevel uttrykket Nordal noe skuffelse, spøkefullt vel å merke, for sølvet er det eneste gutta mangler i samlingen.

Optimistene gikk ubeseiret gjennom turneringen. Det gjorde nesten Lag Pettersen fra Sørmarka i Stavanger. Deres første tap kom i finalen. Bronsen ble Lag Røe sin etter en solid seier i bronsefinalen mot Winsnes fra Stabekk.

Lag Scholten, Hedmarkens tredje lag i turneringen, endte til slutt på en delt 7. plass av totalt ni lag.

Se alle resultater her.

Se bilder fra NM for veteraner her.

I NM for seniorer (50+) kjempet sju lag om medaljene. I denne klassen har Andreassen fra Risenga i Oslo og Davanger fra Jar nærmest byttet på gullsankingen, men nå ble det troneskifte! Det ble spilt round robin, uten finaler, og Kverkild fra Trondheim var klart sterkest. Denne gangen fant trønderne gull i Stange curlinghall. Davanger og Andreassen gjorde opp om andreplassen i siste runde. Denne gangen var det gutta fra Jar som var bedre. Altså gull til Kverkild, sølv til Davanger og bronse til Andreassen.

Hjemmehåpet, Lag Steen Hansen, endte på fjerdeplass

Se alle resultater her.

Se bilder fra NM for seniorer her.0 Kommentar

Olympiatoppen og idrettskretsen inviterer til parakveld i curlinghallen

Postet av Hedmarken Curlingklubb den 28. Okt 2021

Olympiatoppen Innlandet og Innlandet idrettskrets inviterer til parakveld i Stange curlinghall. Håpet er at flest mulig personer med bevegelseshemming eller synshemming vil teste aktiviteten, og kanskje på den måten finne seg en ny hobby.

Den første av to parakvelder var innen en helt annen idrett, nemlig skyting i regi av Elverum Rifleklubb. Det var 27. oktober i Elverum.

Tirsdag 30. november er det Hedmarken Curlingklubb som åpner dørene for testing av curling i Stange curlinghall. Mellom klokken 18.00 og 20.00 gis kyndig veiledning av erfarne paratrenere.

Påmelding skjer på e-post til Hilde Haakenstad i NIF, på hilde.haakenstad@idrettsforbundet.no. Påmeldingsfrist er 28. november. Eventuelle spørsmål rettes til Hilde på samme e-post eller tlf 930 30 525. Eller til Mikko Kokslien på mikko.kokslien@olympiatoppen.no eller tlf 977 93 788.

Håper vi sees i Stange curlinghall!

PARACURLING: At bevegelseshemmede kan spille curling er fortsatt litt ukjent for mange. Nå inviterer Olympiatoppen Innlandet, Innlandet idrettskrets og Hedmarken Curlingklubb til parakveld i Stange curlinghall. På bildet viser Rune Lorentsen, flere ganger verdensmester i paracurling, hvordan det gjøres. Sist helg spilte han turnering i Stange curlinghall. Foto: Gjermund Trøan


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline